NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 09:20

NRK - 13 mars 21 kl. 03:48

Politisk uro i Bolivia

Bolivias tidligere president Jeanine Añez sier landets regjering ønsker å pågripe og sikte henne for terrorisme og oppvigleri. – Den politiske forfølgelsen har startet, sier hun. Det er også utstedt arrestordre på den tidligere justisministeren..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jeanine Añez, Bolivia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politisk, uroi , Bolivia
NRK - 31 mars 21 kl. 02:36

Bolivia trapper opp vaksinasjoner

Bolivia setter fortgang i vaksinasjonskampanjen i landets grenseområder mot Brasil, av hensyn til en brasiliansk variant av koronaviruset. Vaksineringen i Bolivia startet for flere uker siden i byer. Planen var å utvide gradvis til å omfatte mer grisgrendte strøk av landet.

NRK - 14 mars 21 kl. 16:33

Vil fengsle ekspresident i Bolivia

Påtalemakta i Bolivia vil varetektsfengsle den tidlegare presidenten Jeanine Áñez. Regjeringa i landet meiner Áñez gjennomførte eit kupp då ho erstatta Evo Morales som president i 2019. Pågripinga av henne blir skulda for å vere politisk motivert..

NRK - 03 mars 21 kl. 07:15

Sju studenter døde i Bolivia

Sju studenter døde da de falt fra fjerde etasje i en bygning på El Alto-universitetet i Bolivia etter at et metallrekkverk ga etter. Fem studenter ble også kritisk skadet. Myndighetene opplyser at det er beordret gransking av ulykken..

NRK - 14 mars 21 kl. 04:36

FN ber Bolivia følge rettsprinsipp

FNs generalsekretær António Guterres ber Bolivia følge etablerte rettsprinsipp og sørge for åpenhet i alle rettssaker mot tidligere regjeringsmedlemmer. Oppfordringen kommer etter at Bolivias tidligere president Jeanine Áñez ble pågrepet lørdag..

VG - 15 jan. 21 kl. 03:18

USA setter smitterekorder midt i politisk kaos

Mens det pågår stor politisk uro i USA, står landet samtidig midt i en coronabølge som tar livet av tusenvis hver dag..

NRK - 15 mars 21 kl. 06:22

Bolivias ekspresident Áñez fengsles

Bolivias tidligere president Jeanine Áñez varetektsfengsles i fire måneder i påvente av en rettssak mot henne. Pågripelsen er blitt kritisert som politisk motivert, og opposisjonen i Bolivia har tatt til orde for protester..

NRK - 20 mars 21 kl. 09:03

Overføres fra fengsel til sykehus

Den tidligere presidenten i Bolivia Jeanine Áñez får lov til å overføres fra fengsel til sykehus på grunn av dårlig helsetilstand. 53-åringen er anklaget for å ha ledet et statskupp mot sin forgjenger, Evo Morales. Pågripelsen er blitt kraftig kritisert som politisk motivert..

NRK - 21 jan. 21 kl. 23:23

Feil sprøytebruk vekker uro

Feil bruk av sprøyte ved setting av koronavaksinen kan gi dårligere immunitet og fortsatt smitte, frykter anestesilege Monica Thallinger på Bærum sykehus. Hun har jobbet med en rekke vaksinasjonskampanjer og uttrykker sin uro i et Facebook-innlegg..

NRK - 11 mars 21 kl. 04:26

Venter på vaksiner

Så langt er kun i underkant av en åttedel av de ansatte ved Oslo universitetssykehus vaksinert. Nå er det uro blant sykepleierne. Etter det Dagsavisen forstår er det uro blant sykepleiere ved Ullevål sykehus for at de ikke får vaksine raskt nok.

NRK - 17 april 21 kl. 17:32

Lov mot transbehandling skaper uro

En lov som forbyr behandling av transpersoner under 18 år i Arkansas har skapt uro i USA. Flere hundre ungdommer, familier og helsearbeidere forteller om selvmordsforsøk og frykt. Flere lover mot transpersoner er foreslått, melder nyhetsbyrået AP..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Granskar vald mot eldre

Helsetilsynet granskar no saka etter at ein helsefagarbeidar i Romsdal er mistenkt for vald og truslar mot fleire eldre på ein insitusjon. Ifølgje kollegaene skal fleire demente pasientar ha blitt slått, knipe og trua. Helsefagarbeidaren avviser skuldingane, men Statsforvaltaren har no sendt saka til Helsetilsynet..

NRK - 15 minutter siden

Lange køer på Gardermoen lørdag

Mette-Jorunn Meisland forteller til NRK at hun og reisefølget stod 1,5 timer i kø for å sjekke inn på Gardermoen lørdag morgen. Køene skal ha oppstått fordi utenlandsreisende ikke hadde mulighet til å benytte innsjekkingsautomatene på flyplassen, men måtte sjekke inn manuelt. Pressevakt i Avinor, Caroline Marie Nilsen, bekrefter at køene er lange lørdag.

NRK - 15 minutter siden

47 smittetilfeller på Nord-Jæren

Det er rapportert om 26 nye smittetilfeller i Stavanger det siste døgnet. Alle tilfellene knyttes til tre utesteder i byen. Helsesjef Runar Johannessen ber ifølge Stavanger Aftenblad alle som var gjester på Beverly Hills Fun Pub og Stavanger Sportscafé i tidsrommet 5.

NRK - 15 minutter siden

Lange køer på Gardermoen

Mette-Jorunn Meisland forteller til NRK at hun og reisefølget stod 1,5 timer i kø for å sjekke inn på Gardermoen lørdag morgen..

NRK - 1 time siden

Slår alarm om overgrepstrend

Overgrepsmottaket i Agder og politiet slår alarm om en overgrepstrend der barn ned i 13-års alderen selger seksuelle tjenester og bilder av seg selv, og får betaling på Vipps. Prislister beskriver hva barna tilbyr. Fædrelandsvennen skriver at politiet har 70 saker til etterforskning..

NRK - 45 minutter siden

23 loggførte oppdrag

Politiet i Møre og Romsdal melder om 23 oppdrag i natt i samband med bråk og uro. Fleire stader i fylket har det vore høglydte festar. Politiet har stansa russar på fest fleire stader.

NRK - 30 minutter siden

Straffedømt avhørt i Lørenskog-sak

En tidligere straffedømt kryptohandler har blitt avhørt i forbindelse med Lørenskog-forsvinningen. Mannen har fått status som vitne i saken, melder TV 2. Mandag var mannen inne til et mange timer langt avhør der politiet blant annet stilte spørsmål om kjøretøy han har disponert, reiser han har gjennomført til Russland og hva han gjorde på konkrete datoer forut for forsvinningen, ifølge nyhetskanalen..

NRK - 45 minutter siden

Raisi leder presidentvalget i Iran

Ultrakonservative Ebrahim Raisi leder presidentvalget i Iran. Det melder statlige TV-kanaler i landet. Det er trolig Raisi vil gå av med seieren.

NRK - 45 minutter siden

Raisi vant presidentvalget i Iran

Ultrakonservative Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 1 time siden

Store verdier utenfor børs

Nye salg og børsnoteringer synliggjør svimlende verdier hos norske laksefamilier, skriver E24. Eva Kristoffersen og søsteren eier lisenser verdt 1,8 milliarder. Kristoffersen er daglig leder og største eier i sjømatselskapet Egil Kristoffersen og Sønner, som eier seks lisenser for produksjon av laks og ørret.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt