NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 12:09

NRK - 10 jul 24 kl. 12:31

PST skal ha flere aksjoner mot unge

For en måned siden gjennomførte PST en koordinert aksjon mot ungdom over hele landet. Tenåringene som fikk besøk av sivile PST-ansatte, skal blant annet ha oppfordret til terror og drap på homofile. PST hadde lenge fulgt med på det de mener er et nettverk som sprer høyreekstreme ytringer og propaganda på nett. De informerer onsdag om at aksjonen fremdeles pågår og at de skal gjennomføre flere samtaler med unge som står i fare for å bli radikalisert. – Operasjonen ble gjennomført i juni, men pågår fortsatt.
Les mer på NRK


Les mer om:
PST, Eirik Veum, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: PST, skalha , flere, aksjonermot , unge
Klartale - 12 feb 24 kl. 13:07

Dette er de største truslene mot Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har sett på hva som kan true Norge i 2024. Det har også Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Etterretningstjenesten (E-tjenesten) gjort.Funnene la de fram for pressen mandag.

NRK - 18 apr 24 kl. 12:19

PST-ansatt: – Vi visste ikke at vi hadde dårlig tid

– Vi visste ikke at vi hadde dårlig tid, rett og slett, sier en ansatt i PST i sitt vitnemål torsdag. To ansatte i PST vitner i dag. Begges identitet er holdt skjult for offentligheten, men tilhørere og presse får være til stede under vitnemålene.

NRK - 12 feb 24 kl. 12:06

PST: Noe skjerpet trussel fra ekstreme islamister

ST vurderer trusselen for terrorangrep fra ekstreme islamister som noe skjerpet fra i fjor, skriver de i Nasjonal Trusselvurdering. «Særlig på grunn av det økte globale fokuset på koranskjending og konflikten mellom Israel og Hamas», heter det i rapporten. Samtidig beholder PST trusselnivået på «moderat», som er midt på skalaen av trusselnivåer PST opererer med.

NRK - 17 maj 24 kl. 02:38

PST: Lite sannsynlig med attentat mot norske myndighetspersoner

PST anser det som lite sannsynlig at myndighetspersoner kan bli utsatt for vold i Norge. Men de må regne med å bli utsatt for både trusler og hets. Onsdag ble Slovakias statsminister Robert Fico skutt på åpen gate etter et regjeringsmøte i Handlova.

NRK - 02 jul 24 kl. 10:20

PST: Norsk statsborger pågrepet for forsøk på spionasje til fordel for Kina

En norsk statsborger ble mandag denne uken pågrepet av PST. Vedkommende er siktet for forsøk på spionasje til fordel for Kina, opplyser PST til NTB. Seniorrådgiver Eirik Veum i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier til NTB at personen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 122, som omfatter grov etterretningsvirksomhet mot statshemmeligheter, og paragraf 126, som omfatter annen ulovlig etterretning.

NRK - 22 maj 24 kl. 12:32

PST: Større fare for sabotasje mot norske våpenleveranser til Ukraina

Sabotasjetrusselen mot aktører involvert i norske våpenleveranser til Ukraina, er skjerpet, opplyser PST. – PST har i samarbeid med Etterretningstjenesten utarbeidet en ny vurdering av sabotasjetrusselen i Norge. Der fremgår det at sabotasjetrusselen mot aktører involvert i norske våpenleveranser til Ukraina, er skjerpet.

NRK - 13 jun 24 kl. 15:44

Mehl om PST-aksjon: – Urovekkende

Denne uken gikk PST til aksjon mot et nettverk av blant annet tenåringer som har kommet med hatefulle og høyreekstreme ytringer på nett. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier det er urovekkende at så unge barn finner slike fellesskap på nettet. På spørsmål om hva hun tenker om at barn i barneskolealder deler hatefulle ytringer på nett, svarer Mehl at hun synes det er forferdelig.

NRK - 12 apr 24 kl. 17:51

Demonstranter forsøkte å ta seg frem til statsministeren

Torsdag forsøkte Gaza-demonstranter å ta seg frem til statsminister Jonas Gahr Støre i Oslo sentrum. Eirik Veum, seniorrådgiver i PST, bekrefter at det var en hendelse torsdag. – PST kan bekrefte at det var en hendelse i nærheten av statsministeren torsdag.

NRK - 13 maj 24 kl. 16:48

PST koblet inn i gigantsalg på Svalbard

– PST holdes orientert om salget. Blir vi bedt om å gi våre vurderinger, gjør vi det. Utover det har vi ingen kommentar til saken.

NRK - 14 mar 24 kl. 17:15

Listhaug fulgt av demonstranter – PST starter etterforskning

Sylvi Listhaug, leder for Frp, ble fulgt etter av en gruppe demonstranter gjennom Oslo sentrum onsdag. Nå skal PST etterforske saken, bekrefter de overfor NRK. – Denne etterforsyningen har høy prioritet hos oss, og etterforskningen blir iverksatt umiddelbart med konkrete etterforskningsskritt, sier kommunikasjonsrådgiver i PST, Martin Bernsen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 1 time siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 8 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 2 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 2 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.

NRK - 2 timer siden

Politiet brøt opp rave i Østmarka

Omkring 100 personer skal ha deltatt på en ravefest på Grønmo i Østmarka natt til søndag. Høy musikk og berusete personer førte til at politiet brøt opp festen, melder de søndag morgen. – Vi har kontroll på stedet, musikken er slått av og vi oppløser festen nå.

NRK - 2 timer siden

Brann i leilighet i flermannsbolig i Elverum

Det er meldt om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum. Nødetater er på stedet og brannvesen iverksetter røykdykking, melder politiet..

NRK - 3 timer siden

AFP: Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Ifølge nyhetsbyrået AFP har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza..

NRK - 3 timer siden

Minst 17 palestinere skal ha blitt drept natt til lørdag

Ifølge helsemyndighetene i Gaza har minst 17 palestinere blitt drept og 50 såret i israelske angrep mot Gaza by natt til lørdag. Det skriver Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com