NRK > Nyheter

Monday, 22 April, 18:56

NRK - 27 dec 23 kl. 17:05

Opposisjonsleder savnet i Burkina Faso

Ablasse Ouedraogo, en viktig opposisjonsleder i Burkina Faso, er savnet etter at han for fire dager siden ble ført bort fra sitt eget hjem av flere menn. Ifølge Ouedraogos parti, Le Faso Autrement, utga mennene seg for å være fra politiet da de hentet 70-åringen i hovedstaden Ouagadougou søndag kveld. Ouedraogo har vært en sentral figur i burkinsk politikk i flere tiår og var landets utenriksminister fra 1994 til 1999. Han har også vært visedirektør i Verdens handelsorganisasjon (WTO) og Den afrikanske utviklingsbanken. Det siste året har Ouedraogo vært en tydelig kritiker av juntaen som tok makten i Burkina Faso i september 2022.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ouedraogo, Burkina Faso, Ouedraogos, Faso Autrement, Ouagadougou, Verdens, WTO, Den, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Opposisjonsleder, savneti , Burkina, Faso
NRK - 13 nov 23 kl. 19:22

Minst 70 drept i angrep i Burkina Faso tidligere i november

Minst 70 sivile ble drept i et angrep mot en landsby i Burkina Faso 5. november, ifølge landets myndigheter. Blant de drepte var det hovedsakelig eldre mennesker og barn, sier Burkina Fasos påtalemyndighet i en uttalelse mandag.

NRK - 05 sep 23 kl. 16:41

Over 50 drept i kamper i Burkina Faso

Minst 17 soldater og 36 frivillige krigere er drept i harde kamper mot ytterliggående opprørere i Burkina Faso, ifølge hæren. Kampene fant sted mandag i Yatenga-provinsen nord i Burkina Faso, opplyser hæren i en uttalelse tirsdag. Det vestafrikanske landet har kjempet mot væpnede islamistopprørere i ørkenområdene siden 2015.

NRK - 30 sep 23 kl. 00:31

Juntaleder: Ingen prioritet å holde valg i Burkina Faso

Sammenlignet med sikkerhet, er det å holde valg i Burkina Faso ingen prioritet, sier leder Ibrahim Traore for militærjuntaen som kuppet makten i fjor. Traore har tidligere lovet at landet skal gå tilbake til demokrati og ha presidentvalg innen juli 2024. – Det er ingen prioritet, det kan jeg si dere helt tydelig.

NRK - 12 nov 23 kl. 13:27

EU krever gransking av Burkina Faso-massakre

EU mener at rundt 100 sivile er drept i en massakre i Burkina Faso og krever at militærjuntaen i landet etterforsker opplysningene. – Rundt 100 sivile, blant dem kvinner og barn, skal ha blitt drept i en massakre i landsbyen Zaongo, sier en talsperson for EUs utenrikssjef Josep Borrell. Landsbyen ligger rundt 150 kilometer nordøst for hovedstaden Ouagadougou, og massakren skal ha skjedd for flere dager siden.

NRK - 13 okt 23 kl. 15:29

Russland skal bygge atomkraftverk i Burkina Faso

Russland skal bygge et atomkraftverk i Burkina Faso, opplyser myndighetene i landet. Den styrende militærjuntaen melder at atomkraftverket skal bygges for å «dekke befolkningens energibehov». Mindre enn 25 prosent har tilgang til strøm, ifølge AFP.

NRK - 21 sep 23 kl. 14:31

16 sivile drept i angrep i Burkina Faso

Tolv mennesker ble drept i landsbyen Koulponsgo i det sentrale Burkina Faso tirsdag, ifølge en innbygger i regionen og en sikkerhetskilde. Fire sivile som var frivillige i hæren, ble også drept samme dag i Sirasso vest i landet, legger sikkerhetskilden til. Burkina Faso har de siste årene blitt rammet av en rekke angrep fra islamistgrupper.

NRK - 28 nov 23 kl. 17:24

Minst 40 sivile drept i jihadistangrep mot by i Burkina Faso

Minst 40 mennesker mistet livet da ytterliggående islamister gikk til angrep på en militærbase i byen Djibo i Burkina Faso i helgen, ifølge FN. Angrepet ble gjennomført søndag og har blitt beskrevet som omfattende. Ifølge FN er det den al-Qaida-tilknyttede gruppen JNIM som står bak.

Klartale - 12 feb 24 kl. 06:13

Tre land vil ut av afrikansk fellesskap

Ecowas er et fellesskap for stater i Vest-Afrika. Samarbeidet er både økonomisk og politisk. 12 land er med.

NRK - 15 sep 23 kl. 19:32

Burkina Faso utviser Frankrikes forsvarsattaché

Militærjuntaen i Burkina Faso har gitt forsvarsattacheen ved Frankrikes ambassade ordre om å forlate landet på grunn av «statsfiendtlig virksomhet». (NTB).

NRK - 17 sep 23 kl. 04:14

Mali, Niger og Burkina Faso inngår forsvarsallianse

Militærjuntaene i Mali, Burkina Faso og Niger har inngått en ny forsvarsallianse. De tre vestafrikanske landene kunngjorde opprettelsen av alliansen i Malis hovedstad Bamako lørdag. – Målet er et kollektivt forsvar for Sahel-stater, sier junta-lederen i Mali, Assimi Goïta, på det sosiale mediet X.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

FN-rapportør: Gazas helsevesen fullstendig utslettet

Israels krigføring i Gaza er en krig mot retten til medisinsk behandling og har utslettet helsevesenet, sier FN-rapportør Tlaleng Mofokeng mandag. Hun er en uavhengig ekspert som er utnevnt av FNs menneskerettighetsråd, men som ikke uttaler seg på vegne av FN. – Dette har fra starten av vært en krig mot retten til helsetilbud og forsvarlig behandling.

NRK - 45 minutter siden

Tyskland: Tre personer siktet for spionasje for Kina

Tysk politi har pågrepet og siktet tre tyske statsborgere for spionasje til fordel for Kina, opplyser påtalemakten i en pressemelding. To menn og en kvinne er siktet for å ha overlevert sensitiv teknologi, som kan bli brukt til militære formål, til den kinesiske etterretningstjenesten MSS. Politiet har gjennomsøkt både boligene og arbeidsplassene til de tre og gjort flere beslag, ifølge pressemeldingen.

NRK - 1 time siden

TV-tårn har kollapset i Kharkiv

Et TV-tårn i den ukrainske byen Kharkiv har blitt truffet som følge av et russisk luftangrep, melder Reuters. En AFP-journalist på stedet melder at store deler av tårnet har kollapset. Det skaper store signalproblemer i området..

NRK - 1 time siden

FN-rapportør mener Israel bevisst påfører hungersnød i Gaza

Tlaleng Mofokeng, FNs spesialrapportør for rett til helsetjenester, har mandag holdt pressekonferanse i Geneva om helsesituasjonen på Gazastripen. Her kommer hun med harde ord mot Israel. – Ikke bare dreper og forårsaker Israel uopprettelig skade mot palestinske sivile med sine bombardementer, de og deres allierte påfører også bevisst og med vilje hungersnød, langvarig underernæring og dehydrering.

NRK - 2 timer siden

Alvorlig skadet etter arbeidsulykke på Tysnes

En mann er alvorlig skadet etter å ha fått den ene hånden inn i en vedkløyvemaskin på Tysnes, melder politiet. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med vedhogst. Mannen var våken og bevisst da nødetatene kom frem.

NRK - 2 timer siden

TV 2: Jan Christian Vestre tegnet privat helseforsikring for sine ansatte

Ansatte i møbelprodusenten Vestre AS fikk privat helseforsikring mens nåværende helseminister Jan Christian Vestre (Ap) var leder i bedriften. Det skriver TV 2. Vestre tiltrådte fredag som regjeringens nye helseminister.

NRK - 3 timer siden

En person skadet etter brann i hyttefelt i Åmli

En hytteeier skal ha fått brann og røykskader etter brann mellom hytter i et hyttefelt i Skjeggedal i Åmli. Han får nå hjelp fra ambulansepersonell på stedet. Brannvesenet begynner å få kontroll på brannen som har spredt seg over flere hundre kvadratmeter.

NRK - 2 timer siden

TV2: Jan Christian Vestre tegnet privat helseforsikring for sine ansatte

Ansatte i Vestre AS fikk privat helseforsikring mens nåværende helseminister Jan Christian Vestre (Ap) var leder i bedriften. Det skriver TV2. Vestre tiltrådte fredag som regjeringens nye helseminister.

NRK - 3 timer siden

19-åring siktet for to gullsmedran

En 19 år gammel mann er siktet for å ha ranet gullsmed David-Andersen i Oslo sentrum, samt en gullsmed i Bergen forrige måned. Vest politidistrikt har siktet en 19 år gammel mann med utenlandsk statsborgerskap for et gullsmedran hos Van Bergen på Bryggen i Bergen fredag 22. mars, skriver TV 2.

NRK - 3 timer siden

Brann i hyttefelt i Åmli

Det brenner mellom hytter i et hyttefelt i Skjeggedal i Åmli i Agder. Ifølge brannvesenet er brannen spredt over flere hundre kvadratmeter. De jobber nå med å skaffe seg oversikt over om det har spredt seg til hytter i nærheten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com