NRK > Nyheter

Wednesday, 08 February, 23:48

NRK - 11 sep 22 kl. 04:48

Ordfører: Izium er befridd

Ordføreren i Izium sier at den ukrainske byen er befridd i forbindelse med offensiven som ukrainske styrker innledet i Kharkiv-regionen. Ordfører Valerij Martsjenko sier til New York Times at de ukrainske styrkene har tatt kontroll over den strategisk viktige byen, som har vært okkupert av russerne siden i vår. Samtidig sier det russiske forsvarsdepartementet at de russiske styrkene har «omgruppert», det vil si trukket seg ut av deler av Kharkiv-regionen, inkludert byene Balaklija og Izium, for å forsterke fronten i Donetsk. Mange militære eksperter sier imidlertid at offensiven kom overraskende på russerne, og at de ble presset ut. Over 10.
Les mer på NRK


Les mer om:
Izium, Kharkiv, Valerij Martsjenko, New York Times, Balaklija, Donetsk, Nikolenko, Kupjansk, Russland, Volodymyr Zelenskyj, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ordfører, Iziumer , befridd
NRK - 14 sep 22 kl. 12:21

Zelenskyj besøkte Izium

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte byen of Izium nordøst i Ukraina i dag. Izium har vært under russisk kontroll i fem måneder, og en større gruppe russiske soldater har vært stasjonert der. Søndag sa ordføreren i Izium at den ukrainske byen er befridd i forbindelse med offensiven som ukrainske styrker innledet i Kharkiv-regionen..

Klartale - 16 sep 22 kl. 08:48

Massegrav funnet i Ukraina

Ukraina har tatt tilbake kontrollen over byen Izium. Russiske styrker har okkupert byen. Serhij Bolvinov leder etterforskningen i Kharkiv-regionen.

NRK - 17 sep 22 kl. 18:00

Tsjekkia vil ha krigsforbryterdomstol etter massegrav-funnet i Izium

Tsjekkias utenriksminister sier det bør opprettes en internasjonal spesialdomstol for krigsforbrytelser etter funnet av en massegrav i Izium i Ukraina. Over 440 lik er funnet i massegraven etter at russiske styrker trakk seg ut av byen og den ble gjenerobret av ukrainske styrker. Mange av likene bærer preg av å ha lidd en voldelig død.

NRK - 10 maj 22 kl. 09:32

Ukraina: 44 døde funnet i ruiner

Likene av 44 sivile er funnet i ruinene av en bygning i byen Izium som ble bombet av russiske styrker i mars, hevder ukrainske myndigheter. Izium ligger i Kharkiv fylke øst i Ukraina og var gjenstand for kraftige russiske angrep. I begynnelsen av mars ble en fem etasjer høy boligbygning truffet av russiske missiler.

NRK - 17 sep 22 kl. 00:37

Macron fordømmer grusomhetene i Izium

Frankrikes president Emmanuel Macron fordømmer grusomhetene begått i Izium, der det er funnet en stor massegrav etter at russiske styrker trakk seg ut. Det var torsdag at ukrainerne meldte om at det var funnet en massegrav der hundrevis av mennesker lå begravet i en skog ved Izium, som ligger nordøst i Ukraina. (NTB).

NRK - 19 okt 22 kl. 07:13

HRV: Russiske styrker torturerte fanger i Izium

Russiske styrker og andre under deres kommando torturerte regelmessig fanger da de okkuperte den ukrainske byen Izium, ifølge Human Rights Watch (HRW). Menneskerettsorganisasjonen har i slutten av september og begynnelsen av oktober snakket med over 100 mennesker som var i Izium da byen ble okkupert fra mars til september. Nesten alle HRW snakket med sa at de har et familiemedlem eller en venn som ble torturert, mens 15 personer fortalte at de selv ble torturert.

NRK - 16 sep 22 kl. 12:56

Ukraina: Funn av ti torturkamre i Kharkiv

Ukraina hevder de har funnet minst ti steder for tortur i Kharkiv-regionen, som lenge har vært okkupert av russiske styrker. – Vi har funnet minst ti torturkamre ved bosetninger i regionen, sier Ukrainas nasjonale politisjef, Ihor Klymenko, ifølge russiske Interfax. Ifølge politisjefen ble to av torturkamrene funnet i byen Balaklija, nordøst i Kharkiv.

Klartale - 06 sep 22 kl. 06:00

Bor du i Norges beste kommune?

– Vi er strålende fornøyde, sier Tom Henning Slethei til Klar Tale. Han er ordfører i Sola kommune. Den ligger i Rogaland på Vestlandet.

NRK - 28 sep 22 kl. 20:10

Rauand Ismail vil bli MDG-ordfører i Oslo

Rauand Ismail (23) fra Grünerløkka er foreslått som ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo ved neste års kommunevalg. Han er i dag kultur- og utdanningspolitisk talsperson i Oslo bystyre. – Vi mener det er naturlig at Oslo MDG stiller med en ordfører når dagens ordfører Marianne Borgen (SV) ikke tar gjenvalg og Oslo dermed skal ha en ny ordfører, skriver nominasjonskomiteen i sin begrunnelse.

NRK - 16 aug 22 kl. 22:56

Tidligere Bærum-ordfører Odd Reinsfelt er død

Bærums lengstsittende ordfører, Odd Reinsfelt (H), er død, 80 år gammel. Han var ordfører i 19 år fra 1992 til 2011. Reinsfelt sovnet stille inn i sitt hjem på Rykkinn tirsdag ettermiddag, skriver Budstikka.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 45 minutter siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 1 time siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.

NRK - 2 timer siden

To ansatte i Leger uten grenser drept i Burkina Faso

To ansatte i Leger Uten Grenser er drept i et angrep i Burkina Faso, ifølge organisasjonen. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com