NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 04:15

NRK - 22 feb 22 kl. 19:54

Pentagon: USA vil forsøke å unngå konflikt

USAs forsvarsminister Lloyd Austin fordømte tirsdag Russlands «nyeste invasjon» av Ukraina. Han sier USA jobber med allierte for å hindre ytterligere konflikt. Uttalelsene kom etter at Austin hadde møtt Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba tirsdag kveld. President Putin «kan fortsatt unngå full, tragisk og selvvalgt krig,» sa Austin. Den russiske presidenten kunngjorde tirsdag at han anerkjenner de separatistkontrollerte regionene Donetsk og Luhansk som selvstendige.
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Lloyd Austin, Russlands, Ukraina, USA, Austin, Ukrainas, Dmytro Kuleba, Putin, Donetsk, Luhansk, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pentagon, USA, vil, forsøkeå , unngå, konflikt
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 24 maj 22 kl. 16:15

Hva vil USA gjøre for å få henne fri?

17. februar ble Brittney Griner pågrepet på flyplassen i Moskva i Russland. Basketball-spilleren fra USA har vært i fengsel siden.

NRK - 08 aug 22 kl. 19:09

USA varsler mer våpenhjelp til Ukraina

USA vil sende våpenhjelp for ytterligere 10 milliarder kroner til Ukraina, opplyser Pentagon. USA har forsynt Ukraina med militærhjelp til en verdi av rundt 85 milliarder kroner siden Joe Biden overtok som president i januar i fjor. For en drøy uke siden kunngjorde Pentagon at de ville sende det mobile rakettsystemet kjent som Himars samt store mengder artilleriammunisjon til landet.

Klartale - 29 jul 22 kl. 09:06

Xi advarte Biden mot å utfordre Kina

Xi er president i Kina. Biden er president i USA. De to skal ha snakket sammen på telefon torsdag.

NRK - 26 aug 21 kl. 15:45

Eksplosjon ved flyplassen i Kabul

Ifølge CNNs korrespondent hos Pentagon, Barbara Sarr, skal det ha vært en eksplosjon ved flyplassen i Kabul. Pressesekretær John Kirby hos Pentagon bekrefter eksplosjonen på Twitter. Det samme gjør to andre kilder til CNN.

NRK - 02 mar 22 kl. 22:38

Pentagon: Militærkolonnen på vei mot Kyiv ser ut til å stå stille

Den russiske militærkolonnen, som strekker seg over 60 kilometer nord for Kyiv, ser ikke ut til ha beveget seg nevneverdig det siste døgnet, melder Forsvarsdepartementet i Pentagon. – Ut fra våre beregninger har de ikke gjort noen meningsfull framgang de siste 24 til 36 timene, sier Pentagons talsperson John Kirby onsdag. Han tror det kan være flere ting som gjør at kolonnen står stille, blant annet at de russiske styrkene omgrupperer og revurderer mangelen på fremgang og hvordan de skal ta igjen den tapte tiden.

NRK - 25 mar 22 kl. 19:17

Pentagon: Russland har ikke full kontroll over Kherson

Russiske styrker har ikke lenger full kontroll over den ukrainske byen Kherson, ifølge Pentagon. Det skriver The New York Times. Ukrainske styrker kjemper hardt mot russiske styrker, og russerne har ikke lenger full kontroll over byen, opplyser Pentagon..

NRK - 29 mar 22 kl. 21:34

Pentagon: Russland har byrja å flytte styrkar vekk frå Kyiv

Pentagon seier tysdag at Russland skal ha starta å flytte nokre styrkar vekk frå Kyiv, men la til at det var meir ein reposisjonering enn ein tilbaketrekking av styrkar, skriv Reuters. – Vi trur at dette er ein reposisjonering, og ikkje ein reell tilbaketrekking. Vi må vere førebrett på å sjå ein stor offensiv mot andre område i Ukraina.

NRK - 29 mar 22 kl. 21:34

Pentagon: Russland flyttar vekk styrka frå Kyiv

Talsperson for Pentagon, John Kirby seier på ein pressekonferanse tysdag at Russland skal ha starta å flytte vekk styrkar frå Kyiv, skriv Reuters. – Vi trur at dette er ein reposisjonering, og ikkje ein reell tilbaketrekking. Vi må vere førebudde på å sjå ein stor offensiv mot andre område i Ukraina.

NRK - 29 mar 22 kl. 21:34

Pentagon: Russland flyttar på styrka nær Kyiv

Talsperson for Pentagon, John Kirby seier på ein pressekonferanse tysdag at Russland skal ha starta å flytte vekk styrkar frå Kyiv, skriv Reuters. – Vi trur at dette er ein omposisjonering, og ikkje ein reell tilbaketrekking. Vi må vere førebudde på å sjå ein stor offensiv mot andre område i Ukraina.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 1 time siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 1 time siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 3 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 3 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 3 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

NRK - 4 timer siden

Republikanere vil ha flere svar

Republikaneren Lindsey Graham sier det fortsatt er mange spørsmål FBI og justisdepartementet må svare på om ransakelsen hos Donald Trump. Justisminister Merrick Garland bekreftet torsdag at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre. Samtidig ble det offentliggjort dokumenter i saken.

NRK - 4 timer siden

Kutter ut talkum i babypudder

Johnson & Johnson vil fra neste år stanse alt internasjonalt salg av sitt talkumbaserte babypudder. Salget ble stanset i USA og Canada for snart to år siden etter at selskapet ble dømt til å betale erstatning til fire kvinner som skal ha fått kreft i eggstokkene som følge av at det skal ha vært asbest i pulveret. – Som følge en av en gjennomgang av vår produktkatalog, har vi tatt en kommersiell avgjørelse om å gå over til å lage babypudder basert på maisstivelse, sier selskapet i en uttalelse..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com