NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:33

NRK - 05 dec 22 kl. 10:54

Over 2500 døde skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Kaspihavet, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over, 2500, døde, skylti , land, ved, Kaspihavet
NRK - 04 dec 22 kl. 08:09

Hundrevis av død sel skylt i land på russisk kyst

Mellom mellom 650 og 700 døde seler er skylt i land på den russiske kysten av Kaspihavet, verdens største innsjø. Selene ble skylt i land ved havnebyen Makhatsjkala, hovedstaden i den russiske republikken Dagestan. Det opplyser lokale myndigheter.

NRK - 05 dec 22 kl. 10:54

Over 2500 døde seler skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til massedøden. Antall sel av denne arten har falt med rundt 90 prosent i løpet av det siste århundret.

Dagbladet - 16 nov 22 kl. 13:21

Lik skylt i land på turiststrand

To lik ble skylt i land på ei turiststrand i Acapulco i Mexico i helga, og ble funnet av badegjester..

NRK - 03 nov 22 kl. 08:43

2500 fleire lærarårsverk i skulen

Ei evaluering av lærarnormen viser at det har blitt over 2500 fleire lærarårsverk i offentlege barne- og ungdomsskular etter at normen blei innført i 2018. Det kjem fram i ei pressemelding frå Kunnskapsdepartementet. Dei fleste skulane har nå færre elevar per lærar, særleg på 1.

NRK - 12 mar 23 kl. 08:41

To drept av «Pineapple Express» i California

I California har to mennesker mistet livet i uvær og flom, og flere tusen har måttet reise fra hjemmene sine. Det melder AFP. I Pajaro sør for San Francisco flommet elvevann over et dike, slik at folk måtte vekkes for å komme seg vekk.

NRK - 30 jul 22 kl. 17:04

Minst 25 omkom i flommen i Kentucky

Guvernør Andy Beshear sier at minst 25 personer har mistet livet i flommen i Kentucky, og at dødstallet sannsynligvis vil stige. Delstaten ble rammet av flom etter kraftig regnvær. Områdene som er rammet, er noen av de fattigste i USA, og hele småsamfunn i Appalachian-fjellene er skylt bort av frådende vannmasser etter at elver og bekker gikk over sine bredder i trange daler.

NRK - 02 aug 22 kl. 02:03

Fare for mer regn og flom i Kentucky

Flommen i Kentucky har krevd 37 liv, og hundrevis er fortsatt ikke gjort rede for, sier guvernør Andrew Beshear. Ifølge Beshear fryktes det derfor at tallet på omkomne etter forrige ukes uvær vil stige ytterligere, og det er også meldt om mer regn og fare for mer flom i fjellområdet Appalachene. Områdene som er rammet, er blant USAs fattigste, og hele småsamfunn i Appalachene er skylt bort av elver og bekker som har gått over sine bredder.

NRK - 18 aug 22 kl. 17:28

Minst 16 døde etter styrtflom i Kina

Minst 16 mennesker er døde og 18 savnet etter at et kraftig regnvær har ført til styrtflom vest i Kina, melder statlige medier torsdag. Beredskapsmyndighetene beskriver hendelsen i Datong fylke i provinsen Qinghai som en «fjellflom», et fenomen som ofte skyldes kraftig bygevær i fjellområdene. Videoer lagt ut på nyhetsnettstedet Beijing News viser gjørmete vann som strømmer ned en bred gate, veier som er delvis skylt vekk og trær som er revet opp med roten.

NRK - 10 okt 22 kl. 20:06

Flere døde i iransk fangeopprør

Både innsatte og andre har mistet livet i et fangeopprør i Rasht nord i Iran, opplyser iranske myndigheter mandag. En bølge av demonstrasjoner og protester har skylt over landet etter at Mahsa Amini (22) døde etter at hun ble pågrepet av moralpolitiet i september. 22-åringen ble beskyldt for å ha brutt de strenge påkledningsreglene for kvinner.

