NRK > Nyheter

Sunday, 24 October, 11:40

NRK - 08 sep 21 kl. 18:48

Oslo kjøper Veterinærhøyskolen

Flertallet i bystyret i Oslo stemte for å kjøpe tre fjerdedeler av Veterinærhøyskolen på Adamstuen for 1,35 milliarder kroner. Det ble kjent i dagens bystyremøte. Tomtearealet er på over 50 mål, tilsvarende syv fotballbaner, og vil gi kommunen areal til kommunale tilbud som skole, flerbrukshall og bibliotek, så vel som bydelspark. Selv om det var uenigheter om hva arealet skal brukes til var det stor begeistring i det brede flertallet for forslaget. Frp og FNB som stemte mot mener at kommunen skal bruke pengene på å rehabilitere og pusse opp skolene som allerede finnes i stedet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Veterinærhøyskolen, Adamstuen, FNB, VGS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oslo, kjøper, Veterinærhøyskolen
NRK - 29 jun 21 kl. 16:58

Kjøper Veterinærhøyskolen

Byrådet i Oslo ønsker å kjøpe tre firedeler av den tidligere Veterinærhøyskolen på Adamstuen for 1,35 milliarder. Ifølge byrådsleder Raymond Johansen er dette trolig det største eiendomskjøpet som Oslo kommune foretar noensinne. Tomta på 50 mål skal gi plass til en blant annet en park, skoler og en flerbrukshall..

NRK - 08 sep 21 kl. 18:48

Oslo kjøper Veterinærhøgskolen

Flertallet i bystyret i Oslo stemte for å kjøpe tre fjerdedeler av Veterinærhøgskolen på Adamstuen for 1,35 milliarder kroner. Det ble kjent i dagens bystyremøte. Tomtearealet er på over 50 mål, tilsvarende syv fotballbaner, og vil gi kommunen areal til kommunale tilbud som skole, flerbrukshall og bibliotek, så vel som bydelspark.

NRK - 01 sep 21 kl. 14:32

Opning av Veterinærbygningen

Dronning Sonja var til stades då den nye Veterinærbygningen på Campus Ås offisielt blei opna tysdag. Det skriv NTB. Noregs veterinærhøgskole blei slått saman med Universitetet for miljø- og biovitskap (NMBU) i 2014, og no er lokala flytta frå Adamstuen i Oslo til Campus Ås..

NRK - 05 jun 21 kl. 09:52

Vil utvikle Veterinærinstituttet

Senterpartiet vedtok på landsmøtet lørdag å utvikle Veterinærinstituttet videre. I vedtaket heter det at det for beredskapen i hele Norge er viktig å sikre nærheten mellom landbruket og beredskapen for både folk og dyr. «Den neste pandemien kan i større grad innvolvere produksjon-, vill- eller husdyr og det er viktig med tett samarbeid mellom Folkehelseinstituttet, Mattilsynet, Veterinærinstituttet og lokale helsetjenester gjennom Verdens Helseorganisasjon sin «En helse» tilnærming.

NRK - 28 jun 21 kl. 13:18

Veterinærinstituttet får ny leder

Styret for Veterinærinstituttet har ansatt Torill Moseng (55) som ny administrerende direktør, skriver vetinst.no. Moseng er nåværende president for Den norske veterinærforening og har vært fast gjestende dyrlege på TV2 over flere år..

NRK - 20 aug 21 kl. 20:43

Harepest påvist hos hare i Østfold

Veterinærinstituttet har påvist harepest hos en hare fra Skiptvedt kommune i Østfold. – Påvising av harepest hos hare er et varsel til folk om at bakterien finnes i området. Ikke ta på en syk eller død hare og ikke la hunde snuse på den, sier fagansvarlig Turid Vikøren for vilthelse ved Veterinærinstituttet.

Aftenposten - 29 jun 21 kl. 16:28

Oslo gjør sitt dyreste eiendomskjøp noensinne: – Da vi fikk muligheten til å kjøpe, måtte vi gjøre det

Byrådet blar opp 1,35 milliarder kroner for å sikre seg store deler av Veterinærhøgskolen på Adamstuen..

NRK - 08 jul 21 kl. 14:25

Nedringt av folk som vil ha vaksine

Torsdag skrev NRK at Ås kommune starter med drop-in-timer for første dose av koronavaksinen fordi folk ikke møter til vaksinering, eller ikke bestiller time. Nå blir koronasenteret i Ås nedringt av folk fra hele landet som vil ha vaksine etter nyheten. Men vaksine får de ikke.

VG - 17 jul 21 kl. 21:31

Veterinær om ekstremvarmen: – Ikke forlat hunden din i bilen

Lørdag hentet politiet i Oslo ut en hund som bjeffet i en glovarm bil. Politiet fikk til slutt presset ned et vindu for å slippe hunden ut. – Slike hendelser kan fort få et tragisk utfall, sier veterinær Tirill Moseng..

NRK - 30 jun 21 kl. 17:00

Sio har kjøpt studenthus i Oslo

70.000 studenter får nå nytt studenthus i Oslo sentrum. I ettermiddag ble det kjent at Studentsamskipnaden i Oslo har kjøpt bygningen i St.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Smitteutbrudd ved omsorgsbolig

13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka..

NRK - 1 time siden

18-åring siktet for knivstikking

En 18 år gammel mann er siktet for å ha knivstukket en 17-åring i Trondheim i natt..

NRK - 1 time siden

Nedgang i antall sykkeltyverier

Tall fra Tryg forsikring viser en nedgang i antall sykkeltyverier på over 16 prosent hittil i år, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor ble nesten 15.000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge Finans Norge.

NRK - 2 timer siden

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 2 timer siden

Pågrepet for seksuelt overgrep

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på Frøya natt til lørdag. Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med etterforskning av det de beskrev som en alvorlig straffesak, skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Overfor avisen bekrefter de at en person er pågrepet i saken og at politiet mener å ha kontroll på de involverte partene..

NRK - 2 timer siden

300.000 svensker uten luktesans

Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB.

NRK - 4 timer siden

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 4 timer siden

Kraftig jordskjelv på Taiwan

En jordskjelv med en styrke på 6 rammet Taiwan tidlig søndag. Skjelvet hadde en dybde på 60 kilometer, melder det europeiske jordskjelvsenteret ESMC..

NRK - 4 timer siden

Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022

Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS. Det kan få følger for veivedlikehold, oppvarming av skoler og aldershjem og tjenester som brøyting og søppeltømming, skriver Nationen..

NRK - 4 timer siden

Hundrevis av syke på PSTs lister

Flere hundre psykisk syke er registrert i Politiets sikkerhetstjenestes etterretningsregister. I flere saker der psykisk sykdom kan være en sårbarhetsfaktor, mener PST at det er vanskelig å få informasjon fra helsevesenet, skriver VG. En av disse var Espen Andersen Bråthen (38), som er siktet for drap på fem mennesker på Kongsberg..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt