NRK > Nyheter

Tuesday, 19 October, 13:36

NRK - 01 sep 21 kl. 12:54

Paven vurderte aldri å abdisere

Pave Frans vurderte aldri å gå av etter at han gjennomgikk en tarmoperasjon tidligere i sommer. Det har versert mange rykter i utenlandske aviser om at han vurderte å abdisere etter sykehusoppholdet. Ifølge nyhetsbyrået AFP, sier den 84 år gamle paven i et intervju at han ikke forstår hvor ryktene kommer fra, og at han aldri har vurdert å abdisere. På et spørsmål om hvordan han følte seg etter operasjonen, smilte paven og svarte: «Jeg lever fortsatt». Paven skal reise til Ungarn og Slovakia denne måneden.
Les mer på NRK


Les mer om:
Frans, AFP, Ungarn, Slovakia, Kypros, Malta

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Paven, vurderte, aldriå , abdisere
NRK - 11 jul 21 kl. 12:25

Paven viste seg offentlig igjen

Pave Frans ble tidligere i juli operert for en betennelse i tykktarmen. Søndag viste han seg for første gang offentlig da han vinket fra en sykehusbalkong. På søndager taler paven vanligvis til en stor folkemengde på Petersplassen i Vatikanet i Roma.

NRK - 12 jul 21 kl. 13:23

Paven i sykehus noen dager til

Pave Frans vil bli på sykehuset noen dager til for å få full nytte av rehabiliteringen, opplyser Vatikanet. Paven gjennomgikk en større tarmoperasjon 4. juli og skulle etter planen ha vært tilbake i sin residens i løpet av forrige uke.

NRK - 09 aug 21 kl. 11:58

Trusselbrev sendt til paven

Italiensk politi skal etterforske hvor en konvolutt med tre kuler, adressert til paven, kommer fra. Den mistenkelige konvolutten ble fanget opp av postansatte i en forstad i Milano, ifølge politiet. Konvolutten ble sendt fra Frankrike, og adressen var skrevet for hånd med penn: «Paven, Vatikanstaten, Petersplassen, Roma».

NRK - 10 jun 21 kl. 13:05

Paven lar ikke tysk kardinal gå av

Pave Frans har ikke godtatt kardinal Reinhard Marx' ønske om å trekke seg fra posten for å ta medansvar for utstrakt seksuelt misbruk i den katolske kirken. 67 år gamle Marx, som er erkebiskop for München og Freising, er ikke selv anklaget for å ha misbrukt noen. Han skrev imidlertid til paven at hans avgang dreier seg om noe annet..

NRK - 04 jul 21 kl. 14:08

Paven besøker Ungarn og Slovakia

Pave Frans skal besøke Ungarn og Slovakia i september. Første dag skal han feire messe i Budapest, men ingenting tyder på at han vil møte landets ledere. Besøket finner sted fra 12.

NRK - 05 jul 21 kl. 00:17

Pavens operasjon var vellykket

Pave Frans' planlagte operasjon i tykktarmen var vellykket, opplyser Vatikanet. Den 84 år gamle paven ble operert for en betennelse i tykktarmen, såkalt divertikkelsykdom. I en uttalelse fra Vatikanet heter det at paven ble lagt i narkose, men det oppgis ikke hvor lenge operasjonen varte..

NRK - 05 jul 21 kl. 12:09

Paven blir på sykehus

Pave Frans er ved bevissthet og puster uten hjelp etter at han søndag ble operert i tykktarmen. Det opplyser Vatikanet. Den 84 år gamle paven blir trolig på sykehuset i en uke..

NRK - 30 aug 21 kl. 19:26

Paven takker sykepleier for livet

Pave Frans takket en sykepleier for ha reddet livet hans da han ble operert i sommer. – En sykepleier reddet livet mitt, sa han i et intervju med Cope, en spansk radiostasjon. Han sa at sykepleieren var en mann med mye erfaring, og dessuten at det var andre gang en sykepleier reddet ham.

