NRK > Nyheter

Sunday, 16 January, 20:59

NRK - 26 okt 21 kl. 12:46

Pensjonsfond dumper fossilt

Et av verdens største pensjonsfond, nederlandske ABP, vil selge seg helt ut av kull, olje og gass. Beslutningen har bred støtte blant pensjonshavere og arbeidsgivere, skriver fondet i en pressemelding. ABP har i dag verdipapirer for om lag 150 milliarder norske kroner i fossil energi. Dette tilsvarer rundt 3 prosent av fondet. Som begrunnelse for salget viser ABP til nylige rapporter fra FNs klimapanel og Det internasjonale energibyrået (IEA).
Les mer på NRK


Les mer om:
ABP, FNs, Det, IEA, Corien Wortmann

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pensjonsfond, dumper, fossilt
Aftenposten - 21 sep 21 kl. 06:32

Skremt av klimatall før FN-møter: – Man må skattlegge fossilt brennstoff i hele verden

– Man må begynne å skattlegge fossilt brennstoff i hele verden, sier statsministeren..

NRK - 20 okt 21 kl. 06:42

Produserer for mykje fossilt drivstoff

Verdas planlagde produksjon av fossilt brennstoff er meir enn dobbelt så stort som nivået som er kravet for å nå 1,5-gradarsmålet, ifølge FN. Målet er ikkje mogeleg å nå med dagens produksjon, åtvarar FNs miljøprogram. Også samanlikna med det opphavelege togradersmålet er produksjonsplanane 45 prosent for høge, seier dei..

VG - 17 jul 21 kl. 13:33

Åpent brev til Nicolai Tangen

Kjære Nicolai Tangen, daglig leder i Statens pensjonsfond utland, Etikkrådet, Statens pensjonsfond utland..

NRK - 27 okt 21 kl. 10:27

Solberg: Støre skaper forvirring

Høyres parlamentariske leder Erna Solberg beskyldte Jonas Gahr Støre for å spre forvirring om rammene for oljefondet da Ap-lederen deltok i sin aller første spørretime på Stortinget som statsminister i dag. Solberg viste til et intervju i Financial Times i forkant av helgens klimakonferanse i Glasgow. – Der uttrykte han at det norske oljefondet skal være et politisk instrument.

NRK - 02 nov 21 kl. 09:01

Pensjonsfond vil klimainvestere

Flere nordiske og britiske pensjonsfond har annonsert at de vil forplikte seg til å investere 130 milliarder dollar i fornybar energi og klimaløsninger innen 2030. Pensjonsfondene vil også rapportere årlig på utviklingen i sine klimainvesteringer. Samarbeidet har fått navnet The Climate Investment Coalition, og inkluderer aktører fra Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Grønland, Færøyene og Storbritannia.

E24 - 11 jul 21 kl. 08:09

EU vurderer å fase ut bensin- og dieselbiler innen 2035

EU-kommisjonen vil trolig setter en sluttdato for biler som går på fossilt drivstoff når den store klimapakken legges fram neste uke..

Aftenposten - 11 jul 21 kl. 08:32

EU vurderer å fase ut bensin- og dieselbiler innen 2035

EU-kommisjonen vil trolig setter en sluttdato for biler som går på fossilt drivstoff når den store klimapakken legges….

NRK - 09 aug 21 kl. 10:10

– Slutten for fossilt drivstoff

FNs nye rapport om klimaendringane er må bety slutten for kull, olje og gass. Det meiner FNs generalsekretær, António Guterres. Verda vil truleg ikkje nå målet om mindre enn 1,5 grader oppvarming.

NRK - 09 aug 21 kl. 16:17

Frankrike med sterk klimabeskjed

Rapporten fra FNs klimapanel viser at verden må bruke det inneværende tiåret til å gå bort fra fossile energikilder, mener Frankrikes regjering. – Utfordringen er enorm, da den innebærer at vi har dette tiåret på å løfte oss fra å være et samfunn som har vært basert på fossilt brennstoff i flere århundrer, sier den franske miljøministeren Barbara Pompili i en uttalelse..

NRK - 17 aug 21 kl. 09:22

Strømprisen tredoblet seg på ett år

Prisen på strøm var i andre kvartal tre ganger høyere enn samme kvartal i 2020. Dyrere fossilt brensel og CO2-utslipp i Europa førte til prisøkning i Norge. I oversikten over strømprisen fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som ble offentlig tirsdag, går det fram at gjennomsnittlig pris for norske husholdninger var 50,9 øre for en kilowattime før avgifter og nettleie..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt