NRK > Nyheter

Tuesday, 28 June, 11:43

NRK - 16 maj 22 kl. 23:35

Over 260 evakuert fra Azovstal

Ifølge Reuters rapporterer ukrainske myndigheter nå at i alt 273 ukrainske soldater er evakuert fra det beleirede stålverket i Mariupol. 53 alvorlig sårede soldater er fraktet til sykehus i Novoazovsk og at mellom 211 og 220 soldater er fraktet ut til et annet sted, opplyser viseforsvarsminister Anna Malyar. Hun sier at alle soldatene skal få komme hjem gjennom fangeutveksling, og at slike samtaler pågår mellom partene. Generalstaben i Ukrainas væpnede styrker sier at soldatene på Azovstal har fullført sitt kampoppdrag, og at de hadde fått ordre om å redde liv. Generalstaben sier at innsatsen fortsetter for å redde ut soldatene som fortsatt befinner seg på stålverket..
Les mer på NRK


Les mer om:
Reuters, Mariupol, Novoazovsk, Anna Malyar, Ukrainas, Azovstal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over, 260, evakuertfra , Azovstal
NRK - 17 maj 22 kl. 11:13

Russland hevder 265 russiske soldater har overgitt seg ved Azovstal

265 ukrainske soldater, deriblant flere titalls sårede, har overgitt seg ved stålverket Azovstal i Mariupol, hevder Russlands forsvarsdepartement. – Gjennom det siste døgnet har 265 krigere lagt ned våpnene og overgitt seg, deriblant 51 hardt skadde, uttalte departementet under en pressebrifing. Ifølge russerne skal de som trenger medisinsk tilsyn være sendt til et sykehus i byen Novoazovsk.

Klartale - 02 maj 22 kl. 08:44

Zelenskyj sier at mer enn 100 folk er blitt evakuert

Stålverket ved Mariupol har lenge blitt angrepet av soldater fra Russland. Både vanlige folk og soldater fra Ukraina har gjemt seg der. Stålverket heter Azovstal.

NRK - 07 maj 22 kl. 14:10

Separatister: – 50 sivile evakuert fra stålverket i Mariupol

Ytterligere 50 sivile er evakuert fra stålverket Azovstal i Mariupol, oppgir prorussiske separatister. – I dag, 7. mai, ble 50 personer evakuert fra området til Azovstal metallfabrikk i Mariupol, kunngjorde den selverklærte folkerepublikken Donetsk på Telegram lørdag.

Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

NRK - 21 apr 22 kl. 10:20

Ukraina krev umiddelbare fluktvegar for sivile i Azovstal

Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk krev at Russland gjer det mogleg for sivile å kome seg trygt ut frå stålkraftverket Azovstal i hamnebyen Mariupol. Det melder nyheitsbyrået Reuters. – Det er rundt 1000 sivile og 500 skadde soldatar der.

NRK - 07 maj 22 kl. 03:12

Jobber med å få evakuert gjenværende soldater i Azovstal

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i sin kveldstale fredag at de har evakuert kvinner og barn fra Azovstal ved hjelp av FN og Røde Kors. Han sa også at de jobber med diplomatiske alternativer for å få evakuert de gjenværende ukrainske soldatene i Azovstal, skriver CNN..

NRK - 04 maj 22 kl. 17:08

Ukrainsk avis: Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket i Mariupol

Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket Azovstal i Mariupol, der ukrainske styrker har forskanset seg, ifølge en ukrainsk avis og journalist. Det pågikk onsdag harde kamper i stålverket, som er det siste området ukrainske styrker kontrollerer i havnebyen sør i Ukraina. Ifølge den ukrainske journalisten Andrij Tsaplijenko har russiske soldater brutt seg inn på stålverket.

NRK - 08 maj 22 kl. 21:52

Sivile evakuert fra Azovstal

Flere sivile har blitt evakuert fra stålverket Azovstal i Mariupol, det skriver AFP. De sivile ska ha blitt evakuert til byen Zaporizjzja søndag. Ifølge nyhetsbyrået er det rundt førti sivile som har blitt evakuert fra stålverket..

NRK - 18 maj 22 kl. 01:33

Forsøker å evakuere flere fra Azovstal

Det jobbes med å hente ut de gjenværende ukrainske soldatene som er i stålverket Azovstal i beleirede Mariupol, sier president Volodymyr Zelenskyj. I sin videotale tirsdag kveld sa Zelenskyj at evakuering planlegges i samarbeid med internasjonale meklere, melder NTB. Det er usikkert hvor mange ukrainske soldater som fortsatt er i stålverket.