NRK - 12 sep 21 kl. 11:44

Paven advarer mot antisemittisme

Under en tale til kristne og jødiske ledere i Budapest søndag advarte Pave Frans om antisemittisme i Europa og utenfor. Paven er søndag på et kort syvtimers besøk i Ungarn. Der skal han holde messe og møte statsminister Viktor Orbán.

NRK - 05 okt 21 kl. 15:43

Paven i «stor sorg» etter overgrepsrapport

Pave Frans reagerer med stor sorg over ofrenes lidelser, sier pavens talsmann etter en ny rapport om omfattende seksuelle overgrep i den katolske kirken. Talsmann Matteo Bruni legger til at paven takker de mange ofrene for at de hadde mot til å stå fram og fortelle om overgrepene, skriver NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ber Telenor ikkje forlate Myanmar

Junta ber Telenor-leiarar om å ikkje forlate Myanmar, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Må kanskje stenge kirker i Oslo

Hvis strømutgiftene blir for store kan det hende at noen kirker i Oslo må stenge. Kirkevergen er bekymret over de høye strømprisene og ser nå på ulike løsninger, sier kommunikasjonsansvarlig i Kirkelig fellesråd i Oslo, Finn Folke Torp til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Straumprisen fell i morgon

Etter fleire dagar med rekordhøge straumprisar, er det venta eit prisfall onsdag. Det viser prisoversikta frå straumbørsen Nordpool. Prisen vil ligge på 0,80 kilowattimen i snitt gjennom dagen i Sør-Noreg..

NRK - 30 minutter siden

Tilleggsforhandlingane starta opp

Tilleggsforhandlingane mellom staten og landbruket, som i september vart utsett av Solberg-regjeringa, har starta opp igjen med Støre-regjeringa. Tysdag har det vore møte på leiarnivåa, skriv Norges Bondelag. Jordbruket krev mellom anna kompensasjon for ein kraftig vekst i kostnadene til handelsgjødsel og byggjevarer.

NRK - 1 time siden

Avlyser førestillingar

Bergen Nasjonale Opera må avlyse tre førestillingar av Rusalka på grunn av streik. Førestillingane den 23., 25.

NRK - 1 time siden

Demonstrantar i Madrid

Seks demonstrantar har okkupert det kjente Prado-museet i Madrid og trugar med å ta livet av seg om ikkje dei får innfridd ei liste med krav. Ifølgje spanske medium hevdar demonstrantane å vere overlevande etter ei masseforgifting som skjedde i Spania for 40 år sidan. Då omkom hundrevis av menneske og fleire titusen vart sjuke etter å ha fått i seg rapsolje med anilin.

NRK - 1 time siden

Sagosen testet positivt for korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen. – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

NRK - 1 time siden

Dømd til tre års fengsel

To nordmenn er dømd til tre års fengsel for medverkar til grovt underslag etter leilegheitssal i Brasil. Kjøparane fekk ikkje skøytene til leilegheitene, skriv Dagens Næringsliv. I tillegg til fengsel, er dei to dømd til å betale tilbake 27,7 millionar kroner til kjøparane, samstundes er dei frådømd retten til å drive næringsverksemd for alltid.

NRK - 1 time siden

Tilsynssaka vil ta eit halvt år

Statsforvaltaren i Oslo og Viken håpar å vere ferdig med tilsynssaka knytt til helsehjelpa til drapssikta Espen Andersen Bråthen har fått, innan seks månadar. Forvaltarens helseavdeling har varsla Kongsberg kommune og Vestre Viken helseføretak om at det blir opna tilsynssak etter drapa. – Vi ber i første omgang om informasjon om den sikta si kontakt med helsevesenet frå januar 2018 og fram til i dag, skriv statsforvaltaren i ei pressemelding..

NRK - 2 timer siden

Dansar og koreograf er død

Den internasjonalt anerkjende koreografen og dansaren Kjersti Alveberg er død, 73 år gamal. Alveberg var ein av landets fremste koreografar i siste del av 1900-talet. Ho markerte seg med særprega oppsetjingar og produksjonar, ofte i tett samarbeid med mellom anna NRK..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt