NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 11:51

NRK - 23 dec 22 kl. 16:52

Opptøyer i Paris etter masseskyting

Det er spent stemning i gatene ved det kurdiske kultursenteret der en mann skøt og drepte tre mennesker og skadet flere fredag. Mens den franske innenriksministeren holdt et innlegg fredag ettermiddag skal demonstranter i gatene ha kastet steiner mot politiet, skriver Le Monde. Flere tjenestepersoner fra politiet skal være skadet. Bilder fra stedet viser gater fulle av demonstranter, søppelkonteinere og mopeder som ligger overende i gatene samt tett røyk fra tåregass..
Les mer på NRK


Les mer om:
Le Monde, Paris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Opptøyeri , Paris, etter, masseskyting
Nyhetspressen - 03 aug 23 kl. 13:53

Reiseguide: Utforsk Paris - Hvorfor Nordmenn Elsker Denne Byen

Paris, byen med kjærlighetens og kunstens atmosfære, har lenge vært en favorittdestinasjon blant nordmenn. Med sin rike historie, ikoniske arkitektur, gourmetmat, og romantiske atmosfære, tiltrekker Paris seg reisende fra hele verden. Nordmenn er ikke noe unntak, da de stadig returnerer til denne sjarmerende byen.

NRK - 19 jul 23 kl. 10:31

Over 700 dømt til fengsel etter opptøyene i Frankrike

Over 700 mennesker er dømt til fengsel etter forrige måneds opptøyer i Frankrike, opplyser justisminister Eric Dupond-Moretti. Ifølge Dupond-Moretti er det avsagt 1.278 dommer i forbindelse med opptøyene, og over 95 prosent av de domfelte ble funnet skyldige i angrep på politifolk eller vandalisme.

NRK - 04 aug 23 kl. 16:02

Politiet tar høyde for nye opptøyer i Sverige

Politiet har inndratt tillatelsen til motdemonstrasjonen ved den eritreiske festivalen i Stockholm fredag, men tar likevel høyde for nye opptøyer. Ifølge svensk politi er flere busser med motdemonstranter på vei fra Nederland. Over 50 personer ble torsdag skadd da opptøyer brøt ut på en regimelojal eritreisk festival i Stockholm.

NRK - 03 jul 23 kl. 08:52

En brannmann omkommet etter slukningsarbeid under opptøyer

En brannmann har omkommet utenfor Paris da han forsøkte å slukke brennende biler under opptøyene, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin til AFP. Mandag morgen opplyser AFP at fransk politi har arrestert 157 personer fra nattens opptøyer. Det er lavere enn dagene før.

NRK - 03 jul 23 kl. 08:52

En brannkonstabel omkommet etter slukningsarbeid under opptøyer

En brannmann har omkommet utenfor Paris da han forsøkte å slukke brennende biler under opptøyene, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin til AFP. Det var en 24 år gammel person som omkom. Mandag morgen opplyser AFP at fransk politi har arrestert 157 personer fra nattens opptøyer.

NRK - 03 jul 23 kl. 18:33

Hundrevis i protest mot opptøyer i Frankrike

Hundrevis av mennesker samlet seg mandag utenfor rådhus i Frankrike i protest mot opptøyene som har preget landet den siste uka. Det var franske ordførere som ba folk samle seg for å vise sin motstand mot opptøyene. Det skjedde etter at hjemmet til en ordfører i en Paris-forstad ble truffet av en brennende bil, noe som førte til at kona hans ble skadd.

NRK - 04 jul 23 kl. 13:03

Macron mener toppen av opptøyene er nådd

Under et møte med flere enn 200 franske ordførere skal Frankrikes statsminister Emanuel Macron ha fortalt at opptøyene skal ha nådd toppen. Frankrikes president Emmanuel Macron møter tirsdag flere enn 200 franske ordførere for å diskutere opptøyene som har preget landet den siste uken. Urolighetene har riktignok avtatt noe de siste to nettene, men Macron ventes å uttrykke solidaritet med lokale myndigheter som har blitt rammet av ødeleggelser som følge av opptøyene.

NRK - 19 jul 23 kl. 10:31

Over 700 dømde til fengsel etter opptøyane i Frankrike

Over 700 menneske er dømde til fengsel etter førre månads opptøyar i Frankrike, opplyser justisminister Eric Dupond-Moretti. Ifølgje Dupond-Moretti er det avsagt 1.278 dommar i samband med opptøyane, og over 95 prosent av dei domfelte vart funne skuldige i angrep på politifolk eller vandalisme.

NRK - 08 aug 23 kl. 15:57

Fem franske politifolk tatt inn til avhør om dødsfall under opptøyer

Fem politifolk er tatt inn til avhør i Frankrike i forbindelse med at en 27 år gammel mann døde i Marseille under de landsomfattende opptøyene i juli. Opptøyene skjedde etter at en tenåring ble skutt og drept av politiet i en trafikkontroll utenfor Paris 27. juni.

NRK - 18 sep 22 kl. 09:14

Vannmangel på Haiti etter voldsomme opptøyer

Voldsomme opptøyer og demonstrasjoner gjør livet vanskelig for mange på Haiti. Nå står flere tusen uten vann samtidig som en tropisk storm nærmer seg. Tusener av mennesker står uten vann i Port-au-Prince i Haiti etter vannforsyningene ble stanset som følge av demonstrasjoner og opptøyer denne uken.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Vil gjere Frankrike røykfritt

Den franske regjeringa sa tysdag at dei ville forby røyking på alle strendene i landet, i offentlege parkar og skogar og i nærleiken av skular. – Frå no av vil røykfrie område vere norma,sa helseminister Aurelien Rousseau til journalistar på ein presentasjon av antirøykeprogrammet til regjeringa. Skattane på tobakk skal også aukast og waping skal bli forbode.

NRK - 10 minutter siden

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 15 minutter siden

Siktet i Jonas-saken varetektsfengsles i tre nye uker

30-åring som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen varetektsfengsles i tre nye uker. Det kommer frem i en kjennelse fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett tirsdag. Elverum-mannen ble pågrepet 20.

NRK - 30 minutter siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 45 minutter siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 45 minutter siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 1 time siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 1 time siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 1 time siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com