NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:48

NRK - 19 mar 23 kl. 02:37

Parlamentsvalg i Kasakhstan søndag

I den sentralasiatiske republikken Kasakhstan har valglokalene åpnet søndag for valg på ny nasjonalforsamling, melder nyhetsbyrået AFP. 12 millioner velgere har mulighet til å stemme inn uavhengige kandidater i underhuset som er dominert av representanter som er lojale overfor president Kassym-Jomart Tokajev. Presidenten skrev ut nyvalget i januar, to måneder etter at han ble gjenvalgt uten reelle motkandidater..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kasakhstan, AFP, Kassym-Jomart Tokajev

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Parlamentsvalgi , Kasakhstan, søndag
NRK - 19 jan 23 kl. 12:39

Nyvalg i Kasakhstan

Presidenten i Kasakhstan, Kassym-Jomart Tokajev, oppløste nasjonalforsamlingen torsdag og skriver ut nytt valg i landet. Det er planlagt et nytt valg i Kasakhstan allerede 19. mars – om akkurat to måneder.

NRK - 20 nov 22 kl. 19:49

Presidenten i Kasakhstan ligger an til gjenvalg

Presidenten i Kasakhstan, Kassym-Jomart Tokajev, fester grepet om makten etter at valget søndag så ut til å gi ham gjenvalg med solid margin. Den 69 år gamle presidentens vei til fornyet mandat i det sentralasiatiske landet lå klar etter at en endring i grunnloven åpnet for sju års presidentperioder, mot tidligere fem. Ingen av de fem godkjente utfordrerne så ut til å ha en sjanse.

Klartale - 26 jan 23 kl. 16:30

Ruskevær i nord og sør

Torsdag var nesten vårlig på Østlandet. Oslo badet i sol. Resten av uka skyer det til.

NRK - 22 jan 23 kl. 19:12

Erdogan sier valg i Tyrkia vil avholdes 14. mai

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at det skal holdes valg i landet 14. mai i år, en måned tidligere enn planlagt. – Jeg vil gjerne takke min Herre for at han lar oss være følgesvenner med dere, våre dyrebare unge mennesker, som skal stemme for første gang i valget som avholdes 14.

NRK - 18 jan 23 kl. 11:45

Valget i Tyrkia kan bli framskyndet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan signaliserer at årets valg kan bli flyttet fra juni til mai. Planen er i utgangspunktet at det skal holdes både president- og parlamentsvalg 18. juni.

NRK - 10 mar 23 kl. 12:24

Valg i Tyrkia 14. mai

Det blir president- og parlamentsvalg i Tyrkia 14. mai i år. Det har landets sittende president Recep Tayyip Erdogan offisielt besluttet i dag, skriver Reuters..

NRK - 18 dec 22 kl. 06:43

Stengte fjelloverganger

Fv. 50 Hol – Aurland: Uvær, stengt. Ny vurdering klokken 08 søndag.

NRK - 18 dec 22 kl. 06:43

Dårlig vær i fjellet - flere stengte fjelloverganger

Fv. 50 Hol – Aurland: Uvær, stengt. Ny vurdering klokken 12 søndag.

NRK - 26 feb 23 kl. 04:08

Russisk romskip har ankommet ISS

En ubemannet russisk Sojuz-kapsel har nådd Den internasjonale romstasjonen (ISS). Senere i år skal den frakte to russere og en amerikaner tilbake til jorden. MS-23-kapselen koblet seg natt til søndag automatisk til ISS, viste en direktesending fra Nasa.

NRK - 29 jan 23 kl. 12:38

Status for fjellovergangane

Slik ser det ut på fjellovergangane søndag føremiddag: Fv. 53 Tyin-Årdal: Stengt. Ny vurdering måndag kl.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stridsvogner fra Storbritannia er fremme i Ukraina

Britiske Challenger-stridsvogner har ankommet Ukraina fra Storbritannia, opplyser det ukrainske forsvarsdepartementet. – De har alt kommet fram til Ukraina, sier talskvinne Iryna Zolotar til nyhetsbyrået AFP. Den britiske regjeringen kunngjorde i januar at Ukraina skulle få britiskproduserte Challenger-stridsvogner.

NRK - 1 time siden

Person påkjørt på Økern

Det har vært en trafikkulykke like ved en rundkjøring på Økern, skriver politiet på Twitter. En person er påkjørt i et gangfelt. Vedkommende er bevisst, men har smerter i lår.

NRK - 4 timer siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om lakseskatt

Regjeringen legger frem forslag om grunnrenteskatt på havbruk tirsdag. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) inviterer til pressekonferanse tirsdag 28. mars klokka 8, der de vil redegjøre for forslaget, skriver finansdepartementet i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Bussjåfør stanset med promille

Politiet fikk mandag kveld melding om en buss som vinglet på vei fra Åsgårdstrand mot Tønsberg. Det viste seg å være en rutebuss med flere passasjerer på vei mot sentrum av byen. En politipatrulje stanset bussen ved Kilen, opplyser Inge Landsrød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 1 time siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 2 timer siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 2 timer siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 4 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 3 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com