NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 18:51

NRK - 18 feb. 21 kl. 21:56

Perseverance har landet på Mars

Mars-roveren Perseverance har landet på Mars etter en lang og farefull ferd. Det ett tonn tunge kjøretøyet ble skutt opp i et romfartøy fra Florida for sju måneder siden. Den norskutviklede georadaren Rimfax er med ombord..
Les mer på NRK


Les mer om:
Perseverance, Mars, Florida, Rimfax

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Perseverancehar , landet, Mars
VG - 18 feb. 21 kl. 22:05

Nasa: Vellykket landing på Mars for Perseverance

Landingen gikk etter planen for Nasas nye Mars-rover Perseverance. Etter anspente minutter kunne forskerne i kontrollrommet slippe jubelen løs..

NRK - 18 feb. 21 kl. 21:56

Vellykket landing på Mars

Mars-roveren Perseverance har landet på Mars etter en lang og farefull ferd og har sendt sitt første bilde fra den rød planeten. Kjøretøyet ble skutt opp fra Florida for sju måneder siden og den norskutviklede georadaren Rimfax er med ombord..

Aftenposten - 22 feb. 21 kl. 21:16

Nasa publiserer første video av robotlanding på Mars

Den første filmsnutten fra øyeblikket da Nasas nye Mars-robot Perseverance landet på Mars, er offentliggjort..

NRK - 19 feb. 21 kl. 00:50

Biden hyller historisk Mars-landing

USAs president Joe Biden hyller det han kaller en historisk landing, etter at Perseverance-roveren fra Nasa landet på Mars. – Gratulerer til Nasa og alle som har arbeidet hardt for å gjøre Perseverances historiske landing mulig, tvitret presidenten..

NRK - 20 feb. 21 kl. 21:01

Statusrapport fra Mars-helikopter

Den lille helikopterdronen Ingenuity som torsdag landet på Mars om bord på Nasas robotkjøretøy Perseverance, har fredag sendt statusrapport til kontrollsenteret i Pasadena i California. Forskerne har fått bekreftet at systemene fungerer som planlagt..

Aftenposten - 25 mars 21 kl. 06:04

Nasa gjør seg klar til helikoptertur på Mars

Helikopterdronen Ingenuity, som landet på Mars sammen med Nasa-roboten Perseverance i februar, skal fly på den røde….

NRK - 18 feb. 21 kl. 21:22

«Sju minutter med terror» på Mars

Nasas nye Mars-robot nærmer seg målet, og ved 22-tiden torsdag er den framme. Etter sju måneder på vei i verdensrommet tar nedbremsingen i atmosfæren sju minutter. Perseverance har den norskutviklede georadaren Rimfax om bord..

Aftenposten - 18 feb. 21 kl. 21:57

Nasa: Vellykket landing på Mars

Landingen gikk etter planen for Nasas nye Mars-rover Perseverance. Etter anspente minutter kunne forskerne i….

Aftenposten - 18 feb. 21 kl. 21:57

Her jubler de for en vellykket landing på Mars

Landingen gikk etter planen for Nasas nye Mars-rover Perseverance. Etter anspente minutter kunne forskerne i….

NRK - 19 feb. 21 kl. 19:42

Offentliggjør bilde av Mars-landing

Nasa offentliggjorde fredag en liten sensasjon – et bilde av Mars-roboten Perseverance i det øyeblikket den fires ned på overflaten. Bildet er tatt av et kamera på den rakettdrevne plattformen som brakte roveren den siste biten ned på overflaten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Hamas: Har avfyrt 130 raketter 

Hamas varsler onsdag ettermiddag at 130 raketter nettopp er blitt skutt mot Israel. Luftalarmen går i Tel Aviv og flere andre byer. Luftsirenene gjaller både i Tel Aviv, byer i det sentrale Israel og sør i landet nær Gazastripen..

NRK - 4 minutter siden

Søreide: Eksplosiv situasjon

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier situasjonen i Midtøsten-regionen er eksplosiv. Søreide snakket onsdag med den palestinske utenriksministeren Riyad Al-Maliki og skal etter planen snakke med den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi torsdag. – Vi er veldig klare på vår henstilling til både politiske og religiøse ledere om at de har et ansvar for å bidra til å roe ned, sier Søreide til NTB.

NRK - 1 time siden

Nytt høyhus i Gaza bombet

Israel fortsetter luftangrepene mot Gazastripen onsdag ettermiddag. Ifølge nyhetsbyrået AP kollapset et høyhus i Gaza by etter et angrep like før klokken 18 norsk tid. Avisa Times of Israel hevder det er al-Shourouk-bygningen som er ødelagt..

NRK - 15 minutter siden

Gode nyheter for Oslos gjenåpning

Byrådsleder Raymond Johansen peker på stort behov for den skjevfordelingen regjeringen nå går inn for, og sier det er gode nyheter for gjenåpningen av Oslo. – Dette har vi ventet på lenge, og jeg er selvfølgelig veldig glad for at Oslo og andre områder i Norge med høyt smittetrykk får flere vaksiner, sier Johansen til NTB..

NRK - 15 minutter siden

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 45 minutter siden

Regjeringen dropper AstraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause, men skal vurderes for frivillig bruk.

NRK - 45 minutter siden

Regjeringen dropper AztraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause..

NRK - 45 minutter siden

Solberg: Prioriterer ikke lærere

Verken lærere og barnehageansatte eller andre yrkesgrupper skal prioriteres i koronavaksinasjonsprogrammet. Det opplyste Erna Solberg på dagens koronapressekonferanse. Dermed følger regjeringen anbefalingen fra FHI om å ikke prioritere enkelte yrkesgrupper..

NRK - 45 minutter siden

AztraZeneca tas ut av programmet

NRK - 45 minutter siden

Regjeringen vil omfordele vaksiner

Regjeringen vil vurdere en geografisk omfordeling av vaksiner, opplyser statsminister Erna Solberg. Regjeringen går inn for 60 prosent flere vaksiner til kommuner med vedvarende høyt smittetrykk.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt