VG > Innenriks

Wednesday, 22 March, 13:33

VG - 08 feb 23 kl. 16:25

Over 60 katter registrert i et eget kattekart

Kampen i Oslo har fått sitt eget kart med oversikten over områdets katter. Nå har kartet snart 100.000 klikk: – Jeg er veldig interessert i katter, sier hjernen bak kartet, Bjørn Lindahl..
Les mer på VG


Les mer om:
Oslo, Lindahl

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over60 , katter, registrerti et , eget, kattekart
NRK - 07 jan 23 kl. 17:57

Mattilsynet anbefaler ikke ID-merking av katter

Mattilsynet anbefaler ikke obligatorisk ID-merking av katter. Tilsynet mener blant annet at dette ikke har noen effekt på katter som allerede er hjemløse. Venstre, MDG og flere dyrevernsorganisasjoner mener norske myndigheter bør følge svenskene, som fra nyttår innførte obligatorisk merking av alle katter.

NRK - 09 nov 22 kl. 04:09

Kvinne dømt til fengsel for kattemishandling

Mattilsynet fant 62 katter hjemme hos en kvinne i 60-årene i Innlandet. Kattene levde under dårlige forhold, og kvinnen er nå dømt til åtte måneders fengsel. Mattilsynet gjorde oppdagelsen da de kom på et uanmeldt besøk hos kvinnen i desember i fjor.

NRK - 18 dec 22 kl. 01:28

Alle svenske katter skal id-merkes – Dyrebeskyttelsen ber Norge følge etter

Fra nyttår skal alle svenske katter ID-merkes. Dyrebeskyttelsen mener at Norge må gjøre som Sverige. – Titusenvis av katter i Norge er blitt forvillede og husløse.

Klartale - 07 mar 23 kl. 16:30

Skal hjelpe kjæledyr med sykdommer

Norge har et nasjonalt ID-register for kjæledyr. Det heter DyreID. Der inne ligger også Pyramidion.

NRK - 03 jan 23 kl. 05:22

Vil ha obligatorisk ID-merking av katter

I januar innfører Sverige obligatorisk ID-merking av alle katter. Venstre og MDG mener norske myndigheter bør gjøre det samme så fort som mulig. – I dag er det altfor mange hjemløse katter som ingen tar seg av.

NRK - 22 okt 22 kl. 02:38

Fant 17 døde katter hos dyreverner

En lokal leder i Dyrebeskyttelsen møter i retten til uken, tiltalt for grove brudd på dyrevelferdsloven etter en inspeksjon som endte med avliving av 55 katter. Da Mattilsynet kom på inspeksjon hos tiltalte, fant de 62 katter i to ulike bygninger. 55 av dem var så avmagret at de måtte avlives, skriver Nationen.

NRK - 03 dec 22 kl. 04:32

35 katter fikk øyeskader av urindamp

En mann i 60-årene fra Østfold må i midten av desember møte for retten i Østfold, anklaget for grov mishandling av 35 katter. Dyrene levde i søppel og avføring, og fikk øyeskader av ammoniakkdamp fra katteurin, melder Nationen. Forholdene mannen er tiltalt for ble oppdaget november 2017, altså for mer enn fem år siden.

NRK - 25 okt 22 kl. 09:10

Dyreverner i retten for dyremishandling

En tidligere leder for et lokallag i Dyrebeskyttelsen nektet straffskyld da hun møtte i retten i dag tiltalt for dyremishandling. I desember i fjor kom politi og Mattilsynet på kontroll hjemme hos kvinna. Til sammen fant man 17 døde katter og 62 levende katter men disse levde under svært kritikkverdige forhold.

NRK - 04 nov 22 kl. 05:44

Storaksjon mot smugling av hunder og katter til Norge

Mattilsynet deltar i høst i en europeisk storaksjon mot smugling av kjæledyr til Norge. Målet for aksjonen er å hindre ulovlig innførsel av hunder og katter. – Norge er et lukrativt marked for hundesmuglere.

Aftenposten - 20 nov 22 kl. 09:57

Hvorfor lå 30 dypfryste katter i kommunens fryser?

Hør kattekrimmen «Frosne katter sladrer ikke» i ukens Fortalt..

Fler nyheter fra VG

VG - 15 minutter siden

Frykter TikTok-senter skal hemme norsk våpenproduksjon

Nammo på Innlandet trenger mer strøm for å lage ammunisjon til Forsvaret, NATO-allierte og Ukraina. Men det lokale nettselskapet har lovet bort ledig kapasitet i strømnettet til et nytt datalager for TikTok..

VG - 1 time siden

Ålesunderen (27) grillet i retten: – Har du fått betaling for å forklare deg?

Det ble flere ganger amper stemning i retten da statsadvokaten stilte den drapstiltalte ålesunderen en rekke vanskelige spørsmål. – Den kunne du spart deg for, svarte 27-åringen på et av dem..

VG - 3 timer siden

Vil sende fravær-SMS til foreldre

En SMS til foreldrene er det som skal til for å få ned fraværet på ungdomsskolen og på VGS, mener Fremskrittspartiet som nå vil fremme nytt forslag..

VG - 16 timer siden

Bil krasjet i tre – én person hardt skadet

Vedkommende får førstehjelp på stedet..

VG - 18 timer siden

Byråden og tidligere gjengleder: Slik vil de stanse rekruttering av barn til kriminalitet

Oslos ferske byråd Usman Mushtaq får råd fra en tidligere gjengleder for å stanse rekrutteringen av barn til kriminalitet. Nå vil han at bakmenn skal straffes hardere..

VG - 20 timer siden

KrF-Ropstad vil kjøpe lærebøker: Ut mot overtro på nettbrett og PC

Skolepolitiker og elevpappa Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er troende. Men han advarer skolene mot overdrevet tro på nettbrett og PC-er som læremidler i skolen. Læreboken må få nytt liv, mener KrF-toppen..

VG - 22 timer siden

VG beklager

Onsdag 7. desember 2022 publiserte VG en artikkel om avliving av villrein i Nordfjella i 2018. Sammen med artikkelen var en video som viste at dyr ble skutt fra helikopter..

VG - Igår: 11:22

Buss veltet på E6: To personer skadet

Politiet i Nordland meldte like etter 10.40 om en trafikkulykke mellom to møtende busser på E6 ved Storlagmannsvika..

VG - Igår: 17:36

Informantdrapet: Politiet får kritikk av dommeren – «under cover»-bevis avvist

Åtte måneder etter drapet på Bård Lanes, startet politiet en hemmelig politioperasjon mot en av de nå tiltalte. Nå har dommeren avvist bevismaterialet fra «under cover»-operasjonen..

VG - I førrgår: 08:47

Mann skutt av politiet i Vardø

Politiet i Vardø ble i natt utkalt etter at en mann i 50-årene forsøkte å tenne på et hus hvor flere befant seg..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com