NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 06:30

NRK - 26 nov 22 kl. 08:34

Peru får sin femte statsminister på halvannet år

Perus president har utnevnt Betssy Chávez til statsminister. Hun blir landets femte regjeringssjef på 16 måneder. President Pedro Castillo tok over i juli i fjor, men har hatt en vanskelig tid ved makten. Han har allerede vært forsøkt stilt for riksrett to ganger og etterforskes i seks korrupsjonssaker, blant annet knyttet til familien hans og nære medarbeidere. Da Chávez, som også har vært arbeidsminister, ble tatt i ed, sverget hun å respektere rettsstaten og gjenopprette maktfordelingene, noe som ble tatt som en hentydning til konflikten mellom presidenten og nasjonalforsamlingen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Betssy Chávez, Pedro Castillo, Chávez, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Perufår sin , femte, statsminister, halvannetår
Klartale - 08 dec 22 kl. 08:37

Tvunget til å slutte som president i Peru etter kaos

Pedro Castillo var president i Peru fram til tirsdag. Da bestemte parlamentet at han måtte slutte. Deretter tok det kort tid før politiet pågrep Castillo.

NRK - 10 aug 22 kl. 09:21

Politi rykket inn i presidentpalasset i Peru

Politiet rykket tirsdag inn i presidentpalasset i Peru, men lyktes ikke med å pågripe president Pedro Castillos korrupsjonsanklagede svigerinne. Yenifer Paredes mistenkes for korrupsjon og hvitvasking og bor i presidentpalasset sammen med familien. Tirsdagens husransakelse pågikk i fire timer, men var resultatløs.

NRK - 07 dec 22 kl. 18:24

Skriver ut nyvalg i Peru

President Pedro Castillo i Peru oppløser nasjonalforsamlingen, innfører unntaksstyre og skriver ut valg på en kongress som skal skrive en ny grunnlov. Castillo varsler også portforbud mellom klokken 22 og klokken 4. Kunngjøringen kom i en TV-tale onsdag, bare noen timer før nasjonalforsamlingen skulle holde en ny debatt om hvorvidt presidenten skal stilles for riksrett.

NRK - 21 dec 22 kl. 15:05

Utnemnde ny statsminister i Peru

Presidenten i Peru, Dina Boluarte, har utnemna advokat Alberto Otarola til ny statsminister under ein seremoni onsdag, melder Reuters. Boluarte tok over presidentskapet etter Pedro Castillo blei fengsla mistenkt for statskupp. Etter fengslinga oppstod det store opptøyar.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

NRK - 14 dec 22 kl. 03:36

Væpnede styrker vil ta kontroll over infrastrukturen i Peru

Væpnede styrker i Peru vil ta kontroll over viktig infrastruktur som flyplasser og vannkraftverk mens demonstranter protesterer over hele landet, meldte landets forsvarsminister, Alberto Otarola tirsdag. – Regjeringen vil også erklære unntakstilstand for å garantere fri ferdsel på landets motorveier, sier Otarola, melder nyhetsbyrået Reuters. I Peru er til sammen 7 mennesker drept i opptøyer mot at den tidligere presidenten ble avsatt.

NRK - 21 dec 22 kl. 14:50

Mexico vil ikkje bryta diplomatiske band med Peru

Presidenten i Mexcio, Andres Manuel Lopez Obrador, sa i dag at han ikkje vil bryta dei diplomatiske relasjonane med Peru, melder nyheitsbyrået Reuters. Kunngjeringa kjem ein dag etter at Peru erklærte Mexico sin ambassadør i landet for «persona non grata», og gav han 72 timar på seg til å forlata landet..

NRK - 19 jan 23 kl. 04:56

Minst én død i sammenstøt i Peru

Demonstranter fra hele Peru har samlet seg i Lima før en planlagt massedemonstrasjon. Minst én person døde i sammenstøt mellom demonstranter og politi sør i landet. Den døde er en 35 år gammel kvinne, opplyser Martin de Porres-sykehuset i Macusani.

NRK - 21 jan 23 kl. 08:21

Fraråder å reise til Peru

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til områdene Cuzco, Puno, Arequipa og Apurimac i Peru, skriver regjeringen i en pressemelding. Dette skjer etter store og delvis voldelige demonstrasjoner i landet. – Unntakstilstanden som ble innført i desember ble nylig forlenget med 30 nye dager.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere stengte fjelloverganger i Vest

Vegtrafikksentralen Vest melder om flere stengte veier søndag morgen, på grunn av uvær i fjellet. Fv50 Aurland-Hol: Stengt Fv53 Tyin-Årdal: Stengt E134 Haukeli: Kolonne Rv7 Hardangervidda blir stengt til mandag, ny vurdering kl. 12.

NRK - 30 minutter siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 45 minutter siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 45 minutter siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 45 minutter siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.

NRK - 1 time siden

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 1 time siden

Truet med pistol i Moss

Rundt klokken tre natt til søndag ble en politipatrulje i Moss kontaktet av en mann og kvinne som fortalte at de hadde blitt truet av en ukjent mann med pistol. Beskrivelser av mannen fra de fornærmede, og innsats fra politiet, ble en mann i 20-årene pågrepet i nærheten etter kort tid, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 1 time siden

Mann skallet til to politibetjenter i Drammen

En mann i 20-årene forsøkte å skalle til to polititjenestepersoner, da politiet tok kontakt med ham på et spisested i Drammen sentrum. Mannen ble pågrepet og siktet for vold mot offentlige tjenestepersoner, tvitrer Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 2 timer siden

Mann med innreiseforbud til Norge stakk av fra politiet

En mann fra Litauen som var pågrepet av politiet for å ha brutt innreiseforbud til Norge, stakk av fra politipatruljen ved Ullensaker. Etter en kort flukt inn i skogen, ble mannen innhentet av politiets hundeekvipasje. Mannen blir satt i arresten, melder politiet i Øst..

NRK - 2 timer siden

E6 i nord stengt flere steder på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen nord melder at E6 Sennalandet og Hatter er stengt på grunn av uvær. Det vil bli tatt en ny vurdering søndag morgen klokken 07.00 Også E6 Saltfjellet er stengt, der tas det ny vurdering søndag klokken 08.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com