NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:27

NRK - 30 aug 23 kl. 15:51

Peskov: – Flystyrten med Prigozjin kan ha vært en overlagt handling

Kremls talsmann Dmitrij Peskov sier foreløpig etterforskning tyder på at Wagner-sjef Jevgenij Prigozjins fly kan ha styrtet som følge av en overlagt handling. Det er den første erkjennelsen Kreml gir av at Wagner-sjefen ikke var utsatt for en ulykken, men kan ha blitt drept. – Det er åpenbart at det vurderes ulike teorier, som denne om at dette kan ha vært en bevisst grusomhet, sa Peskov til journalister da han onsdag ble spurt om etterforskningen. Russland har takket nei til etterforskningshjelp fra Embraer, den brasilianske produsenten av flytypen som Prigozjin var om bord i. Kreml har heller ikke ønsket hjelp fra FNs luftfartsorganisasjon ICAO.
Les mer på NRK


Les mer om:
Dmitrij Peskov, Wagner, Jevgenij Prigozjins, Kreml, Peskov, Embraer, Prigozjin, FNs, ICAO, Russland, Moskva, Vladimir Putin, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Peskov, Flystyrtenmed , Prigozjinkan ha , værten , overlagt, handling
Klartale - 24 aug 23 kl. 16:05

Hvorfor styrtet flyet med Wagner-sjefen?

Wagner er en gruppe med leiesoldater. Jevgenij Prigozjin var regnet som sjefen. Nå skal han være død.

NRK - 08 sep 23 kl. 18:33

Zelenskyj: Putin drepte Wagner-leder Prigozjin

Ifølge Ukrainas president ble Wagner-leder Jevgenij Prigozjin drept av Russlands president Vladimir Putin. Prigozjin var blant de ti som mistet livet da et privatfly styrtet nord for Moskva 23. august.

NRK - 05 okt 23 kl. 19:38

Putin: Ikke eksternt angrep mot Prigozjin-fly

Fragmenter av håndgranater ble funnet på levningene av ofrene for flystyrten i august der Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin var blant de omkomne, hevder Russlands president Vladimir Putin. Putin sa videre at det ikke er funnet noen bevis for at Priogzjins fly ble rammet av noe «eksternt treff». Flystyrten skjedde to måneder etter at Prigozjin og leiesoldatgruppen Wagner førte et kortlivet opprør mot den russiske militærledelsen.

NRK - 24 jun 23 kl. 03:17

Russland ber innbyggere i Rostov om å holde seg innendørs

Myndighetene i byen Rostov ber innbyggerne om å holde seg hjemme, melder nyhetsbyrået AFP. Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin hevder soldatene hans har krysset grensen til Russland, og at de har skutt ned et russisk militærhelikopter. Wagner-soldatene er nå i den sørlige russiske regionen Rostov, sier Prigozjin i et lydklipp lagt ut på Telegram.

Klartale - 24 aug 23 kl. 08:34

Wagner-sjef død i flystyrt

Jetflyet gikk i bakken i fylket Tver. Det var på vei fra Moskva til St. Petersburg.

NRK - 30 aug 23 kl. 02:32

Russland vil ikke ha internasjonal etterforskning av Prigozjins flystyrt

Russland har takket nei til etterforskningshjelp fra den brasilianske produsenten av flytypen Wagner-leder Jevgenij Prigozjin styrtet i, melder Reuters. Russiske myndigheter har informert produsenten, brasilianske Embraer, om at de «per nå» ikke vil etterforske flystyrten under internasjonale regler, opplyser Embraer til nyhetsbyrået. Prigozjin, to av hans fremste medarbeidere og fire livvakter var blant de ti som mistet livet da privatflyet styrtet nord for Moskva forrige uke.

NRK - 14 jul 23 kl. 21:18

Belarus kunngjør avtale med Wagner

Leiesoldater fra Wagner-gruppen lærer opp belarusiske soldater sør for Minsk, ifølge Belarus. Vladimir Putin skal ha foreslått å bytte ut Jevgenij Prigozjin. Belarus' forsvarsdepartement opplyste fredag at opplæringen finner sted i nærheten av byen Osipovitsjij, rundt 9 mil sør for hovedstaden Minsk.

NRK - 24 jun 23 kl. 01:54

Kreml: Putin blir løpende orientert

Russisk påtalemakt har informert president Vladimir Putin om en straffesak mot lederen i leiesoldatgruppen Wagner, Jevgenij Prigozjin, for å forsøke på organisere et væpnet opprør, opplyser talsmann Dmitrij Peskov til russiske nyhetsbyråer natt til lørdag. Putin blir løpende orientert av sikkerhetstjenestene om utviklingen, melder nyhetsbyrået AFP. Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin skal ha oppfordret til en «rettferdighetsmarsj» etter at han hevdet at russiske styrker har drept 2000 av leiesoldatene i Wagner.

NRK - 29 aug 23 kl. 11:08

Putin har ikke planer om å delta i Prigozjins begravelse

Russlands president Vladimir Putin kommer ikke til å delta i begravelsen til Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin. Det opplyser Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov. Han sier også at Kreml ikke vet noe om planene for begravelsen, og at det er opp til familien.

NRK - 09 maj 23 kl. 10:29

Wagner-sjefen anklager russiske styrker for å flykte

Fredag hevdet Prigozjin at de vil trekke seg ut av den ukrainske byen Bakhmut 10. mai. Han sa at grunnen til at de vil trekke seg ut er at de mangler ammunisjon og legger skylden på det russiske forsvarsdepartementet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 2 timer siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 2 timer siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com