NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:32

NRK - 04 jun 23 kl. 11:39

Over 50 ugandiske soldater drept på AU-base i Somalia

Den ytterliggående opprørsgruppa al-Shabaab drepte i forrige uke 54 ugandiske soldater i et angrep på en militærbase i Somalia, opplyser Ugandas president. Angrepet skjedde 26. mai, men det var først lørdag kveld, over en uke senere, at Ugandas president Yoweri Museveni oppga tallet på drepte ugandere. – Vi oppdaget de livløse kroppene til 54 falne soldater, deriblant en kommandant, skriver han på Twitter. Soldatene tjenestegjorde i AUs fredsbevarende styrke Atmis, som støtter Somalia i offensiven mot al-Shabaab.
Les mer på NRK


Les mer om:
shabaab, Somalia, Ugandas, Yoweri Museveni, Twitter, AUs, Atmis, NTB, AU

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over50 , ugandiske, soldater, drept, AU-basei , Somalia
NRK - 03 jun 23 kl. 22:47

Uganda: Al-Shabaab drepte 54 soldater

Den ytterliggående opprørsgruppa al-Shabaab drepte 54 ugandiske soldater i et angrep på en militærbase i Somalia, opplyser Ugandas president. Angrepet skjedde i forrige uke, men det var først lørdag kveld at Ugandas president Yoweri Museveni oppga tallet på drepte ugandere. Ugandiske soldater var utstasjonert på basen som 26.

NRK - 28 maj 23 kl. 11:45

USA med flyangrep mot al-Shabaab i Somalia

USA har gjennomført et luftangrep mot al-Shabaab i Somalia etter at den militante gruppa stormet en militærbase med styrker fra Den afrikanske union (AU) Ugandiske soldater var utstasjonert på basen som fredag ble angrepet i Bulo Marer, 12 mil sørvest for hovedstaden Mogadishu. USA utførte deretter et luftangrep mot opprørerne, som er tilknyttet al-Qaida, i nærheten av Bulo Marer, bekrefter den amerikanske Afrika-kommandoen lørdag kveld. Våpen og utstyr som al-Shabaabs krigere hadde tatt, ble ødelagt, opplyses det.

Klartale - 19 apr 23 kl. 06:00

Over 400 dager med krig

For over 400 dager siden gikk Russland til angrep på Ukraina. De tok med seg soldater, tanks og andre våpen over grensa.Krigen holder fortsatt på.

NRK - 26 maj 23 kl. 16:43

Selvmordsangrep mot fredsbevarende styrker i Somalia

En militærbase med ugandiske fredsbevarende AU-soldater ble fredag angrepet av islamistgruppa al-Shabaab i Somalia. Det er meldt om mange sårede. Angrepet var rettet mot en militærbase i Bulamarer, 130 kilometer utenfor Somalias hovedstad Mogadishu, der ugandiske styrker fra Den afrikanske unionens fredsbevarende misjon (ATMIS) holder til.

NRK - 24 maj 23 kl. 14:24

24 MAI 2023 ONS 14.19 Wagner-sjefen hevder gruppa har mistet 20.000 soldater i Bakhmut

Lederen for leiesoldatkompaniet Wagner hevder at gruppa har mistet mer enn 20.000 soldater i den langvarige og blodige kampen om Bakhmut øst i Ukraina. Tapstallet, som ikke er verifisert av uavhengige kilder, er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold i Russland om drøyt 6000 falne soldater på russisk side.

NRK - 07 jul 23 kl. 18:46

Tre palestinere drept på Vestbredden

Tre palestinere ble drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden fredag, opplyser palestinske helsemyndigheter. To av dem ble drept da israelske soldater rykket inn i Nablus nord på Vestbredden. Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sto de to bak et angrep mot et israelsk politikjøretøy på Vestbredden tidligere i uka.

NRK - 18 okt 23 kl. 20:55

Uganda leter etter gjerningspersoner som drepte par på bryllupsreise

Ugandas president Yoweri Museveni lover at ugandiske sikkerhetsstyrker vil finne dem som drepte en safariguide og et utenlandsk par som var på bryllupsreise. Paret, en britisk og en sørafrikansk statsborger, ble drept sammen med den ugandiske guiden i nærheten av nasjonalparken Queen Elizabeth. Landets myndigheter anklager den islamistiske opprørsgruppen Allierte demokratiske styrker (ADF), som har sverget troskap til den ytterliggående jihadistgruppa IS, for å stå bak angrepet.

NRK - 15 nov 23 kl. 23:57

Ukrainsk historiker: Nesten 25.000 ukrainske soldater bekreftet drept

Nesten 25.000 ukrainske soldater er bekreftet drept i krigen mot Russland, ifølge en ukrainsk historiker. Det reelle tallet antas å være høyere.

Klartale - 31 maj 23 kl. 06:00

Kampen om Bakhmut

Krigen i Ukraina krever endeløst med liv. Flere millioner mennesker er drevet på flukt og mange byer er blitt ødelagt.Russland sier de nå har tatt byen Bakhmut.

NRK - 21 nov 23 kl. 03:12

Over 10.000 israelske soldater skal være på Gazastripen

Over 10.000 israelske soldater befinner seg på Gazastripen, ifølge IDF. 66 israelske soldater er så langt drept i kamper i enklaven.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Stoltenberg: – Klima er en viktig sak for Nato

Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato, er også til stede under det 28. klimatoppmøte som startet i Dubai torsdag. Han sier at klima er en viktig sak for Nato fordi klimaendringer påvirker sikkerhet.

NRK - 45 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 2 timer siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 2 timer siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 2 timer siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com