NRK > Nyheter

Mandag, 17 Mai, 05:41

NRK - 12 feb. 21 kl. 00:14

Prester nekter for overgrep

To prester står tiltalt for overgrep mot barn i Vatikanstaten. Den ene er tiltalt for seksuelt misbrukt av en altergutt. Den andre for å ha dekket over. Det er første gang en straffesak om seksuelle overgrep finner sted innenfor Vatikanets vegger..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Vatikanstaten, Vatikanets

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Prester, nekter, for, overgrep
NRK - 18 mars 21 kl. 12:10

Flere hundre kirke-overgrep i Köln

Hundrevis av tilfeller av seksuell vold mot mindreårige har blitt begått av prester og andre representanter for den katolske kirken i Köln i Tyskland siden 1975, ifølge en ny rapport. De fleste av ofrene var under 14 år, ifølge advokat Bjoern Gercke..

NRK - 27 jan. 21 kl. 06:05

Kampanje mot overgrep i Frankrike

Frankrikes regjering lover strengere straffer for overgrep mot barn etter en kampanje der flere hundre overgrepsofre har fortalt sine historier. Kampanjen #MeTooInceste har ført til at mange har delt innleggene der folk forteller om overgrep..

NRK - 23 mars 21 kl. 20:01

Fikk 13 års fengsel for overgrep

En mann i 60-årene fra Trondheim er i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel etter å ha medvirket til overgrep mot fem barn ved å bestille direkteoverførte overgrep fra Filippinene. Mannen er også dømt for andre forhold..

VG - 31 mars 21 kl. 20:28

Fersk rapport: Slik skal ryttersporten få slutt på seksuelle overgrep

Lisensordning for trenere, krav til private aktører og full stopp for landslagsutøvere som benytter private trenere som er dømt for overgrep. Norsk rytterforbund tar grep etter flere mediesaker om seksuelle overgrep i hestesporten..

NRK - 04 mai 21 kl. 14:06

Sju års fengsel for overgrep

Ein mann i 50-åra frå Møre og Romsdal er dømd til fengsel i 7 år for seksuelle overgrep mot barnet sitt. Ifølgje dommen starta overgrepa då jenta berre var fem år gamal, og heldt fram i fleire år med stadige overgrep. Deler av tiltalen er tatt ut etter ordre frå Riksadvokaten.

NRK - 11 mai 21 kl. 10:22

Mann pågripen for overgrep

Ein mann i 60-åra vart måndag morgon pågripen, sikta for seksuelt overgrep mot to mindreårige gutar, skriv BA. Det er ifølge avisa snakk om rundt ti år gamle overgrep. Mannen blir framstilt for fengsling i tingretten i Bergen i løpet av dagen..

NRK - 12 mai 21 kl. 13:41

19 års fengsel for overgrep

En nordmann i 50-årene er dømt til 19 års fengsel for over hundre overgrep. Mannen bestilte direktesendte overgrep av filippinske småjenter via internett. Enkelte av jentene var så unge som tre år..

Aftenposten - 21 mars 21 kl. 07:30

Han lærte folk å tenke selv og ikke stole blindt på prester og autoriteter

Kan Hans Nielsen Hauge fortsatt inspirere oss?.

Aftenposten - 30 mars 21 kl. 11:04

Nordmenn sto i kilometerlange bilkøer til Sverige for å se det som var bak sladden

Politi, prester og feminister kjempet lenge imot pornobølgen som skyllet inn over Norge..

NRK - 23 april 21 kl. 02:34

Tre bortførte på Haiti er løslatt

Tre av i alt sju prester og nonner som ble bortført på øya Haiti 11. april, ble løslatt torsdag. Blant disse var det to franske statsborgere, ingen av dem har blitt løslatt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Norsk Miss Universe nådde ikke opp

Den norske deltakeren i årets Miss Universe-kåring, Sunniva Høiasen Frigstad fra Vennesla, kom ikke med blant de 21 semifinalistene i USA søndag. Skjønnhetskonkurransen går av stabelen i Florida i USA, og Miss Norway ble ikke plukket ut i det trinnvise uttaket, opplyser talsperson Knut Yrvin i Miss Norway til Extraavisen. Det lå en stund an til at Sunniva Høiasen Frigstad ikke ville få delta i Miss Universe på grunn av pandemien, men hun fikk i slutten av april likevel innvilget søknaden om innreise til USA.

NRK - 15 minutter siden

Ingen enighet i sikkerhetsrådet

Norge, Kina og Tunisia klarte heller ikke søndag å overbevise FNs mektigste organ til å enes om en resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen. De tre medlemslandene i Sikkerhetsrådet forsøkte uten hell i lukkede møter mandag og onsdag å få til en samlet uttalelse fra rådet om en umiddelbar de-eskalering av konflikten, men de mangler USAs støtte. USA mener ifølge diplomater at en slik uttalelse vil forstyrre den diplomatiske innsatsen som gjøres for å få slutt på kamphandlingene.

NRK - 30 minutter siden

63 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 63 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 18 under snittet de sju foregående dagene. 63 tilfeller er ti flere enn på lørdag, og like mange som ved samme dag forrige uke.

NRK - 1 time siden

172 migranter reddet i Middelhavet

Redningsskipet Sea-Eye 4 har plukket opp 172 migranter fra sjøudyktige trebåter i Middelhavet, ifølge organisasjonen Sea-Eye. Skipet klargjør også redningen av en båt med 50 personer om bord, opplyste organisasjonen søndag kveld. Blant personene som var brakt om bord søndag var barn, et spedbarn og en gravid kvinne.

NRK - 1 time siden

En person knivstukket i Vestvågøy

En person skal være knivstukket i ryggen i Bøstad i Vestvågøy kommune i Nordland. Politiet i Nordland fikk melding hendelsen klokken 02.18 og kom først frem til stedet.

NRK - 2 timer siden

Russetelt tok fyr i Kirkenes

I Kirkenes hadde sort-russen stort bål i et telt som førte til at det tok fyr i teltet. Brannvesenet fikk slukket brannen. Hendelsen fant sted ved alpinbakken på Sandes, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bilbranner i Oslo

Natt til mandag rykket politiet ut til en bilbrann av tre biler på Sinsen i Oslo. Brannvesenet jobber med å slukke brannene og skal ha kontroll. Politiet avhører vitner på stedet.

NRK - 2 timer siden

Mann pågrepet i Hokksund

En mann er pågrepet etter at tre maskerte menn fredag kveld brøt seg inn i en bolig i Hokksund. En person ble truet og fikk knivskader. Natt til søndag opplyser politiet at en mann i 20-årene fra Vestfossen er pågrepet i forbindelse med saken.

NRK - 2 timer siden

Mange samlet seg natt til 17. mai

Politiet melder om til dels store ansamlinger med russ flere steder i landet. I de fleste tilfellene er det brudd på smittevernregler og ikke mye bråk og vold. Søndag kveld var rundt 200 ungdommer samlet i Vigelandsparken i Oslo.

NRK - 3 timer siden

Mann omkom i trafikkulykke i Hå

En mann i 20-årene omkom i en kraftig kollisjon mellom en personbil og en tankbil på fylkesvei 44 i Hå kommune søndag ettermiddag. Pårørende er varslet. Fylkesveien har vært stengt siden klokken 16, og det er fortsatt omkjøring grunnet berging av kjøretøyene, melder politiet i Sør-Vest..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt