NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:04

NRK - 22 jun 23 kl. 19:20

Polen: – Ikke innblandet i Nord Stream-sabotasje

Polen avviser opplysninger om at landet kan ha vært involvert i sprenging av gassrørledningen Nord Stream i fjor høst. – Det er ingen beviser for at polske borgere var innblandet i sprengingen av Nord Stream, sier den nasjonale påtalemyndigheten torsdag. Samtidig har etterforskning vist at en yacht som er gransket i forbindelse med sprengningen, seilte fra den tyske øya Rügen til en polsk havn og lå der i tolv timer. Wall Street Journal skrev for to uker siden at tyske etterforskere undersøkte om Polen var brukt som base for sabotasjeaksjonen. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Nord Stream, Rügen, Street Journal, Polen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Polen, Ikke, innblandeti , Nord, Stream-sabotasje
Klartale - 09 okt 23 kl. 06:00

Polske velgere må ta et viktig valg

Partiet Lov og rettferdighet (PiS) styrer i Polen. Det har de gjort siden 2015. De ligger an til å kunne vinne igjen.

NRK - 10 jun 23 kl. 06:20

Avis: Nord Stream-sabotører skal ha brukt Polen som base

Etterforskningen av sabotasjeaksjonen mot Nord Stream-rørledningen dreies nå mot spor i Polen, melder The Wall Street Journal. Avisa skriver at tyske etterforskere nå undersøker bevis som kan tyde på at et sabotasjeteam brukte Polen som operasjonsbase da rørledningen ble sprengt. Yachten Andromeda, som etterforskerne mistenker var involvert i angrepet, skal ha seilt inn i polsk farvann.

NRK - 03 mar 23 kl. 08:25

To nordmenn pågrepet i Polen etter voldshendelse i Sandefjord

To nordmenn er pågrepet i Polen etter at en mann i 30-årene ble utsatt for vold i Sandefjord i forrige uke. Til sammen fire personer er pågrepet i saken, skriver Sandefjords Blad. En mann i 20-årene ble først pågrepet av politiet like etter voldshendelsen.

NRK - 15 aug 23 kl. 16:15

Polen viser militære muskler

Polen holdt tirsdag den største militærparaden siden den kalde krigen, noe regjeringen håper er et klart budskap både til Moskva og egne velgere. Russlands invasjon av nabolandet Ukraina har ført til storstilt satsing på forsvaret i Polen, der det konservative regjeringspartiet Lov og rettferdighet (PiS) håper å sikre seg en tredje periode ved makten etter valget i oktober. De væpnede styrkers dag ble tirsdag markert på 103-årsdagen for den polske seieren over Sovjetunionen i slaget om Warszawa i 1920.

NRK - 03 okt 23 kl. 14:27

Polen og Tsjekkia innfører grensekontroll mot Slovakia

Polen og Tsjekkia har innført grensekontroll mot Slovakia i forbindelse med en kraftig økning i antall asylsøkere og migranter på vei nordover fra Balkan. Både i Polen og Tsjekkia er grensekontrollen i første omgang ventet å vare i ti dager. Slovakia har den siste tiden registrert en oppgang i mennesker som har reist fra Serbia via Ungarn.

NRK - 15 okt 23 kl. 14:57

Valg i Polen: Lang kø utenfor ambassaden i Oslo

Det er svært lang kø utenfor Polens ambassade i Oslo før landets valg på ny nasjonalforsamling. Valglokalene i Polen har søndag åpnet i det som beskrives som et avgjørende valg for landets demokrati. Valglokalene åpnet klokken 7 og stenger 21.

NRK - 16 maj 23 kl. 04:56

Rakettsystemet Himars på plass i Polen

Polen har fått tilsendt det første av flere amerikanske rakettsystemer av typen Himars og skal utplassere det i grenseområdene ved Kaliningrad. – Dette våpenet skal utplasseres i den nordøstlige delen av landet vårt. Dets formål skal være å avskrekke aggressoren, sier Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak.

NRK - 27 mar 23 kl. 11:32

Russisk mann pågrepet for spionasje i Polen

Påtalemyndigheten i Gdansk sier de har pågrepet ytterligere en russisk mann, mistenkt for spionasje. Nylig ble ni russere siktet for spionasje i Polen. – Funn i saken viser at mannen handlet til fordel for russisk etterprøving ved å anskaffe og samle informasjon om kritisk infrastruktur i regionene Pomorze og Kujawy-Pomorze og om sikkerhetstjenestes aktiviteter, sier påtalemyndigheten i havnebyen nord i Polen.

NRK - 21 apr 23 kl. 23:00

Polen gjenåpner grensen for ukrainsk korn

Polen lar igjen korn og andre matvarer fra Ukraina passere grensen, men de skal ikke kunne selges på det polske markedet. For en knapp uke siden innførte Polen og flere andre EU-land midlertidige forbud mot ukrainsk kornimport. Årsaken er at de ukrainske varene førte til prisdumping og store problemer for lokale bønder, som ikke lenger fikk avsetning på varene sine.

NRK - 24 sep 23 kl. 10:57

Britisk avis: Ingen toppolitikere møtte Zelenskyj i Polen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møtte ingen toppolitikere under mellomlandingen i Polen på vei hjem fra reisen til USA og Canada lørdag. Det melder avisen The Guardian, som siterer en uttalelse lederen for den polske presidentens kontor for internasjonal politikk har gitt til nettstedet onet.pl.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 15 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 10 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 5 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 30 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 45 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com