NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 17:18

NRK - 01 jun 23 kl. 11:42

Politiet om pride-avlysning: – Vi hadde planlagt nødvendige tiltak

Politiet skriver i en pressemelding at de i dag ble gjort oppmerksom på at Redd Barna har valgt å avlyse sin pride-markering for barn i Nygårdsparken i Bergen. – Vi synes det er beklagelig at arrangementet avlyses, men har forståelse for Redd Barnas beslutning, skriver politiet i en pressemelding. Politiet og Redd Barna hatt dialog om arrangementet, skriver de. De mener at det ikke var noe i deres analyser som tilsa at arrangementet måtte avlyses. – Det var ingenting i våre risikoanalyser som tilsa at arrangementet ikke kunne avholdes.
Les mer på NRK


Les mer om:
Redd Barna, Nygårdsparken, Bergen, Redd Barnas, Barna

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politietom , pride-avlysningVi , hadde, planlagt, nødvendige, tiltak
Klartale - 03 jun 23 kl. 06:00

Slik blir den store pride-festen i hele Norge

Bergen er godt i gang. De arrangerer Regnbuedagene fra 2. juni.

Klartale - 23 jun 23 kl. 06:00

— Pride er ikke mindre viktig enn før. Det er viktigere

– Det har på en måte ikke vært bra. Det var åtte måneder der jeg var nede i et ganske mørkt hull, sier Elin Stillingen.Hun snakker om hvordan det siste året hennes har vært.

Klartale - 12 maj 23 kl. 08:50

Politiet får ikke lov å gå i uniform i pride-paraden

23. juni starter pride i Norge. Politi som ikke er på jobb får delta i paraden, men uten uniform.

Klartale - 19 jun 23 kl. 06:00

Slik skal du få feire pride trygt

25. juni i fjor ble to menn skutt og drept. Politiet siktet Zaniar Matapour for skytingen mot to utesteder i Oslo.

NRK - 08 jun 23 kl. 13:07

Om avlysning av avlysning av støttemarkeringer

– Politietaten overlot for mye ansvar til Oslo Pride i planlegging og avlysning av støttemarkeringer i dagene etter arbeidet. Oslo Pride opplevde at de ikke hadde noe reelt valg annet enn å avlyse markeringene, etter anbefalingene fra politiet. Samtidig visste ikke arrangørene hva som var begrunnelsen for avlysningen, og måtte da stå i reaksjonene mer eller mindre alene..

Klartale - 21 jun 23 kl. 14:31

Flere trusler mot pride

Beate Gangås er sjef for politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Onsdag hadde de en presse-konferanse. Der snakket de om hvor stor trusselen mot pride er.

Klartale - 09 jun 23 kl. 13:30

– Det skal være trygt å feire Pride

Emilie Enger Mehl er justis-minister. Hun sier det skal være trygt å feire Pride.Mehl møtte politi-direktør Benedicte Bjørnland og PST-sjef Beate Gangås fredag.

NRK - 01 jul 23 kl. 14:06

Sør-Koreas pride-parade møtt av kristne demonstranter

Lørdag var nærmere 50 000 mennesker samlet i Seouls gater for den årlige feiringen av pride. Feiringen ble derimot nødt til å avholdes et annet sted enn ved det sentrale torget, hvor det har blitt arrangert siden 2015. Torget ble nemlig tildelt en kristelig opposisjon, som er motstandere av pride, og som demonstrerer mot LHBTQ-samfunnet.

Klartale - 23 jun 23 kl. 11:15

Flere skriver stygt om skeive på Twitter og Facebook

Flere skriver negativt om skeive nå enn for fem år siden. Det viser en rapport fra organisasjonen Amnesty og foreningen Fri. Rapporten ser på hvordan folk omtaler skeive og skeive temaer på nett i Norge.

NRK - 08 jun 23 kl. 13:07

Om avlysning av støttemarkeringen

– Politietaten overlot for mye ansvar til Oslo Pride i planlegging og avlysning av støttemarkeringer i dagene etter arbeidet. – Oslo Pride opplevde at de ikke hadde noe reelt valg annet enn å avlyse markeringene, etter anbefalingene fra politiet. Samtidig visste ikke arrangørene hva som var begrunnelsen for avlysningen, og måtte da stå i reaksjonene mer eller mindre alene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Solberg ukjent med SMKs oversikt 

Tirsdag ble det kjent at Erna Solberg kunne slått opp i Aksjonærregisteret flere selskaper som ektemannen investerte i, men som Statsministerens kontor ikke hadde fått beskjed om. NRK har spurt Solberg hvorfor hun ikke fanget opp disse aksjene ved å slå opp i Aksjonærregisteret. Hun svarer skriftlig: – Sindre Finnes har opplyst at han orienterte Statsministerens kontor om hvilke aksjer han eide før tiltredelse og hvilke han valgte å beholde etter at han solgte seg ned etterkant av sitt møte med embetsverket.

NRK - 15 minutter siden

EU og USA med toppmøte i Washington i slutten av oktober

USAs president Joe Biden tar imot EU-sjefene Charles Michel og Ursula von der Leyen til toppmøte i Washington 20. oktober, sier en amerikansk tjenestemann. Det siste toppmøtet mellom EU og USA var i Brussel i juni 2021, selv om Biden var gjest under Det europeiske råds møte i mars i fjor.

NRK - 1 time siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 1 time siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 30 minutter siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 2 timer siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.

NRK - 2 timer siden

AP: Soldaten Travis King skal være i amerikanske hender

To amerikanske myndighetskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at soldaten Travis King, som krysset grensen til Nord-Korea i juli, nå er i amerikansk varetekt. King skal ha blitt overlevert til amerikanske myndigheter i Kina. Tidligere onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at King skulle utvises fra landet.

NRK - 2 timer siden

To personer funnet døde i Kristiansand

- To personer er bekreftet døde og saken behandles som mistenkelige dødsfall. Politiet har startet etterforskning, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt i en pressemelding. Det er ambulanse og flere patruljer på stedet, i tillegg til politiets kriminalteknikere.

NRK - 2 timer siden

Irland med rekordstort kokainbeslag

En aksjon rettet mot et Panama-registert lasteskip førte til at irske myndigheter har gjort sitt største kokainbeslag noensinne. Beslaget var på 2253 kilo kokain med en anslått verdi på 157 millioner euro, omtrent 1,7 milliarder kroner. Irske soldater gikk ombord på skipet ved å fire seg ned fra helikopter etter at det nektet å følge instrukser fra myndighetene, ifølge irsk politi.

NRK - 2 timer siden

Mann pågrepet etter knivstikking i Harstad natt til onsdag

En person er pågrepet etter en voldshendelse natt til onsdag i Harstad. Den første meldingen til politiet gikk ut på at en person var blitt stukket med kniv på en adresse i Harstad-området. Gjennom natten og formiddagen har politiet arbeidet for å få kontroll på den antatte gjerningspersonen, inkludert ulike gjennomførte etterforskningsskritt, avhør og åstedsundersøkelser, skriver politiet i en pressemelding.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com