NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 09:09

NRK - 22 dec 22 kl. 05:46

Palestiner drept i skuddveksling med israelske soldater

En ung palestinsk mann er drept og fem såret i et sammenstøt på den okkuperte Vestbredden tidlig torsdag morgen, opplyser palestinsk helsepersonell. Den 23 år gamle mannen døde av skadene han ble påført da det oppsto skuddveksling mellom militante palestinere og israelske soldater som kom til Nablus for å eskortere en gruppe jøder til bønn ved patriarken Josefs grav i byen. Rundt 150 palestinere og 31 israelere er drept i sammenstøt mellom israelere og palestinere på Vestbredden og i Øst-Jerusalem hittil i år, melder NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vestbredden, Nablus, Josefs, jerusalem, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Palestiner, drepti , skuddvekslingmed , israelske, soldater
NRK - 03 nov 22 kl. 09:17

Palestiner drept av israelske soldater på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en 42 år gammel palestiner som de hevder var i ferd med å kaste en brannbombe på Vestbredden. Hendelsesforløpet er ikke bekreftet av andre kilder. Daoud Rayyan ble drept i den palestinske landsbyen Beit Duqqu, rett utenfor den ulovlige israelske bosetningen Giv'at Ze'ev i morgentimene torsdag.

NRK - 15 maj 23 kl. 09:56

Palestiner drept av israelske soldater på Vestbredden

Israelske soldater har drept en 22 år gammel palestinsk mann i Nablus på Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet. Den israelske hæren oppgir at de åpnet ild etter at de ble angrepet av palestinske demonstranter i det israelsk-okkuperte området. – Under operasjonen kastet mistenkte steiner og skjøt i retning av soldatene, som svarte med skarp ammunisjon, heter det i en uttalelse fra hæren mandag.

NRK - 07 jul 23 kl. 18:46

Tre palestinere drept på Vestbredden

Tre palestinere ble drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden fredag, opplyser palestinske helsemyndigheter. To av dem ble drept da israelske soldater rykket inn i Nablus nord på Vestbredden. Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sto de to bak et angrep mot et israelsk politikjøretøy på Vestbredden tidligere i uka.

NRK - 13 feb 23 kl. 12:29

Palestiner drept av israelske soldater

Israelske soldater har skutt og drept en 21 år gammel palestiner i Nablus på den okkuperte Vestbredden, ifølge palestinske myndigheter. Ifølge det palestinske helsedepartementet ble sju andre såret da de israelske soldatene natt til mandag rykket inn i Nablus, der de ble møtt med væpnet motstand. 21 år gamle Amir Bustami ble drept, men det er uklart om han deltok i skuddvekslingen.

NRK - 26 jan 23 kl. 09:18

Minst ni palestinere drept i flyktningleir på Vestbredden

Israelske soldater drepte åtte palestinere i en skuddveksling i Jenin på den okkuperte Vestbredden torsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter. De meldte først om fire drepte, men oppjusterte senere dette tallet. Minst ni palestinere er drept i en flyktningleir i Jenin på den okkuperte Vestbredden i et israelsk raid torsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter.

NRK - 12 mar 23 kl. 07:45

Tre palestinere drept av israelske soldater på Vestbredden

Tre palestinere er skutt og drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser det israelske militæret. Dermed har de israelske militæroperasjonene i det palestinske området igjen krevd liv. Siden begynnelsen av året er 81 palestinere drept av israelske soldater i områder som har vært okkupert av Israel siden 1967.

NRK - 10 jul 23 kl. 16:40

Palestiner drept på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en palestinsk 33-åring som ifølge dem gikk til angrep da han ble stanset ved en veisperring på den okkuperte Vestbredden. Ifølge den israelske hæren ble mannen stanset i landsbyen Deir Nidham vest for Ramallah. Mannen gikk ifølge dem da ut av bilen, kastet en håndgranat og avfyrte skudd mot soldatene.

NRK - 27 feb 23 kl. 21:08

Væpnet palestiner drepte israeler på Vestbredden

En væpnet palestiner har skutt og drept en israelsk bilist på den okkuperte Vestbredden, der det er ingen tegn til at voldsspiralen avtar. Skyteepisoden fant sted ved et veikryss i nærheten av Jeriko dagen etter at to israelske brødre fra bosettingen Har Bracha ble drept av en væpnet palestiner nord på Vestbredden. Dobbeltdrapet i den palestinske byen Hawara utløste et voldsomt raseri blant israelske bosettere, som satte fyr på titalls biler og boliger i byen.

NRK - 05 nov 23 kl. 16:09

Fire palestinere drept på den okkuperte Vestbredden

Fire palestinere ble drept i israelske militærraid på den okkuperte Vestbredden søndag, ifølge det palestinske helsedepartementet og den israelske hæren (IDF). To menn på 22 og 20 år ble drept av israelske styrker i Abu Dis, heter det i en uttalelse fra helsedepartementet i Ramallah. Abu Dis er en forstad til det annekterte Øst-Jerusalem som er atskilt av den israelske muren som omkranser Vestbredden.

NRK - 03 jun 23 kl. 12:42

Tre israelske soldater skutt og drept på grensen til Egypt

Det Israelske forsvaret opplyser lørdag om en skuddveksling på grensen til Egypt. Videre opplyser det at «sikkerhetshendelsen skjedde i Sørkommandoens Paran-divisjon. Det er to ofre, en mann og en kvinne.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Farevarsel for snø i Lofoten

Det er sendt ut et gult farevarsel for snømengder i Lofoten fra Meteorologisk institutt. Faren øker ifølge Varsom.no fra onsdag klokken 16, og faren er minkende igjen torsdag klokken 17.

NRK - 1 time siden

Veien er ryddet etter kjedekollisjon på E39

Rett før klokken 08.40, opplyste politiet at veien er ryddet og at traifkken går som vanlig. Klokka 07.

NRK - 30 minutter siden

Formuehopp for Sindre Finnes

Fra 2021 til 2022 økte formuen til Sindre Finnes fra 2,3 millioner kroner til 3,6 millioner kroner. Ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg tjente 2,3 millioner kroner i 2022, noe som er 800 000 over inntekten hans året før, skriver Dagbladets Børsen. Solberg selv hadde på sin side en formue på 4,6 millioner kroner i 2022, nær uendret fra året før.

NRK - 30 minutter siden

Vil fjerne momsen på bruktkjøp

Forbrukerrådet ber regjeringen fjerne momsen på bruktkjøp og påpeker at to av tre nordmenn allerede handler brukt for å spare penger. Det skriver Forbrukerrådet i en pressemelding. Målet er å få enda flere til å legge julegavehandelen til bruktmarkedet.

NRK - 1 time siden

Kredinor-sjefen går på dagen

Kredinor har bedt toppsjef Klaus-Anders Nysteen om å trekke seg fra sin stilling, noe han har akseptert. Det kommer fram i en børsmelding onsdag morgen. Kredinor er et av landets største inkassoselskap..

NRK - 1 time siden

Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november

Flyselskapet Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november, som er ned 2 prosent fra samme måned i fjor. – Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren, sier konsernsjef Geir Karlsen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.

NRK - 1 time siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.

NRK - 1 time siden

200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor. Det viser tall Finansavisen har innhentet. Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

NRK - 1 time siden

Jon Fosse hadde en inntekt på 1,6 millioner

Årets nobelprisvinner i litteratur, Jon Fosse, hadde i 2022 en inntekt på litt over 1,6 millioner kroner, skriver Dagen. Forfatteren betalte 708.535 kroner i skatt og hadde en formue på 16.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com