NRK > Nyheter

Sunday, 24 October, 11:41

NRK - 16 jun 21 kl. 09:00

Peru venter spent på valgresultat

Ni dager etter presidentvalget i Peru er resultatet fortsatt ikke klart. Høyrepopulisten Keiko Fujimori bestrider marxisten Pedro Castillos knappe forsprang. Castillo leder med knappe 44.000 stemmer. Han har dermed 50,12 prosent oppslutning mot Fujimoris 49,87 prosent.
Les mer på NRK


Les mer om:
Peru, Keiko Fujimori, Pedro Castillos, Fujimoris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Peru, venter, spent, valgresultat
NRK - 01 jun 21 kl. 02:32

Peru har flest koronadødsfall

Peru har flest koronadødsfall per innbygger. 5.484 koronarelaterte dødsfall per 1 million innbyggere er høyest i verden, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 03 jun 21 kl. 14:32

Norge med nytt regnskog-samarbeid

Norge, Peru og Tyskland har fått med seg USA og Storbritannia på en ny skogavtale. Den trapper opp innsatsen for å redusere tropisk avskoging, samt styrking av urfolks rettigheter og kamp mot ulovlig gruvedrift. – Vi er veldig stolte av å videreføre samarbeidet med Peru.

NRK - 07 jun 21 kl. 02:09

Valglokalene stengt i Peru

I Peru stengte valglokalene nå klokka to eller dagens presidentvalg. Valget står mellom den konservative Keiko Fujimori og venstresidens kandidat Pedro Castillo, og de første valgdagsmålingene viser et jevnt resultat mellom de to. De offisielle resultatene er ventet etter klokka seks nå mandag morgen.

NRK - 11 jun 21 kl. 11:29

Fortsatt ingen avklaring i Peru

Det er nå fem dager siden søndagens valg i Peru. Da 99 prosent av stemmene var telt opp torsdag, ledet Pedro Castillo fra partiet Peru Libre med 50,17 prosent mot 49,82 prosent mot høyrepopulistiske Keiko Fujimori. Forskjellen utgjør rundt 70.

NRK - 14 sep 21 kl. 05:05

sammenstøt i Peru

Et antatt medlem av Lysende sti-geriljaen i Peru er drept i sammenstøt med soldater og politi, opplyser hæren i landet. Sammenstøtet skjedde i jungelregionen Junin, et sted kjent for kokaindyrking. Våpen og kommunikasjonsutstyr ble tatt fra den drepte mannen, ifølge hærens uttalelse.

NRK - 13 sep 21 kl. 20:11

Unge Venstre-leder: – Vi er nervøse

Leder for Unge Venstre, Sondre Hansmark, sier til NRK han er spent på kveldens valgresultat. – Vi er smertelig klar over hva det vil si å havne under sperregrensen, så det er nok mange som er litt nervøse for det. Men jeg tror det kommer til å gå bra, uten at jeg skal si altfor mye om det, sier en tydelig spent ungdomspolitiker.

Dagbladet - 30 mar 21 kl. 20:52

Venter spent på nye tall

Smitteverndirektør Geir Bukholm ved FHI forventer flere tilfeller av det sjeldne sykdomsforløpet, og er spent på tallene fra Storbritannia..

NRK - 12 apr 21 kl. 03:25

Leder i første valgrunde i Peru

Venstreorienterte Pedro Castillo leder i første valgrunde i Peru, ifølge en valgdagsmåling. En Ipsos-valgdagsmåling, der 30.000 peruanere er blitt spurt, viser at Castillo ligger an til å få 16,1 prosent av stemmene, skriver Reuters..

NRK - 12 apr 21 kl. 06:51

Venstrekandidat vant i Peru

I Peru har venstrekandidaten Pedro Castillo fått flest stemmer i første runde av presidentvalget, melder Reuters. Castillo fikk rundt 18 prosent av stemmene, mens konservative Keiko Fujimori fikk 14 prosent. De to møtes i andre valgomgang i juni..

VG - 25 apr 21 kl. 08:20

Brasiliansk mutant gir høye dødstall i Peru: – Urovekkende utvikling

Helsevesenet i Peru har kollapset, sier norsk forsker ved UiO. Nå har over 59.000 personer dødd med coronaviruset i det hardt pressede landet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Smitteutbrudd ved omsorgsbolig

13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka..

NRK - 1 time siden

18-åring siktet for knivstikking

En 18 år gammel mann er siktet for å ha knivstukket en 17-åring i Trondheim i natt..

NRK - 1 time siden

Nedgang i antall sykkeltyverier

Tall fra Tryg forsikring viser en nedgang i antall sykkeltyverier på over 16 prosent hittil i år, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor ble nesten 15.000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge Finans Norge.

NRK - 2 timer siden

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 2 timer siden

Pågrepet for seksuelt overgrep

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på Frøya natt til lørdag. Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med etterforskning av det de beskrev som en alvorlig straffesak, skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Overfor avisen bekrefter de at en person er pågrepet i saken og at politiet mener å ha kontroll på de involverte partene..

NRK - 2 timer siden

300.000 svensker uten luktesans

Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB.

NRK - 4 timer siden

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 4 timer siden

Kraftig jordskjelv på Taiwan

En jordskjelv med en styrke på 6 rammet Taiwan tidlig søndag. Skjelvet hadde en dybde på 60 kilometer, melder det europeiske jordskjelvsenteret ESMC..

NRK - 4 timer siden

Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022

Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS. Det kan få følger for veivedlikehold, oppvarming av skoler og aldershjem og tjenester som brøyting og søppeltømming, skriver Nationen..

NRK - 4 timer siden

Hundrevis av syke på PSTs lister

Flere hundre psykisk syke er registrert i Politiets sikkerhetstjenestes etterretningsregister. I flere saker der psykisk sykdom kan være en sårbarhetsfaktor, mener PST at det er vanskelig å få informasjon fra helsevesenet, skriver VG. En av disse var Espen Andersen Bråthen (38), som er siktet for drap på fem mennesker på Kongsberg..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt