NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:19

NRK - 27 apr 23 kl. 23:40

Pence vitnet under ed om stormingen av Kongressen

Tidligere visepresident Mike Pence vitnet torsdag for en storjury i Washington DC der han forklarte seg om ekspresident Donald Trumps anstrengelser for å beholde makten etter valgnederlaget i 2020. Pence er et nøkkelvitne i saken der Trump anklages for å ha forsøkt å blokkere Kongressens godkjenning av Joe Bidens valgseier. Han vitnet bak lukkede dører, skriver amerikanske medier. Storjuryen skal ta stilling til hvilken rolle Trump spilte i stormingen av Kongressen 6. januar og om han brøt loven ved å forsøke å presse Pence til å nekte å godkjenne valget..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mike Pence, Washington DC, Donald Trumps, Trump, Kongressens, Joe Bidens, Kongressen, Pence

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pence, vitnetunder ed om , stormingenav , Kongressen
NRK - 27 apr 23 kl. 23:40

Pence vitnet i fem timer om kongressstormingen

Tidligere visepresident Mike Pence vitnet torsdag for en storjury i Washington DC der han forklarte seg om ekspresident Donald Trumps anstrengelser for å beholde makten etter valgnederlaget i 2020. Pence er et nøkkelvitne i saken der Trump anklages for å ha forsøkt å blokkere Kongressens godkjenning av Joe Bidens valgseier. Han vitnet bak lukkede dører, skriver amerikanske medier.

NRK - 10 apr 23 kl. 18:35

Trump har anket avgjørelsen om at Pence må vitne

Donald Trump anker en rettslig kjennelse som krever at Mike Pence vitner for en føderal storjury om stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Pence var visepresident under Trump fra 2017 til 2021.

NRK - 12 mar 23 kl. 08:00

Pence: – Historien vil holde Trump ansvarlig

Historien vil holde Donald Trump ansvarlig for rollen i kongresstormingen, sier tidligere visepresident Mike Pence i sitt hittil skarpeste angrep på sin tidligere sjef. Pence kom med kommentaren da han møtte journalister og andre gjester under Gridiron-middagen. Dette er et årlig arrangement i den eldste journalistklubben i hovedstaden Washington, D.

NRK - 20 mar 23 kl. 04:12

Pence: – Trump sviktet meg

Tidligere visepresident Mike Pence sier i et intervju med ABC News at han er skuffet over sin tidligere sjef, Donald Trump. Trumps håndtering av stormingen av Kongressen er en av grunnene til at USA, og ikke minst det republikanske partiet, trenger en ny begynnelse, sier Pence. – Jeg var sint den dagen.

NRK - 10 apr 23 kl. 18:35

Trump har anket avgjørelsen om at Pence skal vitne

Donald Trump har levert inn en anke på avgjørelsen om at tidligere visepresident Mike Pence skal vitne i etterforskningen av kongresstormingen 6. januar 2021. Pence var visepresident under Trump fra 2017 til 2021.

NRK - 17 jan 23 kl. 07:50

39 siktet etter stormingen i Brasilia

Brasiliansk påtalemyndighet har siktet 39 av dem som deltok i stormingen av landets nasjonalforsamling og regjeringsbygg i hovedstaden Brasilia. De 39 er blant rundt 1.200 personer som ble pågrepet under stormingen 8.

Klartale - 12 jan 23 kl. 14:08

Derfor er angrepet i Brasil så alvorlig

Folk stemmer fram hvem som skal styre et land. Og hvem som skal lage landets lover. Også domstolene har makt.

NRK - 02 mar 23 kl. 20:00

– Donald Trump kan bli saksøkt for Kongress-stormingen

Det amerikanske justisdepartementet sier det ikke er noe i veien for at Donald Trump kan holdes rettslig ansvarlig for stormingen av Kongressen i 2020. To betjenter ved politistyrken som er knyttet til kongressbygningen, samt elleve av Demokratenes kongressrepresentanter ønsker å reise søksmål mot Trump for å holde ham ansvarlig for skader som de ble påført da hundrevis av mennesker stormet kongressbygningen 6. januar 2020.

NRK - 05 apr 23 kl. 21:21

Pence skal vitne i 6. januar-høring

USAs tidligere visepresident Mike Pence vil ikke anke en kjennelse som krever at han vitner for en føderal storjury om stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Det opplyser en talsmann til Washington Post.

NRK - 25 maj 23 kl. 00:41

Dømt til 4,5 års fengsel etter stormingen av kongressen

Mannen som under stormingen av kongressen 6. januar 2021 ble avbildet sittende med føttene på skrivebordet til Nancy Pelosi ble onsdag dømt til 4,5 års fengsel, skriver NBC. Bildet av den smilende Richard «Bigo» Barnett smilende gikk verden rundt etter hendelsen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 45 minutter siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 45 minutter siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com