NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:34

NRK - 11 maj 22 kl. 22:52

Oslo reduserer vanning på gravplasser

Grunnet vannmangelen i Oslo reduserer gravferdsetaten i hovedstaden vanningen til et minimum på byens gravplasser, skriver Avisa Oslo. De aller fleste av etatens 20 gravplasser har automatisk vanningsanlegg og vanningen vil skje på nattetid for at vannet ikke skal fordampe så raskt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Avisa Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oslo, reduserer, vanning, gravplasser
NRK - 08 nov 21 kl. 11:59

Reduserer vegbruksavgiften

Regjeringen reduserer vegbruksavgiften på drivstoff. I forslaget til budsjett kommer det fram at den reduserer avgiftebelastningen fra den økte CO2-avgiften med om lag 65 prosent gjennom å redusere vegbruksavgiften..

NRK - 12 maj 22 kl. 11:23

Reduserer korona-sjølvtestar med 1,8 milliardar

Mindre koronasmitte reduserer behovet for sjølvtesting, og regjeringa varslar at den reduserer løyvinga til Covid 19-sjølvtestar med heile 1,8 milliardar kroner samanlikna med vedteke statsbudsjett i desember..

NRK - 04 maj 22 kl. 22:16

Mindre vårrengjøring i Oslo på grunn av vannmangel

Hver dag spyles Karl Johans gate i Oslo. Men på grunn av den pågående vannmangelen nedskalerer Oslo kommune vårrengjøringen. – Det er viktig at Oslo kommune går fram som et godt eksempel, sier seksjonsleder Frode Hult i Vann- og avløpsetaten til Avisa Oslo.

Klartale - 06 maj 22 kl. 07:00

9 tips til å spare på vannet

Oslo ber folk spare på vannet. Å dusje kortere er en enkel måte å spare vann på.– Jeg hører jo eksempler på folk som er veldig stolte av at de har redusert dusjingen fra 30 til 20 minutter.

NRK - 02 maj 22 kl. 12:50

Oslo kommune med bønn til innbyggerne

Oslo kommune sender nå ut tekstmeldinger til innbyggerne og ber dem om å spare på vannet. Det er mindre vann enn normalt i magasinene, og kommunen har tidligere opplyst om dette på sine egne nettsider og gjennom media. Men nå får altså alle innbyggerne en tekstmelding fra kommunen, som ber dem om å dusje kortere, slå av kranen ved tannpuss og unngå vanning av plen.

NRK - 21 mar 22 kl. 11:08

Uutnyttet grunnvann har «et enormt potensial»

Grunnvannsressurser som ennå ikke har blitt utnyttet, har et enormt potensial og kan redusere etterspørselen etter vann over hele verden, mener Unesco. Grunnvann utgjør for tiden rundt 50 prosent av vannet som tas ut til husholdningsbruk, og 25 prosent av vannet som brukes til vanning, anslår Unesco i en ny rapport..

Klartale - 11 maj 22 kl. 14:12

Kraftig økt vannforbruk i tørkerammede California

I fjor ba Gavin Newsom om at folk i California måtte bruke 15 prosent mindre vann enn de gjorde i 2020. Newsom er guvernør i staten, som har flest innbyggere av alle i USA.Han ba folk vanne plenen og vaske opp sjeldnere.

Klartale - 11 maj 22 kl. 14:12

Sliter med å spare nok vann under tørken i California

I fjor ba Gavin Newsom om at folk i California måtte bruke 15 prosent mindre vann enn de gjorde i 2020. Newsom er guvernør i staten, som har flest innbyggere av alle i USA.Han ba folk vanne plenen og vaske opp sjeldnere.

VG - 20 mar 22 kl. 22:54

Grusomme forhold i Mariupol: – Bombingen er konstant

Den ukrainske byen Mariupol har i ukevis lidd under russisk beleiring og bombing. Langs gatene graves det opp improviserte gravplasser..

NRK - 12 maj 22 kl. 11:26

Reduserer løyvingane til lønsstøtte frå 4,3 til 1 milliard kroner

Utgifter til lønsstøtte til bedrifter råka av smitteverntiltak er langt lågare enn då ordningane vart vedteke i januar. Regjeringa varslar at dei reduserer løyvingane til lønsstøtte frå 4,3 til 1 milliard kroner. Staten sparar altså 3,3 milliardar samanlikna med det som vart vedteke i januar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Aleksander Matland (35) omkom i fallulykka i Kvinnherad

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 15 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 45 minutter siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 45 minutter siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 1 time siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 2 timer siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 2 timer siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com