NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 13:30

NRK - 03 okt 21 kl. 11:06

Overgrep i den franske kirken

Flere tusen prester og geistlige i den katolske kirken i Frankrike har siden 1950 begått overgrep mot barn. Det er konklusjonen på en undersøkelse gjort av en uavhengig kommisjon som ble nedsatt i 2018. Rapporten kommer ut tirsdag, men allerede nå avslører lederen for kommisjonen, Jean-Marc Sauve, resultatet av arbeidet til nyhetsbyrået AFP. Ifølge ham har kommisjonen funnet fram til rundt 3.000 personer som har begått seksuelle overgrep mot barn.
Les mer på NRK


Les mer om:
Frankrike, Marc Sauve, AFP, CNN, Sauve

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Overgrepi den , franske, kirken
NRK - 05 okt 21 kl. 10:40

Kirken ber om tilgivelse

Den katolske kirken i Frankrike sier i en uttalelse at de føler skam og avsky over rapporten som avdekker omfattende overgrep av barn gjennom 70 år. Samtidig ber de om tilgivelse fra de berørte. Jean Marc Sauve som har ledet granskingen, sier kirken må betale kompensasjon til ofrene før en eventuell rettsprosess er ferdig.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:14

Stengte moske etter angrepet på Kongsberg

Torsdag ble det kjent at 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Han har selv valgt å bli muslim. Da dette ble kjent onsdag kveld, bestemte Kongsbergs eneste moske å stenge torsdag.

NRK - 05 okt 21 kl. 09:54

Avslører overgrep i kirken over 70 år

En gransking av overgrep i den katolske kirken i Frankrike viser at 330.000 barn ble misbrukt av kirkens menn over en periode på 70 år-.

NRK - 31 okt 21 kl. 10:09

Kirke kan trolig settes i stand

Norsk institutt for kulturminneforskning har undersøkt skadene i Fjære kirke og kommet til at det som er ødelagt, høyst sannsynlig kan settes i stand igjen, skriver Agderposten. Det var en gang mellom torsdag kveld og fredag morgen at kirken ble utsatt for innbrudd. Det ble gjort skader inne i kirken, deriblant på en rekke gjenstander fra helt tilbake til 1200-tallet.

VG - 03 okt 21 kl. 11:40

Granskingsleder: Flere tusen pedofile i den katolske kirken i Frankrike siden 1950

En uavhengig granskingskommisjon leverer tirsdag sin rapport om overgrep i den katolske kirken i Frankrike..

Aftenposten - 05 okt 21 kl. 09:54

Rapport: 330.000 barn ble seksuelt misbrukt i den katolske kirken i Frankrike

Rundt 330.000 barn ble utsatt for seksuelle overgrep i den katolske kirken i Frankrike i en 70-årsperiode, ifølge en….

NRK - 09 nov 21 kl. 09:57

Franske ofre skal få erstatning

Den katolske kirke i Frankrike har gått med på å betale erstatning til tusenvis av offre for seksuelle overgrep utført av prester. Avgjørelsen kommer måneder etter en rapport som avslører omfattende misbruk av barn i kirken siden 1950-tallet, skriver Al Jazeera..

NRK - 01 jul 21 kl. 13:14

Nye overgrepsanklager i Polen

Siden 2018 har den katolske kirken i Polen blitt anmeldt for hundrevis av seksuelle overgrep av mindreårige begått av prester. Den nyeste rapporten, publisert mandag, viser at 368 gutter og jenter ble misbrukt av kirkens prester mellom 2018 og 2020. Av dem var halvparten under 15 år da overgrepene skjedde.

NRK - 27 jul 21 kl. 20:09

Prestestand anklaget for overgrep

Katolske geistlige er involvert i 100 overgrepssaker som en statlig kommisjon i Polen har gått gjennom. – Den statlige komiteen om pedofili arbeider med hundre saker der medlemmer av prestestanden har blitt utpekt som gjerningspersonene bak seksuelle overgrep på barn under 15 år, heter det i kommisjonens første rapport siden opprettelsen i 2019. Kommisjonen har kommet med 55 henvendelser om straffeforfølgelse, og de har bedt myndighetene få opp farten i etterforskningene og beskyttelsen av ofre.

Klartale - 15 jun 21 kl. 09:19

Færre medlemmer i kirken

Flere melder seg ut av den norske kirke. Kirken mister tusenvis av medlemmer per år..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt