NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:09

NRK - 27 mar 23 kl. 20:50

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn. Han ønsker ikke å si hvordan han stiller seg til tiltalen. – Min klient ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier advokat Petter Bonde til Vårt Oslo.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Vårt Oslo, Petter Bonde, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oslo-psykiater, tiltalt, for, besittelseav , overgrepsbilderav , barn
NRK - 17 feb 23 kl. 13:48

Tilsynet utvides mot anmeldt psykiater

Statsforvalteren utvider tilsynet mot en anmeldt psykiater på bakgrunn av et varsel. Saken gjelder en inntakssamtale med en pasient. – På bakgrunn av en henvendelse vi har mottatt, har vi funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av en psykiater.

NRK - 15 feb 24 kl. 10:31

15-åring tiltalt for drap på gjengleders mor i Sverige

Fem personer er tiltalt for drapet på moren til en høytstående gjengleder i svenske Uppsala i september. En av de tiltalte er 15 år gammel. 15-åringen er sammen med en 20-åring tiltalt for å ha utført selve drapet.

NRK - 07 maj 23 kl. 15:19

Mann pågrepet for besittelse av våpen

Ifølge Avisa Nordland ble en bodømann i 50-årene pågrepet tidlig fredag etter tips om at mannen var i besittelse av våpen uten tillatelse. Mannen var i besittelse av en maskinpistol, panserbrytende ammunisjon og to revolvere. Ifølge avisen ble mannen varetektsfengslet med full isolasjon frem til onsdag neste uke..

NRK - 19 aug 23 kl. 01:01

Lavrov: Besittelse av atomvåpen er eneste svar på trusler

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevder at landets besittelse av atomvåpen er det eneste svaret på trusler utenfra. – Besittelse av atomvåpen er i dag det eneste mulige svaret på noen av de betydelige eksterne truslene mot sikkerheten til landet vårt, sier Lavrov fredag ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Tass. Det er ikke første gang det kommer uttalelser av denne typen fra Russland.

NRK - 24 jan 24 kl. 17:29

Mann tiltalt for skyting mot leilighet i Oslo

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha planlagt skytingen mot en leilighet på Furuset i Oslo i 2020. Flere personer sov i leiligheten, men ingen ble skadd. Natt til 9.

NRK - 19 dec 22 kl. 05:11

Oslomann tiltalt for flere overgrep mot mindreårige

En 30 år gammel mann fra Oslo er tiltalt for flere tilfeller av seksuelle overgrep mot barn mellom 14 og 16 år. Mannen er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år eller fått barn mellom 14 og 16 år til å utføre handlinger som svarte til seksuell omgang med seg selv. Overgrepene har skjedd mot unge jenter via Snapchat og med webkamera i 2021 og 2022.

NRK - 03 mar 23 kl. 10:36

Åpner enda et tilsyn etter nytt varsel mot psykiater

– På bakgrunn av en ny henvendelse vi har mottatt, har vi funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av en psykiater. Dette er den samme psykiateren vi har funnet grunn til videre tilsynsmessig oppfølging med i seks andre saker, det skriver Statsforvalteren i Oslo go Viken i en pressemelding. Dette er det sjette varslet mot psykiateren som Statsforvalteren i Oslo og Viken åpner tilsyn i.

NRK - 01 dec 23 kl. 11:55

Kjent psykiater mister autorisasjonen etter tilsynssak

Forfatter Hilde Rød-Larsen var den første som varslet mot en kjent psykiater i Oslo, i desember i fjor. I ettertid har flere andre varslet mot samme mann. NRK har sett dokumentasjon på at Helsetilsynet nå har valgt å frata psykiateren autorisasjonen som lege.

Klartale - 02 aug 23 kl. 11:00

Dette er Donald Trump tiltalt for

Donald Trump er blitt tiltalt p nytt. Han er anklaget for ha brutt loven. Det er det amerikanske justis-departementet som kom med tiltalene.

NRK - 15 dec 22 kl. 10:46

Statsforvalteren har mottatt oversendelsen fra Helsetilsynet i psykiater-sak

Sist uke startet Helsetilsynet undersøkelse av forfatter Hilde Rød-Larsen sine anklager mot en psykiater. Nå opplyser Statsforvalteren i Oslo og Viken at de har mottatt oversendelsen fra tilsynet. – Vi har mottatt oversendelsen fra Helsetilsynet som vi har ventet på.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 45 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 30 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 45 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 2 timer siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 2 timer siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com