NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 13:22

NRK - 24 jun 21 kl. 08:19

Prest kastet syre på biskoper

Sju biskoper i den gresk-ortodokse kirken er skadd i et syreangrep ved Petraki-klosteret i Aten. Gresk politi har pågrepet en prest mistenkt for narkotikahandel, for syreangrepet. Det melder Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Petraki, Aten, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Prest, kastet, syre, biskoper
NRK - 19 jul 21 kl. 09:58

Tre biskoper gir seg på få år

Innen 2023 vil tre norske biskoper gi fra seg stafettpinnen i Den norske kirke. I løpet av de neste to årene vil aldersloven dermed føre til et generasjonsskifte blant norske biskoper, skriver avisen Vårt Land..

NRK - 31 maj 21 kl. 02:40

Beholder aldersgrense for biskoper

Kirkerådet vil ikke åpne for at biskoper kan jobbe etter at de har fylt 70 år. Et forslag om at preses skal kunne gjøre unntak fra dette, ble nedstemt på Kirkerådets møte fredag, skriver Vårt Land..

NRK - 28 sep 21 kl. 04:48

Biskoper lover millionerstatning

I Canada lover katolske biskoper å gi erstatning tilsvarende drøyt 20 millioner kroner til ofrene for overgrep begått ved kostskoler for Canadas urfolk. Pengene skal utbetales over fem år og gjøre bot for lidelsene elevene ble påført i kostskolene, heter det i en uttalelse fra biskopforeningen CCCB. Rundt 150.

NRK - 09 aug 21 kl. 13:20

Prest drept i Frankrike

En prest er drept i den franske provinsen Vendée, opplyser landets innenriksminister. Gjerningsmannen skal ha tent på katedralen i Nantes i fjor. Den antatte gjerningsmannen, en 40-åring født i Rwanda, meldte seg på en politistasjon i den vestfranske byen Mortagne-sur-Sevre mandag morgen og sa han hadde drept en prest, skriver France Bleu.

VG - 17 sep 21 kl. 09:30

Jonas Gahr Støres kone ordineres til prest

Gestaltterapeut Marit Slagsvold (59), ektefellen til Ap-leder Jonas Gahr Støre (61), ordineres til prest denne uken..

NRK - 17 sep 21 kl. 10:00

Kona til Støre blir prest

Marit Slagsvold, kona til Ap-leiar Jonas Gahr Støre, blir ordinert til prest denne veka. Ordinasjonen blir gjort av biskop kari Veiteberg under høgmessa i Oslo Domkirke søndag, skriv Dagen. Slagsvold har vore vikarprest i Uranienborg kirke sidan januar i år..

VG - 19 sep 21 kl. 14:22

Støres ektefelle har blitt prest: – I dag er det innafor å klemme kona mi

OSLO DOMKIRKE (VG) Søndag ble Marit Slagsvold (59), kona til Jonas Gahr Støre (61), formelt ordinert som prest. Den påtroppende statsministeren avfeier at det vil få en innvirkning på politikken..

NRK - 18 okt 21 kl. 13:39

Omstridt prest går av

Prest Vidar Nes Mygland vart mellombels teke ut av teneste etter rå ha nekta å jobbe med kvinnelege prestar. No går han av. – Vi hadde eit møte på fredag der avtala mellom oss blei inngått.

NRK - 22 okt 21 kl. 12:40

Skal følge opp konflikter

I oktober 2020 fastslo Den norske kirke at prester må samarbeide uavhengig av kjønn. Nå har Bispemøtet drøftet vedtaket og gitt seg selv oppfølgingsansvar. – Biskopene har nå drøftet oppfølgingen av vedtaket fra i fjor.

NRK - 29 okt 21 kl. 19:07

Omstridt prest får ny jobb

Den omstridte presten Mikael Bruun (31) fått jobb i en menighet i Kristiansand. Det skriver fvn.no.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt