NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 10:14

NRK - 19 mar 23 kl. 02:37

Parlamentsvalg i Kasakhstan søndag

I den sentralasiatiske republikken Kasakhstan har valglokalene åpnet søndag for valg på ny nasjonalforsamling, melder nyhetsbyrået AFP. 12 millioner velgere har mulighet til å stemme inn uavhengige kandidater i underhuset som er dominert av representanter som er lojale overfor president Kassym-Jomart Tokajev. Presidenten skrev ut nyvalget i januar, to måneder etter at han ble gjenvalgt uten reelle motkandidater..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kasakhstan, AFP, Kassym-Jomart Tokajev

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Parlamentsvalgi , Kasakhstan, søndag
NRK - 20 jun 23 kl. 11:12

Kasakhstan øker oljeleveransene til Tyskland

Tyskland er blitt enig med Kasakhstan om økte leveranser av råolje fra det sentralasiatiske landet. Ifølge den nye avtalen skal raffineriet PCK i tyske Schwedt ta imot 100.000 tonn råolje per måned innen utgangen av 2024.

NRK - 19 jan 23 kl. 12:39

Nyvalg i Kasakhstan

Presidenten i Kasakhstan, Kassym-Jomart Tokajev, oppløste nasjonalforsamlingen torsdag og skriver ut nytt valg i landet. Det er planlagt et nytt valg i Kasakhstan allerede 19. mars – om akkurat to måneder.

Aftenposten - 13 maj 23 kl. 17:51

Norge rotet bort seieren mot Kasakhstan

(Norge - Kasakhstan 3–4 etter straffer) Norge rotet bort seieren mot Kasakhstan etter en «tullete» utvisning..

VG - 13 maj 23 kl. 17:51

Norge rotet bort seieren mot Kasakhstan – tapte på straffer

(Norge - Kasakhstan 3–4 etter straffer) Norge rotet bort seieren mot Kasakhstan etter en «tullete» utvisning..

Aftenposten - 13 maj 23 kl. 17:51

Norge rotet bort seieren mot Kasakhstan – tapte på straffer

(Norge - Kasakhstan 3–4 etter straffer) Norge rotet bort seieren mot Kasakhstan etter en «tullete» utvisning..

NRK - 03 aug 23 kl. 19:13

Russland tilbyr kasakhstanere 50.000 kroner for å verve seg som soldater

En vervekampanje som tilbyr borgere i Kasakhstan over 50.000 kroner for å bli med i Russlands hær, har dukket opp på internett i den tidligere sovjetstaten. Det bor rundt 3 millioner etniske russere i Kasakhstan, som deler en 7600 kilometer lang grense med Russland.

NRK - 29 okt 23 kl. 11:33

Dødstallet stiger etter gruvebrannen i Kasakhstan

Antallet omkomne etter gruvebrannen i Kasakhstan har steget til 42, opplyser myndighetene i landet. Ytterligere fire personer er fremdeles savnet, sier landets nødetater i sosiale medier. Med 42 omkomne er gruvebrannen den dødeligste ulykken i det sentralasiatiske landet etter sovjettiden.

E24 - 04 dec 23 kl. 19:23

EUs parlamentsvalg: høyrebølge på vei?

Det har lenge blitt snakket om en europeisk høyrebølge, til tider ekstrem. Resultatet av EUs parlamentsvalg vil få konsekvenser. Også for utenforlandet Norge..

NRK - 20 nov 22 kl. 19:49

Presidenten i Kasakhstan ligger an til gjenvalg

Presidenten i Kasakhstan, Kassym-Jomart Tokajev, fester grepet om makten etter at valget søndag så ut til å gi ham gjenvalg med solid margin. Den 69 år gamle presidentens vei til fornyet mandat i det sentralasiatiske landet lå klar etter at en endring i grunnloven åpnet for sju års presidentperioder, mot tidligere fem. Ingen av de fem godkjente utfordrerne så ut til å ha en sjanse.

Aftenposten - 13 maj 23 kl. 17:51

Ekspertene stusser på straffevalg: – Jeg ville ikke gjort det

(Norge - Kasakhstan 3–4 etter straffer) Norge rotet bort seieren mot Kasakhstan og tapte kampen på straffer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Prinsesse Ingrid Alexandra er på Rikshospitalet

Prinsesse Ingrid Alexandra er sett på veg til Rikshospitalet. Kong Harald blei innlagd sundag kveld etter at han blei sjuk i Malaysia. Det var VG som først omtalte saka.

NRK - 45 minutter siden

Bakkeansatte i Lufthansa varsler streik

Bakkepersonell i det tyske flyselskapet Lufthansa vil streike torsdag og fredag denne uken, opplyser fagforeningen Verdi, ifølge AFP. De ansatte krever høyere lønn og bedre arbeidsforhold. Streiken kommer etter to tidligere streiker i den samme konfliktrunden.

NRK - 30 minutter siden

VG: Prinsesse Ingrid Alexandra er på Rikshospitalet

Prinsesse Ingrid Alexandra er sett på veg til Rikshospitalet, skriv VG. Kong Harald blei innlagt sundag kveld etter at han blei sjuk i Malaysia. Kongen blei innlagt på sjukehus i Malaysia med ein infeksjon førre tysdag.

NRK - 30 minutter siden

Ope i Kvam

Fylkesveg 79 mellom Steinstø og Ytre Ålvik i Kvam er opna for trafikk etter steinspranget i dag tidleg. Det vart først opplyst at ein geolog ville gjere ny vurdering klokka 12, men allereie i 09-tida var vegen opna..

NRK - 45 minutter siden

Savnet snøskuterfører funnet i god behold

Snøskuterføreren ble funnet i god behold mandag morgen, melder NTB. Mannen ble meldt savnet fra Hattfjelldal i Nordland søndag..

NRK - 45 minutter siden

Tysk fagforening varsler streik i Lufthansa

Bakkepersonell i det tyske flyselskapet Lufthansa vil streike i to dager fra torsdag, opplyser fagforeningen, ifølge AFP..

NRK - 45 minutter siden

Minst 30.534 palestinere drept i Gaza

Tallet på drepte palestinere siden den israelske militæroffensiven mot Gaza begynte 7. oktober har nådd 30.534, mens 71.

NRK - 2 timer siden

Stordalen er på plass i retten

I dag startar rettssaka mellom Petter Stordalen og skattemyndigheitene. Staten krev fleire hundre millionar i ubetalt skatt frå hotelleigaren. Stordalen skal ha utnytta ein skattefordel han ikkje hadde rett på, via holdingselskapet Strawberry, ifølge staten.

NRK - 1 time siden

Kjønnsforskjellane aukar i høgare utdanning

Det er ein større andel kvinner enn menn med høgare utdanning i alle norske kommunar. Det viser Statistisk sentralbyrå (SSB) si årlege kartlegging av korleis det går med likestillinga i norske kommunar. – Vi ser at kjønnslikestillinga sakte går i rett retning, men i høgare utdanning ser vi at kjønnsforskjellane aukar, seier likestillingskoordinator Hanne Stangebye Arnesen i SSB (NTB).

NRK - 1 time siden

Uvêr i fjellet

Fylkesveg 50 Hol-Aurland er mellombels stengd. Årsaka er uvêr, melder Vegtrafikksentralen. Over Hardangervidda er det stengt for mindre køyretøy, men kolonnekøyring for store køyretøy..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com