VG > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:48

VG - 15 sep 21 kl. 13:13

Politiet om DNA-funnet i Tengs-saken: - En sterk indikasjon

DNA-funnet som er gjort i Birgitte Tengs-saken gir en «sterk indikasjon» på farslinjen til den drapssiktede mannen, ifølge politiet..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
DNA, Birgitte Tengs, Tengs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politietom , DNA-funneti , Tengs-sakenEn , sterk, indikasjon
Klartale - 07 okt 21 kl. 12:19

Fetteren er ute av Tengs-saken

17 år gamle Birgitte Tengs ble drept i 1995. Fetteren hennes ble dømt for drapet i tingretten i 1997. Året etter ble han frikjent i lagmannsretten.

NRK - 05 sep 21 kl. 20:30

Tengs-saken: Hadde DNA fra flere

I en blodflekk på strømpebuksen til Birgitte Tengs ble det funnet DNA fra en annen person. Fra det VG erfarer fra uavhengige kilder, viser DNA-treffet en blandingsprofil, som vil si at det finnes DNA fra mer enn en person..

VG - 10 sep 21 kl. 05:38

DNA-funnet i Tengs-saken: – Kan åpenbart ikke stå alene

HAUGALANDET (VG) DNA-beviset i Tengs-saken er langt svakere enn vanlige DNA-treff, ifølge VGs opplysninger. I teorien kan det stamme fra mange tusen menn i Norge..

NRK - 02 jun 21 kl. 15:49

– Viktig å ha oppdatert DNA-profil

Det er Oslo politidistrikt som holder i i den nye etterforskningen av Viggo Kristiansens straffesak, etter at straffesaken ble gjenopptatt. I en pressemelding skriver politiet at det er satt sammen et team av erfarne etterforskere, analytikere og politiadvokater for å se på saken. De vil for øvrig ikke gå nærmere inn på hva som gjøres, men bekrefter at man har bedt om en ny referanseprøve (DNA) av Kristiansen.

NRK - 01 okt 21 kl. 09:49

Flere DNA-undersøkelser i Tengs-sak

I går ble mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs varetektsfengslet i fire nye uker. Politiet opplyser fredag at de vil gjøre flere DNA-analyser, og venter at etterforsknigen vil ta tid. – DNA-arbeidet er delvis komplisert og tidkrevende.

VG - 05 sep 21 kl. 20:24

Opplysninger til VG: Dette er DNA-funnet i Tengs-saken

HAUGESUND/STAVANGER (VG) I en blodflekk på strømpebuksen til Birgitte Tengs ble det funnet DNA fra en annen person. Politiet mener det kan tilhøre den siktede mannen..

NRK - 20 sep 21 kl. 08:12

DNA-rapport ikkje kvalitetssikra

DNA-rapporten som peikar på mannen som er sikta for drapet på Birgitte Tengs, er foreløpig ikkje kvalitetssikra av Den rettsmedisinske kommisjonen, skriv TV 2. – Ein grunn til at vi ikkje har fått han, kan vere at det er utanlandske sakkunnig som har skrive rapporten, og at dei ikkje er pålagde å sende han til oss, seier Hans Geir Eiken, som leiar genetisk gruppe i kommisjonen. Mannen i 50-åra blei gripen 1.

VG - 05 sep 21 kl. 20:24

Opplysninger til VG: Dette er DNA-treffet i Tengs-saken

HAUGESUND/STAVANGER (VG) I en blodflekk på strømpebuksen til Birgitte Tengs ble det funnet DNA fra en annen person. Politiet mener det kan tilhøre den siktede mannen..

NRK - 01 okt 21 kl. 23:49

DNA-treff i Tengs-saken

DNA-beviset mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs viser treff på mer enn 25 markører, skriver Gulating lagmannsrett i fengslingskjennelsen, ifølge Stavanger Aftenblad. Der er treff på flere Y-markører enn det Universitetet i Oslo vanligvis tester for. Y-markører brukes først og fremst for å slå fast at en person ikke har noe med saken å gjøre..

NRK - 03 sep 21 kl. 20:38

VG: DNA knyttes til siktede

Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs skal ha blitt pågrepet på bakgrunn av et DNA som ble funnet på Tengs sine benklær fra dagen hun ble funnet drept. Det har VG fått opplyst fra uavhengige kilder..

Fler nyheter fra VG

VG - 2 timer siden

Disse ble drept på Kongsberg

KONGSBERG (VG) Politiet offentliggjør navnene på de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld..

VG - 4 timer siden

Imam: Finner ingen spor av at Bråthen konverterte til islam

Muslimsk Dialognettverk opplevde det som ubehagelig og uforsiktig at drapssiktede Espen Andersen Bråthen ble fremstilt som konvertitt til islam. Informerte for å unngå spekulasjoner, svarer politiet..

VG - 6 timer siden

Fugl reddet under evakueringskaoset fra Afghanistan – ble frigjøringssymbol

En liten fugl spiller hovedrollen i en uvanlig og rørende fortelling om den farlige og kaotiske evakueringen fra Afghanistans hovedstad Kabul i høst..

VG - 17 timer siden

Mann i 30-årene knivstukket i Rygge - fløyet til Ullevål sykehus

Mannen er alvorlig skadet etter knivstikkingen i Rygge sentrum. En antatt gjerningsperson er pågrepet..

VG - 12 timer siden

Demokratene strides om hvordan krisepakke skal kuttes

President Joe Biden sa fredag at han heller vil gjøre programmene i krisepakken han vil ha vedtatt, kortere enn å kutte hele punkter..

VG - 19 timer siden

KrFU-oppgjør: – Lei av at vi har vært gisselet til Høyre og Frp

KrFUs påtroppende leder, Hadle Rasmus Bjuland, tar et hardt oppgjør med tiden i Erna Solbergs regjering. Han mener partiet bør være åpent for å samarbeide til både venstre og høyre..

VG - 22 timer siden

Støre i Kongsberg: - Dypt preget

Statsminister Jonas Gahr Støre er dypt preget av kvelden i Kongsberg da fem liv gikk tapt. – Brutalt og meningsløst, sier han. For justisminister Emilie Enger Mehl gjør det inntrykk å tenke på fem mennesker som aldri kommer tilbake..

VG - 20 timer siden

Tajik og LO vil ha færre deltidsstillinger – stiller nye krav

Hver eneste gang en arbeidsgiver lyser ut en deltidsstilling, må de dokumentere hvorfor stillingen ikke kan være på heltid. Det varsler den nye arbeidsministeren, Hadia Tajik..

VG - 23 timer siden

PST-vurdering i 2018: Mulighet for at han kunne utføre et lavskala angrep

PST ble først varslet om Espen Andersen Bråthen (37) i 2015. I 2018 varslet politiet helsevesenet og konkluderte med at det var en mulighet for at at han kunne utføre et «lavskala angrep med enkle virkemidler i Norge»..

VG - Igår: 14:45

Britisk toppolitiker er død etter knivstikking i kirke

Den britiske parlamentarikeren David Amess (69) er knivstukket flere ganger, og døde senere av skadene, ifølge flere britiske medier..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt