NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:54

NRK - 20 aug 22 kl. 17:27

Over 190 tonn død fisk hentet opp fra elv

Over 190 tonn død fisk er hentet opp fra elven Oder, som renner langs deler av grensen mellom Polen og Tyskland. Død fisk ble først oppdaget i elven for halvannen uke siden, og årsaken er ennå ikke klarlagt. En talsperson for det polske brannvesenet sier at 158 tonn fisk så langt er hentet opp. Også tysk ryddemannskap har plukket mengder med død fisk. Flere teorier om årsaken til fiskedøden er blitt satt fram, og forskere har blant annet pekt på at oppblomstring av giftige alger som en mulig årsak..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oder, Polen, Tyskland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over, 190, tonn, død, fisk, hentet, oppfra , elv
NRK - 05 jun 23 kl. 15:59

Økt omsetning av kongekrabbe

Norges Råfisklag melder at det i løpet av forrige uke ble det levert over 40 tonn kongekrabbe til verdi på 10,1 millioner. Det er en oppgang fra uken før. I uke 21 ble det levert 32 tonn til en verdi på 7,1 millioner.

NRK - 21 aug 23 kl. 15:57

Nedgang i omsetningen av kongekrabbe

Norges Råfisklag melder at det i løpet av forrige uke ble levert 87,5 tonn kongekrabbe til en verdi på 25 millioner. Det var en nedgang fra uken før, da ble det levert 106 tonn kongekrabbe til verdi 30,2 millioner. Av totalen i uke 33 er 76 tonn tatt av 202 båter i det kvoteregulerte fisket, mens nesten 8 tonn er tatt i det uregulerte fisket av 29 båter.

NRK - 19 jan 23 kl. 09:00

917 fartøy får fangste kongekrabbe i 2023

Fiskeridirektoratet har tildelt kvotefaktorer for 2023 til fartøy registrert med adgang til å delta i fangst av kongekrabbe i kvoteregulert område. 13. januar var 917 fartøy registrert med adgang til å delta i fangst av kongekrabbe i det kvoteregulerte området.

NRK - 09 okt 23 kl. 09:31

SSB: 30 prosent av avfallet blir forbrent eller til biogass og jord

Norske avfallsanlegg tok imot 7,4 millioner tonn avfall i fjor. Drøyt 20 prosent ble forbrent, mens 8,2 prosent blir kompostert eller biogassbehandlet. – I Norge benytter vi oss av en god del av avfallet, over 80 prosent forbrent avfall blir energiutnyttet, og biologisk avfall går til produksjon av biogass og jord, sier seniorrådgiver Camilla Skjerpen i Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 10 jan 23 kl. 21:55

Belgia og Nederland beslagla 160 tonn kokain i sine havner i 2022

Belgiske og nederlandske myndigheter beslagla totalt 160 tonn kokain i sine havner i fjor, ifølge det nederlandske og belgiske tollvesenet. Ifølge tollvesenet ble det beslaglagt rekordmye kokain i havnebyen Antwerpen i Belgia i 2022 da det ble funnet 109 tonn av det ulovlige narkotiske stoffet. Til sammenligning ble det beslaglagt 90 tonn kokain i byen i 2021.

Klartale - 06 dec 22 kl. 12:40

Skilpadden feiret 190 år

Skilpadden Jonathan ble 190 år sist helg. Den feiret han med bursdag på St. Helena.

NRK - 29 jun 22 kl. 04:45

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.

NRK - 08 jan 23 kl. 10:18

Skreifisket i gang i Finnmark - opplever knallpriser

I fjor på denne tiden lå snittprisen på 37,30 kroner. I årets første dager ligger den like under 45 kroner, skriver Fiskeribladet. Foreløpig er det bare i Finnmark fiskerne sånn smått har begynt på årets skreifiske.

Klartale - 02 jun 23 kl. 11:00

Dette må til for å nå klimamålene

Kan Norge nå klimamålet? Ikke med dagens politikk. Men Miljø-direktoratet har laget en ny rapport.

NRK - 04 dec 22 kl. 08:49

Norge og Grønland enige om fiskeriavtale

Norge og Grønland viderefører en kvoteavtale om fisk til å gjelde for 2023, opplyser regjeringen. – Norske fiskere utnytter kvotene ved Grønland godt og jeg er fornøyd med at Norge og Grønland er blitt enige om en kvoteavtale for 2023, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemelding. Grønlands kvote i Barentshavet i 2023 er satt til 4000 tonn torsk, 750 tonn hyse, 650 tonn sei og 425 tonn andre fiskearter.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 2 timer siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 3 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 3 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 3 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com