NRK > Nyheter

Lørdag, 08 Mai, 09:57

NRK - 15 jan. 21 kl. 19:11

Pence gratulerer med seieren

Visepresident i USA, Mike Pence, har ringt påtroppende visepresident Kamala Harris for å gratulere henne og påtroppende president Joe Biden med valgseieren i det amerikanske presidentvalget. Det melder The New York Times. Telefonsamtalen mellom Pence og Harris ble den første de to holdt siden visepresident-debatten, høsten 2020. Det er også den eneste en-til-en-samtalen mellom den påtroppende og den avtroppende administrasjonen i landet til nå. President Donald Trump har nektet å ringe Joe Biden for å gratulere ham med seieren.
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
USA, Pence, Kamala Harris, Joe Biden, The New York Times, Harris, Donald Trump, Biden, Florida, Kongressen, Trump, York Times

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pence, gratulerermed , seieren
NRK - 15 jan. 21 kl. 19:11

Pence tilbyr Harris hjelp

Visepresident i USA Mike Pence har ringt påtroppende visepresident Kamala Harris, og gratulert henne og Joe Biden med seieren i USAs presidentvalg, ifølge New York Times. Pence tilbød henne hjelp med innsettelsen, som finner sted om fem dager..

NRK - 08 jan. 21 kl. 01:09

Medier: Pence vil ikke fjerne Trump

USAs visepresident Mike Pence vil ikke ta i bruk det 25. grunnlovstillegget og fjerne president Donald Trump fra embetet, opplyser kilder til medier. Business Insider og New York Times melder om opplysningene, og Pence skal ha støtte fra flere..

NRK - 12 jan. 21 kl. 21:07

Pence lover en ordnet overtakelse

USAs visepresident Mike Pence lovet i dag guvernørene i de 50 delstatene at maktoverføringen i landet vil skje «sømløst». Pence takket guvernørene for innsatsen under koronapandemien, og sa at en ny regjering snart ville ta over ledelsen, melder AP..

NRK - 13 jan. 21 kl. 03:22

Ber Pence aktivere grunnlovstillegg

Representantenes hus i den amerikanske Kongressen har vedtatt en resolusjon som å ber visepresident Mike Pence aktivere det 25 grunnlovstilegget og avsette president Donald Trump, melder Reuters. Pence har allerede sagt at han ikke vil gjøre det..

Dagbladet - 13 jan. 21 kl. 03:53

Stiller ultimatum til Pence

Representantenes hus stiller ultimatum til visepresident Mike Pence, og ber han avsette Donald Trump. Pence har allerede sagt at han ikke kommer til å gjøre det..

VG - 13 jan. 21 kl. 05:16

Flertall for å be Pence fjerne Trump – Pence sier nei

Representantenes hus i den amerikanske Kongressen stemte i natt for å be visepresident Mike Pence om å fjerne Donald Trump ved hjelp av det 25. grunnlovstillegget..

Dagbladet - 13 jan. 21 kl. 03:53

Flertall for å be Pence fjerne Trump

Representantenes hus stemmer nå over hvorvidt de skal be USAs visepresident Pence om å iverksette det 25. grunnlovstillegget. Pence har allerede sagt at han ikke kommer til å gjøre det..

NRK - 14 jan. 21 kl. 23:02

Pence fikk sikkerhetsinnføring

Visepresident Mike Pence fikk torsdag en innføring i sikkerhetsopplegget under innsettelsen av Biden. FBI-sjef Christopher Wray sa at de er bekymret for mulig vold under innsettelsen. Pence sier at de forpliktet til å sørge for en trygg innsettelse..

NRK - 15 april 21 kl. 20:45

Pence har fått pacemaker

USAs tidligere visepresident Mike Pence er torsdag operert og har fått satt inn en pacemaker. En talsmann sier at det er forventet at Pence vil bli i god form igjen, melder Reuters..

NRK - 21 feb. 21 kl. 16:19

Solberg gratulerer skiskyttarane

Statsminister Erna Solberg gratulerer dei norske skiskyttarane etter dagens konkurransar i VM i skiskyting..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Storbrann i oljehavn i Iran

En storbrann herjer i havnebyen Bushehr, en av Irans største eksporthavner for olje. Brannen har oppstått nær en av Irans siste kjernekraftverk, melder the Jerusalem Post, som siterer et iransk nyhetsbyrå. Årsaken til brannen er ikke kjent..

NRK - 15 minutter siden

Vil ha medisiner godkjent raskere

Fremskrittspartiet vil ha raskere tilgang til nye og kostbare medisiner i Norge. I Danmark tar det i snitt 154 dager før nye legemidler er innført, mens det i Norge tar 522 dager. Kostnadene skal dekkes av kutt i bistand, integrering og klimatiltak..

NRK - 15 minutter siden

Sentrum støtter venstresiden

– I dagens situasjon ønsker vi en sentrum-venstreregjering, sa partileder Geir Lippestad i sin første landsmøtetale til partiet Sentrum. Det nye partiet har 850 medlemmer, ifølge NTB. Hovedsaker er kampene mot klimaendringene og sosialt utenforskap..

NRK - 30 minutter siden

440 arrestert og siktet – så langt

Fire måneder etter stormingen av Kongressen i Washington D.C. er 440 mennesker arrestert for å ha forsøkt å hindre godkjenningen av Joe Biden som president.

NRK - 30 minutter siden

Samarbeider om byjubileene

Arendal og Risør skal samarbeide om deler av feiringen av byjubileene om to år. I 2023 blir både Arendal og Risør 300 år, og byene inviterer kongehuset på besøk i forbindelse med feiringen..

NRK - 30 minutter siden

På Mount Everest for 25. gang

Kami Rita fra Nepal har vært på Mount Everest for 25. gang. 51-åringen har dermed besteget verdens høyeste fjell flest ganger, melder AP.

NRK - 45 minutter siden

Strømbrudd ødela vaksinedoser

I Måsøy kommune i Finnmark ble 48 vaksinedoser som sto i et kjøleskap ødelagt etter et strømbrudd denne uka. Det skriver ordfører Bernth R. Sjursen i sitt ukentlige brev til innbyggerne.

NRK - 1 time siden

Forbrukerrådet kritiserer 3-for-2

Tilbud som lar kunder kjøpe tre produkter for prisen av to bidrar til økt matsvinn, mener Forbrukerrådet. 3-for-2-kampanjene til Rema 1000 og Coop fører til at folk kjøper mer enn de trenger, sier direktør Inger Lise Blyverket til Nettavisen..

NRK - 1 time siden

Gjenforent med amerikansk familie

En kvinne som ble deportert i 2018 er den første som har fått komme tilbake etter at president Joe Biden innførte et program for gjenforening av familier. Alejandra Juarez ble sendt bort fra sin ektemann og to døtre til Mexico, melder the Guardian..

NRK - 1 time siden

– Utryddet i Storbritannia i august

I løpet av august vil det ikke lenger være koronavirus i omløp i Storbritannia, mener den avtroppende sjefen for landets vaksineprogram. Clive Dix sier til the Daily Telegraph at alle briter skal ha fått minst én dose koronavaksine før den tid..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt