NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 17:55

NRK - 23 dec 22 kl. 16:52

Opptøyer i Paris etter masseskyting

Det er spent stemning i gatene ved det kurdiske kultursenteret der en mann skøt og drepte tre mennesker og skadet flere fredag. Mens den franske innenriksministeren holdt et innlegg fredag ettermiddag skal demonstranter i gatene ha kastet steiner mot politiet, skriver Le Monde. Flere tjenestepersoner fra politiet skal være skadet. Bilder fra stedet viser gater fulle av demonstranter, søppelkonteinere og mopeder som ligger overende i gatene samt tett røyk fra tåregass..
Les mer på NRK


Les mer om:
Le Monde, Paris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Opptøyeri , Paris, etter, masseskyting
Nyhetspressen - 03 aug 23 kl. 13:53

Reiseguide: Utforsk Paris - Hvorfor Nordmenn Elsker Denne Byen

Paris, byen med kjærlighetens og kunstens atmosfære, har lenge vært en favorittdestinasjon blant nordmenn. Med sin rike historie, ikoniske arkitektur, gourmetmat, og romantiske atmosfære, tiltrekker Paris seg reisende fra hele verden. Nordmenn er ikke noe unntak, da de stadig returnerer til denne sjarmerende byen.

NRK - 19 jul 23 kl. 10:31

Over 700 dømt til fengsel etter opptøyene i Frankrike

Over 700 mennesker er dømt til fengsel etter forrige måneds opptøyer i Frankrike, opplyser justisminister Eric Dupond-Moretti. Ifølge Dupond-Moretti er det avsagt 1.278 dommer i forbindelse med opptøyene, og over 95 prosent av de domfelte ble funnet skyldige i angrep på politifolk eller vandalisme.

NRK - 04 aug 23 kl. 16:02

Politiet tar høyde for nye opptøyer i Sverige

Politiet har inndratt tillatelsen til motdemonstrasjonen ved den eritreiske festivalen i Stockholm fredag, men tar likevel høyde for nye opptøyer. Ifølge svensk politi er flere busser med motdemonstranter på vei fra Nederland. Over 50 personer ble torsdag skadd da opptøyer brøt ut på en regimelojal eritreisk festival i Stockholm.

NRK - 03 jul 23 kl. 08:52

En brannmann omkommet etter slukningsarbeid under opptøyer

En brannmann har omkommet utenfor Paris da han forsøkte å slukke brennende biler under opptøyene, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin til AFP. Mandag morgen opplyser AFP at fransk politi har arrestert 157 personer fra nattens opptøyer. Det er lavere enn dagene før.

NRK - 03 jul 23 kl. 08:52

En brannkonstabel omkommet etter slukningsarbeid under opptøyer

En brannmann har omkommet utenfor Paris da han forsøkte å slukke brennende biler under opptøyene, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin til AFP. Det var en 24 år gammel person som omkom. Mandag morgen opplyser AFP at fransk politi har arrestert 157 personer fra nattens opptøyer.

NRK - 03 jul 23 kl. 18:33

Hundrevis i protest mot opptøyer i Frankrike

Hundrevis av mennesker samlet seg mandag utenfor rådhus i Frankrike i protest mot opptøyene som har preget landet den siste uka. Det var franske ordførere som ba folk samle seg for å vise sin motstand mot opptøyene. Det skjedde etter at hjemmet til en ordfører i en Paris-forstad ble truffet av en brennende bil, noe som førte til at kona hans ble skadd.

NRK - 04 jul 23 kl. 13:03

Macron mener toppen av opptøyene er nådd

Under et møte med flere enn 200 franske ordførere skal Frankrikes statsminister Emanuel Macron ha fortalt at opptøyene skal ha nådd toppen. Frankrikes president Emmanuel Macron møter tirsdag flere enn 200 franske ordførere for å diskutere opptøyene som har preget landet den siste uken. Urolighetene har riktignok avtatt noe de siste to nettene, men Macron ventes å uttrykke solidaritet med lokale myndigheter som har blitt rammet av ødeleggelser som følge av opptøyene.

