NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 08:02

NRK - 30 apr 24 kl. 17:41

Optimisme etter plastforhandlinger i Canada

Verdens første avtale for å kutte plastforurensingen er innen rekkevidde og blir trolig vedtatt før året er omme, mener Canada etter en uke med forhandlinger. – Jeg er virkelig optimistisk og tror vi kan sikre en avtale innen slutten av året som får slutt på plastforurensingen innen 2040, sier den canadiske parlamentarikeren Julie Dabrusin etter at forhandlingene i Ottawa ble avsluttet natt til tirsdag lokal tid. Representanter fra 175 land har siden forrige uke deltatt i det som var den fjerde og nest siste forhandlingsrunden i forsøket på å få på plass en internasjonal avtale for å begrense plastforurensingen. – Det har blitt gjort viktige fremskritt i Canada og støtten for en sterk avtale er stor. Det store spørsmålet er fortsatt om flertallets krav om en sterk avtal
Les mer på NRK


Les mer om:
Canada, Julie Dabrusin, Ottawa, Eirik Lindebjerg, NRK, WWFs, Sør-Korea, Ntbnrk

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Optimisme, etter, plastforhandlingeri , Canada
NRK - 22 feb 24 kl. 00:47

Canada kaller Russlands ambassadør inn på teppet

Canada har kalt Russlands ambassadør inn på teppet etter Aleksej Navalnyjs dødsfall. Landet ber Kreml gjennomføre en åpen og uavhengig granskning av dødsfallet. Den russiske ambassadøren til Canada, Oleg Stephanov, ble kalt inn på teppet i Ottawa onsdag.

NRK - 22 dec 23 kl. 04:36

Canada innfører visumordning for folk på Gazastripen med canadisk slekt

Mennesker på Gazastripen som har canadiske slektninger, kan søke om midlertidig visum i Canada gjennom en midlertidig visumordning. Canada kan imidlertid ikke være garantist for trygg ferdsel ut av det krigsherjede området. Innvandringsminister Marc Miller sier han forventer at programmet vil være oppe og i gang fra 9.

NRK - 19 mar 24 kl. 21:54

Canada stanser våpeneksporten til Israel

Canada har besluttet å stanse all eksport av våpen og militært materiell til Israel, opplyser utenriksminister Mélanie Joly. – Dette skjer for alvor, det er ikke bare symbolsk, understreker Joly overfor avisa Toronto Star. Jødiske grupper i Canada mener beslutningen om å stanse våpeneksporten til Israel vil undergrave landets mulighet til å forsvare seg selv mot Hamas.

NRK - 12 maj 24 kl. 03:55

En fjerde mann siktet for drap på sikh-aktivist i Canada

En 22 år gammel indisk mann er pågrepet og siktet for drap i Canada på en kjent sikh-aktivist. Han er den fjerde som blir siktet i saken. Hardeep Singh Nijjar ble drept i juni i fjor, noe som utløste diplomatisk krise mellom Canada og India.

NRK - 26 jan 24 kl. 21:13

India samarbeider med Canada etter sihkdrap

India samarbeider med Canada midt i spenningen rundt saken om en sikh-separatistleder som ble myrdet i British Columbia i juni i fjor. – India jobber tettere med oss ​for å løse dette, sa Jody Thomas fredag, nasjonal sikkerhetsrådgiver for statsminister Justin Trudeau. Diplomatiske forbindelser surnet etter at Trudeau i fjor sa at Canada «aktivt forfølger troverdige påstander» om at indiske regjeringsagenter potensielt var knyttet til drapet på Hardeep Singh Nijjar.

NRK - 27 jan 24 kl. 08:38

Canada stanser støtte til FN-organisasjon

Canada stanser inntil videre støtten til URWA etter opplysninger om at ansatte i FN-organisasjonen kan ha deltatt i angrepet på Israel 7. oktober i fjor. UNRWA er FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger.

NRK - 03 maj 24 kl. 22:53

Indere pågrepet for drap på sikh-leder i Canada

Tre indiske statsborgere er pågrepet i Canada for drapet Sihk-lederen Hardeep Singh Nijar, opplyser politiet på en pressekonferanse fredag. Ett av sporene etterforskerne jobber med, er mulige forbindelse til Indias regjering. Singh Nijar ble skutt og drept utenfor et sikh-tempel i British Columbia i Canada 18.

NRK - 13 maj 24 kl. 21:12

Tusenvis evakuert – storbrann herjer i Canada

En stor skogbrann raser i British Columbia i Canada. Flammene dekker et område på 53 kvadratkilometer, ifølge nyhetsbyrået AP. Allerede fredag ble det utstedt evakueringsvarsel til innbyggere i den nærmeste byen Fort Nelson.

NRK - 14 maj 24 kl. 00:41

Tusener evakueres fra skogbranner i Canada

Tusener av innbyggere vest i Canada evakueres idet flere skogbranner nærmer seg bebyggelsen. I den avsidesliggende byen Fort Nelson nordøst i provinsen British Columbia og et nærliggende urfolklokalsamfunn har 4700 innbyggere fått evakueringsordre. Det opplyser provinsens krisehåndteringsminister Bowinn Ma.

NRK - 16 maj 24 kl. 14:21

Skogbrannsesongen i gang i Canada

Så langt i mai er utslippene fra skogbrannene i Canada, og spesielt i Britisk Colombia, de høyeste på 22 år, ifølge Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), De overvåker situasjonen nøye. Den første store skogbrannen startet 9. mai, nord i regionen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Minst 7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge avisen Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 1 time siden

Telenor med 4,4 mrd i driftsresultat i 2. kvartal

Telenor fikk et driftsresultat på 4,4 milliarder kroner i andre kvartal. Driftsresultatet på 4366 millioner kroner i andre kvartal i år, er litt bak andre kvartal i 2023 på 4374 millioner. Driftsinntektene har også økt fra 15,83 mrd.

NRK - 1 time siden

186 mill. før skatt for Schibsted

Schibsted fikk et resultat før skatt på 186 millioner kroner i andre kvartal, melder NTB..

NRK - 1 time siden

7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 2 timer siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 3 timer siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 3 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 3 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 4 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com