Dagbladet - 16 okt 22 kl. 19:43

Forsvant sporløst fra Disney-skip

Politiet mener hun ble skylt over bord. Familien mener hun ble seksuelt misbrukt og drept..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Styrker internasjonalt samarbeid mot ulovlig hogst av regnskog

Norge styrker samarbeid med FN og Interpol for å stoppe ulovlig hogst i regnskogen, skriver regjeringen i en pressemelding. – Jeg er stolt av å kunne lansere norsk støtte til en fornyet fase i samarbeid med Interpol og FN. Denne støtten gjør at de kan fortsette å bistå regnskogsland i etterforskning og forfølgelse av skogkriminalitet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

NRK - 15 minutter siden

Sjødin støtter gjenåpning av drapssak

Viggo Kristiansens mangeårige forsvarer Arvid Sjødin er fornøyd med at riksadvokaten ber om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Det er veldig viktig at riksadvokaten har sørget for at dette vil komme for domstolen. Da kan vi få en endelig avgjørelse i skyldspørsmålet.

NRK - 15 minutter siden

Søker flere samiske fosterforeldre

Samiske barn i fosterhjem har krav på å få ivaretatt sitt språk, kultur og identitet. Stendi tar derfor nye metoder i bruk for å finne samiske familier som kan tenke seg å bli fosterhjem, skriver Stendi i en pressemelding. Stendi, tidligere Aleris Omsorg, er et norsk selskap som driver virksomhet innen barnevern, fosterhjem, brukerstyrt personlig assistanse, heldøgnsboliger, hjemmetjenester og eldreomsorg.

NRK - 15 minutter siden

Tre lokale banker slår seg sammen

Sammenslåing av Larvikbanken, Andebu Sparebank og Skagerrak Sparebank ble i går vedtatt. Den sammenslåtte bankens navn vil være Skagerrak Sparebank. Det er et sentralt premiss at alle ansatte skal beholde jobbene og at alle lokalkontorer skal opprettholdes, skriver bankene i en samlet pressemelding.

NRK - 15 minutter siden

Redaktør Fædrelandsvennen: – Riktig avgjørelse

Redaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad mener det var riktig av riksadvokaten å be om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Fordi det vil bidra til at vi kan få noen svar, det hadde vært helt uholdbart om det ene drapet i Baneheia-saken skulle forbli uoppklart, sier Ljøstad til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Fengsel for overgrepsmateriale

En mann fra Stjørdalsregionen er for fjerde gang dømt for nedlasting og oppbevaring av store mengder overgrepsbilder og videoer. Det tar 15 døgn å spille av videofilmene, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett. Tiltalte i 30-årene delte også flere av videoene via en app.

NRK - 45 minutter siden

Salgsforbud blir ikke opphevet

Avdelingssjef Per Samuelsson i Elsäkerhetsverket opplyser til NRK at Easee ikke får opphevet salgsforbudet. Beskjeden kom i går kveld, opplyser Samuelsson. Easee har mulighet til å anke saken..

NRK - 45 minutter siden

HA: Beboerne i Moelv har fått flytte hjem

Beboerne på adressen i Moelv, hvor politiet gikk til aksjon på grunn av opplysninger om mulig giftig stoff, har fått flytte hjem igjen. Det skriver HA. De tre beboerne ble evakuert på onsdag.

NRK - 45 minutter siden

Tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt med personen som ble funnet død i Byfjorden i Bergen i går. Det skriver VG. Politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder, fordi de foreløpig ikke har identifisert personen..

NRK - 30 minutter siden

Riksadvokaten vil gjenoppta saken mot Jan Helge Andersen

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ber gjenopptakelseskommisjonen gjenoppta Baneheia-saken mot Jan Helge Andersen, ifølge en pressemelding. Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen og medvirkning til voldtekt av 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Da Viggo Kristiansen i desember ble frikjent for drapene i Baneheia, ble også drapet på Lena Sløgedal Paulsen stående uløst.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com