NRK - 19 jul 23 kl. 10:31

Over 700 dømde til fengsel etter opptøyane i Frankrike

Over 700 menneske er dømde til fengsel etter førre månads opptøyar i Frankrike, opplyser justisminister Eric Dupond-Moretti. Ifølgje Dupond-Moretti er det avsagt 1.278 dommar i samband med opptøyane, og over 95 prosent av dei domfelte vart funne skuldige i angrep på politifolk eller vandalisme.

NRK - 08 aug 23 kl. 15:57

Fem franske politifolk tatt inn til avhør om dødsfall under opptøyer

Fem politifolk er tatt inn til avhør i Frankrike i forbindelse med at en 27 år gammel mann døde i Marseille under de landsomfattende opptøyene i juli. Opptøyene skjedde etter at en tenåring ble skutt og drept av politiet i en trafikkontroll utenfor Paris 27. juni.

NRK - 18 sep 22 kl. 09:14

Vannmangel på Haiti etter voldsomme opptøyer

Voldsomme opptøyer og demonstrasjoner gjør livet vanskelig for mange på Haiti. Nå står flere tusen uten vann samtidig som en tropisk storm nærmer seg. Tusener av mennesker står uten vann i Port-au-Prince i Haiti etter vannforsyningene ble stanset som følge av demonstrasjoner og opptøyer denne uken.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Valgstyret anbefaler omvalg i Østfold

Fylkesvalgstyret i Viken har i dag anbefalt at det bør gjennomføres omvalg i Østfold etter en valgtabbe. Stemmesedlene til Industri- og næringspartiet (INP) manglet i et valglokale i Moss i syv timer på valgdagen. Etter stemmene i fylket var talt opp, manglet INP kun syv stemmer for å sikre seg et ekstra mandat i fylkestinget i Østfold ved årets valg.

NRK - 45 minutter siden

Solberg ukjent med SMKs oversikt 

Tirsdag ble det kjent at Erna Solberg kunne slått opp i Aksjonærregisteret flere selskaper som ektemannen investerte i, men som Statsministerens kontor ikke hadde fått beskjed om. NRK har spurt Solberg hvorfor hun ikke fanget opp disse aksjene ved å slå opp i Aksjonærregisteret. Hun svarer skriftlig: – Sindre Finnes har opplyst at han orienterte Statsministerens kontor om hvilke aksjer han eide før tiltredelse og hvilke han valgte å beholde etter at han solgte seg ned etterkant av sitt møte med embetsverket.

NRK - 1 time siden

EU og USA med toppmøte i Washington i slutten av oktober

USAs president Joe Biden tar imot EU-sjefene Charles Michel og Ursula von der Leyen til toppmøte i Washington 20. oktober, sier en amerikansk tjenestemann. Det siste toppmøtet mellom EU og USA var i Brussel i juni 2021, selv om Biden var gjest under Det europeiske råds møte i mars i fjor.

NRK - 1 time siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 1 time siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 1 time siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 2 timer siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.

NRK - 2 timer siden

AP: Soldaten Travis King skal være i amerikanske hender

To amerikanske myndighetskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at soldaten Travis King, som krysset grensen til Nord-Korea i juli, nå er i amerikansk varetekt. King skal ha blitt overlevert til amerikanske myndigheter i Kina. Tidligere onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at King skulle utvises fra landet.

NRK - 3 timer siden

To personer funnet døde i Kristiansand

- To personer er bekreftet døde og saken behandles som mistenkelige dødsfall. Politiet har startet etterforskning, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt i en pressemelding. Det er ambulanse og flere patruljer på stedet, i tillegg til politiets kriminalteknikere.

NRK - 3 timer siden

Irland med rekordstort kokainbeslag

En aksjon rettet mot et Panama-registert lasteskip førte til at irske myndigheter har gjort sitt største kokainbeslag noensinne. Beslaget var på 2253 kilo kokain med en anslått verdi på 157 millioner euro, omtrent 1,7 milliarder kroner. Irske soldater gikk ombord på skipet ved å fire seg ned fra helikopter etter at det nektet å følge instrukser fra myndighetene, ifølge irsk politi.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com