NRK - 18 maj 22 kl. 01:33

Forsøker å evakuere de siste fra Azovstal

Det jobbes med å hente ut de gjenværende ukrainske soldatene som er i stålverket Azovstal i beleirede Mariupol, sier president Volodymyr Zelenskyj. I sin videotale tirsdag kveld sa Zelenskyj at evakuering planlegges i samarbeid med internasjonale meklere, melder NTB. Det er usikkert hvor mange ukrainske soldater som fortsatt er i stålverket, men de skal være i ferd med å overgi seg.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Etterslep etter flyteknikerstreiken

Flytekniker-konflikten avsluttes med tvungen lønnsnemnd. Men det kan bli noe etterslep i flytrafikken, varsler flyselskapene. – Det er godt å høre at konflikten er over, men det vil nok ta tid før trafikken går som normalt, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til NTB.

NRK - 10 minutter siden

Vil utsette pride i Mo i Rana

Politiet vil at kveldens pride-arrangement i Mo i Rana utsettes, skriver NTB. De kan ikke garantere for sikkerheten..

NRK - 15 minutter siden

Russland nekter for å ha angrepet kjøpesenter

Russland hevder at det var et våpenlager som ble angrepet i Krementsjuk, og at eksplosjoner derfra antente et kjøpesenter som var stengt. Angrepet rammet «et lager med våpen og ammunisjon fra USA og europeiske land i nærheten av bilfabrikken i Krementsjuk», heter det i en kunngjøring fra det russiske forsvaret. – Eksplosjonene fra ammunisjon tiltenkt vestlige våpen utløste en brann på et kjøpesenter i nærheten, som ikke var operativt på det tidspunktet, heter det videre.

NRK - 30 minutter siden

Amedia: Dataangriperne samarbeidet med Hive

For et halvt år siden ble Amedia rammet av et alvorlig dataangrep. Angriperne skal ha samarbeidet med løsepengeaktøren Hive, opplyser selskapet i en pressemelding. – Dette er en av verdens største og mest avanserte grupper som tjener store svarte penger på å lage skadevare, og legge til rette for bruk av løsepengevirus, sier Stein Damman, sikkerhetssjef i Amedia.

NRK - 30 minutter siden

Mann fikk foten i klem

En mann i 30-årene er kjørt til sykehuset i ambulanse etter en arbeidsulykke på Herøya industripark i Porsgrunn. Mannen skal ha fått noen plater over foten. Arbeidstilsynet er varslet, melder politiet..

NRK - 30 minutter siden

SV-politikere bekrefter skattekrav

Freddy André Øvstegård og Mona Fagerås, stortingsrepresentanter for SV, har fått varsel om krav fra skatteetaten for pendlerboliger. Det bekrefter SV til Aftenposten..

NRK - 45 minutter siden

Tipssaken skal behandles i Høyesterett

Arbeidsgiverne vant fram med sitt ønske om å anke den såkalte tipssaken til Høyesterett, som nå har besluttet at saken skal behandles. De ansatte på Hotel Bristol krevde å få beholde all tips uten at arbeidsgiver skal kunne trekke arbeidsgiveravgift og kostnader. Arbeidstakersiden vant fram med kravet i Borgarting lagmannsrett i april i år etter først å ha tapt i Oslo tingrett i 2021.

NRK - 45 minutter siden

Reuters: Russland sanksjonerer Bidens familie

Russland sanksjonerer kona og datteren til den amerikanske presidenten Joe Biden. Det melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Komiteen som gransker stormingen av Kongressen varsler hastehøring

Komiteen som gransker stormingen av den amerikanske kongressen vil tirsdag avholde en hastehøring, skriver The Washington Post. Den overraskende avgjørelsen som ble kunngjort på mandag ble avgjort i hemmelighet. Hensikten med tirsdagens høring er å presentere innhentede bevis og motta vitneforklaringer, skriver den amerikanske avisen.

NRK - 1 time siden

NFO skuffet over tvungen lønnsnemnd

Norsk Flytekniker Organisasjon sier det er synd at det ble tvungen lønnsnemnd. Samtidig opplyser leder Jan Skogseth at arbeidet gjenopptas umiddelbart. – Vi er veldig lei oss for det og så ikke dette som nødvendig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com