NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 07:55

NRK - 05 maj 24 kl. 21:43

Orban-utfordrer samlet tusenvis av demonstranter

Rundt 10.000 personer samlet seg søndag i Ungarns nest største by, Debrecen, for å høre 43 år gamle Peter Magyar snakke. 43-åringen har vært knallhard i sin kritikk av statsminister Viktor Orban, som han har anklaget for populisme og korrupsjon. Budskapet går rett hjem hos mange ungarere som er misfornøyde og ønsker endring etter 14 år med Orban ved makten. – Forandring kan bli stanset i noen få dager eller uker, men ingen har noensinne gjennom historien greid å stoppe det – og det kan heller ikke de gjøre, sa Magyar til folkemassene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ungarns, Peter Magyar, Viktor Orban, Orban, Magyar

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Orban-utfordrer, samlet, tusenvisav , demonstranter
Klartale - 04 jul 24 kl. 06:00

Her besøker han Ukraina for første gang på 12 år

Ungarn og Viktor Orban er en del av EU og Nato. Men når det var snakk om en ny Nato-sjef, hadde Ungarns president et klart krav.Han ville ikke at den nye sjefen skulle presse Ungarn til å støtte Ukraina.

NRK - 25 jan 24 kl. 11:43

SVT: Kristersson vil møte Orban for å diskutere Nato-søknaden

Tirsdag mottok den svenske statsministeren Ulf Kristersson en invitasjon fra den ungarske statsministeren Viktor Orban om å møtes i Ungarn for å diskutere Sveriges Nato-søknad. Torsdag skriver SVT at Kristersson takker ja til å møte Orban i Ungarns hovedstad Budapest, men foreslår at de møtes i Brussel i Belgia 1. februar i forbindelse med et møtet i Det europeiske rådet.

NRK - 08 mar 24 kl. 10:07

Orban møter Trump i Florida

Ungarns statsminister Viktor Orban møter USAs ekspresident Donald Trump i Florida fredag. Orban har flere ganger sagt at han håper Trump vinner valget i høst. Ifølge den ungarske statsministeren vil de bilaterale relasjonene og sikkerheten i Europa bli mye bedre med Trump ved makten.

NRK - 31 maj 24 kl. 18:57

Orban beskylder Nato for å trekke Ungarn med i krig

Statsminister Viktor Orban beskylder Nato for å trekke Ungarn med i krig. Han sammenligner situasjonen med andre verdenskrig. – Det er absurd at Nato drar oss som medlem inn i en verdenskrig, istedenfor å beskytte oss.

NRK - 02 jul 24 kl. 00:32

Financial Times: Orban skal møte Zelenskyj i Kyiv

Ungarns statsminister Viktor Orban drar til Kyiv torsdag, opplyser tre personer med kjennskap til planene til Financial Times. Om opplysningene stemmer, blir det den første gangen Orban, trolig EUs mest prorussiske leder, drar til Ukraina siden den russiske fullskalainvasjonen i februar 2022. Orban har vært en bremsekloss for støtte til Ukraina i både EU og Nato, og han er en av få vestlige ledere som har møtt Russlands president Vladimir Putin siden krigen startet.

NRK - 02 jul 24 kl. 07:48

Viktor Orban er i Kyiv

Nyheitsbyrået Reuters melder at Viktor Orban har landa i Kyiv tysdag morgon. Det stadfestar Orbans talsperson. Orban skal ha samtalar med president Volodymyr Zelenskyj.

NRK - 02 jul 24 kl. 12:41

Orban: Ber Ukraina gå inn for våpenkvile for å i gang fredsforhandlingar

Ungarns statsminister Viktor Orban landa i Kyiv i dag. Orban seier dei vil gå inn i ein brei samarbeidsavtale med Ukraina. – Vi set pris på Zelenskiys fred-initiativ, seier Orban som ber om våpenkvile mellom Ukraina og Russland før eventuelle fredsforhandlingar.

NRK - 30 jan 24 kl. 13:20

Fransk avis: Orban klar for å mykne opp motstanden til Ukraina-støtte

Ungarns statsminister Viktor Orban er klar til å myke opp holdningen sin mot en foreslått EU-hjelpepakke til Ukraina, ifølge franske Le Point. – Ungarn er klar til å delta i løsningen til de 27 EU-landene dersom det blir garantert at vi hvert år vil bestemme om vi skal sende disse pengene eller ikke, blir Orban sitert på i Le Point. – Og denne årlige beslutningen må ha samme rettslige grunnlag som nå: Det må være enstemmig, fortsetter han.

NRK - 29 maj 24 kl. 19:38

Orban vil ikke støtte Rutte som Nato-sjef

Ungarns statsminister Viktor Orban er fortsatt ikke klar for å støtte Nederlands avgående statsminister Mark Rutte som Natos neste sjef. Orban sier til franske Le Point at Rutte tidligere har kommet med «problematiske uttalelser»: – På den ene siden har han sagt at Ungarn bør forlate EU, og på den andre siden at vi bør bli tvunget til å gi etter. Dette er ikke den beste måten å vinne vår støtte på.

NRK - 12 jun 24 kl. 10:55

Orban: Ungarn vil ikkje stå i vegen for Natos Ukraina-støtte

Ungarns statsminister Viktor Orban seier at landet ikkje vil stå i vegen for Nato si støtte til Ukraina. Samstundes seier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at dei ikkje planlegg å bruka ungarsk personell eller midlar i støtta av Ukraina. Orban har tidlegare fått kraftig kritikk frå mange vestlege land for ikkje å villa senda våpen til Ukraina.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Minst 7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge avisen Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 45 minutter siden

Telenor med 4,4 mrd i driftsresultat i 2. kvartal

Telenor fikk et driftsresultat på 4,4 milliarder kroner i andre kvartal. Driftsresultatet på 4366 millioner kroner i andre kvartal i år, er litt bak andre kvartal i 2023 på 4374 millioner. Driftsinntektene har også økt fra 15,83 mrd.

NRK - 45 minutter siden

186 mill. før skatt for Schibsted

Schibsted fikk et resultat før skatt på 186 millioner kroner i andre kvartal, melder NTB..

NRK - 1 time siden

7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 2 timer siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 2 timer siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 3 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 3 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 4 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com