NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 21:17

NRK - 08 mai 21 kl. 09:23

På Mount Everest for 25. gang

Kami Rita fra Nepal har vært på Mount Everest for 25. gang. 51-åringen har dermed besteget verdens høyeste fjell flest ganger, melder AP. Rita er sherpa, profesjonell bærer og fjellfører, og med 11 andre plasserte han ut tau langs ruta mot toppen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Rita, Nepal, Mount Everest, AP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mount, Everest, for25 , gang
NRK - 11 mai 21 kl. 08:09

Frank Løke har nådd Mount Everest

Frank Løke har nådd toppen av Mount Everest, melder VG. I en oppdatering på Instagram tirsdag morgen skriver klatreselskapet Ascent Himalayas at den kjente tidligere håndballspilleren Frank Løke (41) har nådd toppen av Mount Everest. Det skjedde ifølge selskapet ved 04-tiden natt til tirsdag norsk tid.

NRK - 23 mai 21 kl. 09:56

100 smitta på Mount Everest

Minst 100 fjellklatrarar skal vere koronasmitta på Mount Everest, melder The Guardian. Rundt 400 utanlandske klatrarar har fått klarsignal til å klatre i Mount Everest i år. I fjor var fjellet stengt på grunn av pandemien.

Dagbladet - 25 april 21 kl. 22:49

Risikerte livet for å løse Mount Everest-mysteriet

Et lik, et kamera og en gåte som kan føre til at historiebøkene må skrives om. Dette er historien om en livsfarlig ekspedisjon og jakta på hvem som egentlig besteg Mount Everest først..

NRK - 06 mai 21 kl. 00:53

Koronautbrudd på Mount Everest

17 personer i en teltleir ved Mount Everest er smittet av koronaviruset, melder BBC. Ansatte ved en helseklinikk i leiren sier til BBC at de smittede er i isolasjon, men at noen er sendt til sykehus..

NRK - 10 mai 21 kl. 06:19

Sperringar på Mount Everest

Kinesiske myndigheiter har sett opp sperringar som skal halda klatrarar åtskilde, då fleire klatrarar dei siste vekene har blitt koronasjuke på veg opp til Mount Everest. Over 30 klatrarar har dei siste vekene blitt evakuerte frå basecampen. Det er frykta at koronaviruset vil øydeleggja klatresesongen..

NRK - 10 mai 21 kl. 10:58

Trenger tanker fra Mount Everest

I Nepal er det så stor mangel på oksygentanker at fjellklatrere som skal til Mount Everest bes om å ta med ned brukte oksygentanker, istedenfor å la dem ligge igjen på fjellet. Landet har hatt en stor økning i koronasmittede..

VG - 11 mai 21 kl. 08:20

Klatreselskap: Løke har nådd toppen av Mount Everest

Frank Løke har sammen med fire andre personer fra rundt omkring i verden nådd toppen av Mount Everest..

Aftenposten - 11 mai 21 kl. 08:20

Klatreselskap: Løke har nådd toppen av Mount Everest

Frank Løke har sammen med fire andre personer fra rundt omkring i verden nådd toppen av Mount Everest..

VG - 11 mai 21 kl. 08:20

– Løke har nådd toppen av Mount Everest

Frank Løke har sammen med fire andre personer fra rundt omkring i verden nådd toppen av Mount Everest..

NRK - 13 mai 21 kl. 07:45

Klatrere døde på Mount Everest

En sveitsisk og en amerikansk klatrer har mistet livet på Mount Everest, ifølge ekspedisjon-operatøren Seven Summit Treks i Nepal. Det er denne sesongens første dødfall på verden høyeste fjell, ifølge nyhetsbyrået AP. Den 41 år gamle sveitseren fikk helseproblemer og døde etter at han hadde vært på toppen av fjellet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Skaut person som krasja i syklistar

Politiet i Arizona skal ha skote ein mistenkt som dei seier i ein pickup-bil køyrde på fleire syklistar under eit sykkelritt. Det melder CNN. Ifølgje ein pressemelding frå politiet blei seks personar køyrde til sjukehus.

NRK - 15 minutter siden

Mann fastklemd etter trafikkulukke

Ein mann er fastklemd etter ei utforkøyring på Efteløt ved Kongsberg. Politiet opplyser at han er bevisst og stabil. Skadeomfanget er førebels ukjend.

NRK - 15 minutter siden

Seier gyldige vaksinar blei sende

Helsedepartementet i Israel held fast om at koronavaksinane som dei sende til palestinarane, er heilt gyldige. Sjølvstyremyndigheitene på den okkuperte Vestbredden skrota fredag ein avtale om vaksinebytte få timar etter at avtalen var offentleggjort. Grunngjevinga var at den første leveransen med rundt 90.

NRK - 45 minutter siden

Fem omkom i ulukke i Belgia

Fem menneske er funne døde etter at ein skule som var under bygging i Antwerpen, raste saman. I tillegg er ni personar skadde, åtte av dei alvorleg, ifølgje nyheitsbyrået Belga. Ulukka skjedde fredag.

NRK - 45 minutter siden

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB.

NRK - 1 time siden

47 drepne i kampar i Jemen

47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier..

NRK - 1 time siden

Taliban erobrer to nye distrikt

Taliban-opprørere har tatt kontroll over to nye distrikter i Afghanistan, et av dem i Faryab der norske styrker i mange år hadde ansvaret for sikkerheten. Siden torsdag har opprørerne tatt kontroll over Shirin Tagab i Faryab-provinsen, samt Daha-e Ghori i Baghlan-provinsen. Begge ligger nord i landet.

NRK - 1 time siden

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

NRK - 1 time siden

Restaurant vurderer å melda gjester

Restauranten Pieder Ro i Kristiansand vurderer å melda to gjester etter å ha blitt stengd på grunn av koronasmitte. Dei to gjestene var i restauranten måndag. Tysdag fekk dei beskjed om at dei hadde testa positivt for koronaviruset, melder Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt