NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 10:00

NRK - 03 apr 24 kl. 09:21

Polske statsborgere omkom i Brufjellhålene

Det var Agnieszka Anna Brozyna (25) som omkom ved Brufjellhålene søndag 24. mars. Samboeren hennes Lukasz Jan Trusilo (25) er fortsatt savnet. De to er polske statsborgere bosatt i Stavanger. Navnene frigis i samråd med pårørende.
Les mer på NRK


Les mer om:
Agnieszka Anna Brozyna, Brufjellhålene, Lukasz Jan Trusilo, Stavanger, Brozyna, Trusilo, Liv Versland Seland, Agder

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Polske, statsborgere, omkomi , Brufjellhålene
NRK - 19 dec 23 kl. 10:21

Politiet: Kvinne drepte sønnen da de falt over bord fra ferge i sommer

Den polske kvinnen som falt over bord fra en ferge i Østersjøen med sin sju år gamle sønn i juni, drepte sønnen, viser etterforskningen av dødsfallene. – Etterforskningen har kommet fram til at barnet ble drept. Film fra overvåkingskameraer viser at kvinnen holdt om sønnen da de falt over bord, sier statsadvokat Marie Lindström, som har ledet etterforskningen.

NRK - 30 nov 23 kl. 07:57

Polske lastebilsjåførar hindrar ukrainske lastebilar frå å kryssa grensa

Polske yrkessjåførar har i protest sperra fleire grenseovergangar mellom Ukraina og Polen. Dei siste dagane er det meldt om køar på begge sider av grensa på opp 25 km. Ifølgje Reuters har fleire av sjåførane stått i kø i fleire dagar.

NRK - 24 dec 23 kl. 14:18

Polske lastebilsjåfører blokkerer ikke lenger grenseovergang til Ukraina

Polske lastebilsjåfører avsluttet søndag blokaden av grenseovergangen ved Medyka-Sjehyni, og trafikken der går nå som normalt, ifølge ukrainske myndigheter. Lastebilsjåførene har blokkert ulike grenseoverganger siden begynnelsen av november i protest mot det de sier er urettferdig konkurranse fra ukrainske lastebilsjåfører. Den ukrainske grensevakten sa julaften på Telegram at protesten ved Medyka-Sjehyni-overgangen endte klokken 9.

NRK - 06 jan 24 kl. 20:48

Polske bønder avslutter blokaden av ukrainsk grenseovergang

Polske bønder avslutter blokaden av en grenseovergang til Ukraina etter en avtale med regjeringen. Bøndene har protestert mot import av mat fra Ukraina fordi det har ført til prisras på deres egne varer. Bøndene er ifølge det polske nyhetsbyrået PAP fornøyd med avtalen.

NRK - 16 jan 24 kl. 11:39

Midlertidig stopp for polsk grense-blokade mot Ukraina

Polske lastebilsjåfører som i lengre tid har blokkert flere grenseoverganger til Ukraina, sier de vil avslutte aksjonene da de har inngått en avtale med regjeringen. – Dette er ikke slutten, men vi setter protestaksjonene på pause, sier Tomasz Borkowski, en av initiativtakerne bak protestene til de polske lastebilsjåførene. Blokadene oppheves onsdag klokken 10, og en avtale med regjeringen skal signeres tirsdag.

NRK - 24 mar 24 kl. 18:28

Person observert flytende i sjøen

Det pågår en redningsaksjon etter melding om at en person ligger i vannet ved Brufjellhålane i Flekkefjord. Nødetatene og redningshelikopter er på vei..

NRK - 24 mar 24 kl. 18:28

Person hentet opp av sjøen - flys til sykehus

Det pågår en større redningsaksjon etter melding om at en person ligger i sjøen ved Brufjellhålane i Flekkefjord. Nødetatene og redningshelikopter er på på stedet Personen skal være hentet opp av vannet og blir fraktet til sykehus. En person skal ikke ha blitt gjort rede for..

NRK - 11 dec 23 kl. 13:25

Polsk domstol kaller EU-dom grunnlovsstridig

Polens forfatningsdomstol har konkludert med at de midlertidige tiltakene fra EU-domstolen ikke er forenlige med den polske grunnloven. Et midlertidig tiltak er når EU-domstolen beslutter å ilegge en sanksjon før den har avsagt endelig dom. Den polske domstolen avgjorde i 2021 at deler av EUs lover er uforenlig med den polske grunnloven og undergraver rettssikkerheten i unionen.

NRK - 21 dec 23 kl. 10:58

Ukraina og Polen møtes om grensekonflikt

Ukrainas minister for infrastruktur Oleksandr Kubrakov har møtt sin polske kollega for å drøfte polske lastebilsjåførers blokade av grensa. Lastebilsjåførene har i over en måned blokkert grensa med krav om at det gjeninnføres restriksjoner mot deres ukrainske kolleger når det gjelder transport inn i EU. Kubrakov sier han møtte den nye polske infrastrukturministeren Dariusz Klimczak i Warszawa onsdag.

NRK - 09 feb 24 kl. 12:28

Polske bønder demonstrerer mot ukrainsk import

Bøndene protesterer mot at ukrainerne får selge varene sine i EUs åpne marked. De mener det oversvømmer det polske markedet og fører til at polske bønder får mindre betalt for varene sine. – Vi har ikke annet valg, sier en av organisatorene for fredagens protest.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 30 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 45 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com