NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:16

NRK - 10 maj 22 kl. 08:01

Portforbud på Sri Lanka etter at minst fem ble drept i rasende protester

Sri Lanka har utplassert tusenvis av sikkerhetsstyrker for å håndheve et portforbud dagen etter at rasende protester utartet i den verste volden på flere uker. Mandag ble fem mennesker drept og nesten 200 ble såret. Samme dag gikk statsminister Mahinda Rajapaksa av. Han måtte natt til tirsdag reddes av militæret etter at demonstranter stormet boligen hans i Colombo. Politiet skjøt både tåregass og varselskudd for å drive tilbake den rasende folkemengden.
Les mer på NRK


Les mer om:
Lanka, Mahinda Rajapaksa, Colombo, NTB, Sri Lanka

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Portforbud, Sri, Lanka, etterat minst , fem, ble, drept i rasende protester
Klartale - 25 apr 22 kl. 06:30

Protestene kan føre til at landet bytter ut sine ledere

Dyrere mat. Dyrere drivstoff, om du finner det. Og dyrere medisin.

NRK - 28 maj 22 kl. 14:44

Kriserammede Sri Lanka får russisk olje

Sri Lanka, som står midt oppe i en økonomisk krise, mottok lørdag 90.000 tonn med russisk olje og kan dermed gjenåpne landets oljeraffineri. Tankskipet med russisk olje har ligget utenfor kysten av Sri Lanka i over en måned ettersom myndighetene ikke har kunnet betale regningen på drøyt 700 millioner kroner.

NRK - 11 maj 22 kl. 09:54

Sri Lanka beordrer politioffensiv for å kvele opptøyer

Etter nok en urolig natt med brannattentater på Sri Lanka, beordrer politiet en offensiv og bruk av skarp ammunisjon for å stoppe opptøyene. – Situasjonen er ikke under kontroll og det kan bryte ut i totalt anarki, sier en anonym høytstående tjenestemann i sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået AFP. 85.

NRK - 09 maj 22 kl. 11:18

Portforbud etter opptøyer på Sri Lanka

Politiet på Sri Lanka har innført et portforbud etter opptøyer i Colombo mandag. Minst 20 skal være skadd etter at rivaliserende politiske leirer barket sammen, melder nyhetsbyrået AFP. Hundrevis av Rajapaksa-lojalister skal ha brukt pinner og klubber til å angripe ubevæpnede demonstranter som har oppholdt seg utenfor president Gotabaya Rajapaksas kontor siden 9.

NRK - 01 apr 22 kl. 21:02

Unntakstilstand på Sri Lanka etter opptøyer

Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa har erklært unntakstilstand i landet etter omfattende demonstrasjoner mot regjeringen. Unntakstilstanden kommer en dag etter at flere hundre personer forsøkte å storme presidentens bolig under en demonstrasjon i hovedstaden Colombo. Rajapaksa sier at hans inntrykk er at det er krisetilstander på Sri Lanka, og at unntakstilstanden er nødvendig for å gi landets sikkerhetsstyrker utvidet makt til å pågripe og fengsle demonstranter.

NRK - 04 jun 22 kl. 06:57

Russisk fly holdt tilbake på Sri Lanka

Et russisk passasjerfly er holdt tilbake på Sri Lanka som følge av internasjonale sanksjoner mot Russland. Flyet fra Aeroflot, en Airbus A330, skulle ha fraktet russiske turister tilbake fra Sri Lanka, men ble torsdag holdt igjen av myndighetene på flyplassen i Colombo. Det får tidligst forlate landet 16.

NRK - 09 maj 22 kl. 13:31

Parlamentsmedlem på Sri Lanka drept i opptøyer

Et medlem av parlamentet på Sri Lanka, tilhørende regjeringspartiet, er drept i opptøyer, ifølge politiet. Det melder nyhetsbyrået AFP. Tidligere mandag ble det kjent at statsminister Mahinda Rajapaksa går av, etter at det var blitt innført et landsomfattende portforbud etter voldelige sammenstøt mellom ulike politiske leirer.

NRK - 03 apr 22 kl. 06:06

Sri Lanka blokkerer sosiale medier

Sri Lanka blokkerte søndag tilgang til sosiale medier, opplyser den uavhengig overvåkingstjenesten NetBlocks. Blokkeringen skjer etter at myndighetene lørdag innførte et landsomfattende portforbud i helgen. Blokkeringen skjer etter at myndighetene lørdag innførte et landsomfattende portforbud i helgen, skriver NTB..

NRK - 19 jun 22 kl. 09:04

Drivstoffmangel utløste sammenstøt på Sri Lanka

Flere personer ble såret da soldater på Sri Lanka løsnet skudd for å stanse opptøyer ved en bensinstasjon som var gått tom for bensin. Hendelsen skjedde lørdag kveld i Visuvamadu, 37 mil nord for hovedstaden Colombo. Bilister begynte å protestere da det ikke var mer bensin igjen.

NRK - 01 apr 22 kl. 08:20

Fryktar nye opptøyar på Sri Lanka

Store tryggleiksstyrkar førebur seg på demonstrasjonar i Sri Lanka sin hovudstad Colombo i dag. I går prøvde demonstrantar å storme presidenten sin bustad. Sri Lanka går no gjennom den verste økonomiske krisa sidan dei vart uavhengige frå Storbritannia i 1948..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 15 minutter siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 45 minutter siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 45 minutter siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 1 time siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 2 timer siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.

NRK - 2 timer siden

To bekreftet omkommet etter trafikkulykke i Bardu

Politiet meldte søndag ettermiddag om en alvorlig trafikkulykke med tre biler involvert på E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune. Klokken 16:35 bekrefter politiet at to personer er omkommet i ulykken. Det skal totalt være fem personer involvert.

NRK - 2 timer siden

Person ble truet med kniv i Oslo

Politiet er i Møllergata i Oslo etter at en person ble truet med kniv. Ingen er skadet, skriver politiet på Twitter. Politiet har kontroll på en mistenkt og en fornærmet, og det jobbes nå med å innhente forklaring fra disse..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com