NRK > Nyheter

Søndag, 13 Juni, 10:31

NRK - 18 mai 21 kl. 21:54

Opphever lokal forskrift

Den lokale forskriften i Lindesnes kommune oppheves fra i morgen. Fra da av er det de nasjonale anbefalingene og reglene som gjelder. Det har vært synkende smittetall i kommunen siden den lokale forskriften ble iverksatt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Lindesnes

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Opphever, lokal, forskrift
NRK - 09 april 21 kl. 11:42

Opphever forskrift i to kommuner

Statsforvalteren i Agder opphever de lokale koronaforskriftene i Arendal og Froland, og begrunner det i at smitten i kommunene er for lav til å kunne rettferdiggjøre inngrepene. Det gjelder påbud om maksimalt fem personer på besøk i private hjem, påbud om hjemmekontor og utvidet karantene, opplyser Statsforvalteren. Forskriften skulle egentlig vare til 29.

NRK - 07 april 21 kl. 10:55

Opphever lokal forskrift i Bodø

Formannskapet i Bodø kommune har enstemmig vedtatt å oppheve den lokale forskriften om smitteverntiltak. Dette gjelder fra klokken 1200 i dag. Opphevingen betyr blant annet at frisørsalongene kan åpne igjen, og at det ikke lengre er en begrensning på maks fem personer som man kan ha på besøk i privat- eller fritidsbolig.

NRK - 20 mars 21 kl. 19:34

Vurderer regional forskrift i Askøy

De siste to dagene har Askøy kommune påvist 43 smittetilfeller i befolkningen. – Tiltakene vurderes fortløpende opp mot smittesituasjonen de neste dagene, og vi er i dialog med FHI og Statsforvalteren om å vurdere en regional forskrift, sier ordfører Siv Høgtun (H) i en pressemelding..

NRK - 22 april 21 kl. 16:54

Legg fram heimekontor-forskrift

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen legg fram ei ny forskrift for heimekontor, melder Aftenposten. Forslaga Isaksen sender ut og ynskjer svar på frå partane i arbeidslivet går mellom anna ut på om heimekontoret er frivillig, omfang, utstyr og ansvaret til arbeidsgivar..

NRK - 16 mai 21 kl. 22:00

Os stenger ned

I forbindelse med smitteutbruddet i Fjellregionen har Os kommune valgt å vedta en midlertidig forskrift om smitteverntiltak. Kommuner i regionen vedtar tilsvarene forskrift. Den nye forskriften varer fra og med 17 til 24.

E24 - Igår: 13:49

Skjerper kravene til boligselgere i ny forskrift

Regjeringen har vedtatt en forskrift som skal sørge for bedre informasjon om boligen ved kjøp og salg..

NRK - 01 mars 21 kl. 16:53

Moss strammer inn koronareglene

Mandag ettermiddag gikk kommunepolitikerne inn for at kommunen skal legge seg på risikonivå 4. Dette nivået brukes når det er utbredt spredning av virus i en kommune. Det ble også innført en strengere, lokal forskrift: Det innebærer forbud mot arrangementer, skjenkestopp, påbud om hjemmekontor, plikt til å bruke munnbind og stenging av svømmehaller, lekeland og kulturtilbud som samler mennesker innendørs.

NRK - 13 mars 21 kl. 21:05

Foreslår strenge tiltak i Drammen

Skjenkestopp, forbud mot arrangementer og påbud om hjemmekontor er blant tiltakene som er foreslått i Drammen. Kommunen har de siste dagene opplevd en kraftig økning av koronasmitte. Formannskapet skal søndag behandle forslaget om lokal forskrift..

NRK - 14 mars 21 kl. 10:45

23 koronatilfeller i Drammen

I Drammen kommune har 23 personer fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Én har påvist smitte etter reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for de siste to personene. Formannskapet skal i kveld behandle forslag til ny lokal forskrift..

NRK - 14 mars 21 kl. 19:46

Ikke lov med flere enn 10 personer

Drammen kommune har innført en lokal forskrift med strenge tiltak etter kraftig økning i koronasmitte. Nå er det straffbart med private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede samtidig. Det er innført skjenkestopp og en rekke andre tiltak..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Skjermstøy hjelper dyslektikere

Med rett nivå av støy på skjermen øker både leseforståelsen og hukommelsen for barn med lese- og skrivevansker, viser en ny studie fra Høgskulen på Vestlandet. Mekanismen som gjør at støy på skjerm eller i lydopptak bedrer hukommelse og forståelse, kalles stokastisk resonans og forsterker et ellers svakt signal. – Potensialet er enormt.

NRK - 45 minutter siden

Eriksen: – Jeg har det fint

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 45 minutter siden

Eriksen med beskjed fra sykehuset

Den danske fotballspilleren Christian Eriksen (29), som lørdag falt om på banen under EM-kampen mellom Danmark og Finland, har sendt en beskjed til sine lagkamerater i Italia. Eriksen, som spiller for Inter Milan i Serie A, sendte en beskjed fra sykesengen i lagkameratenes gruppechat i appen Whatsapp. Det opplyser Inters klubbdirektør Giuseppe Marotta, ifølge danske DR.

NRK - 45 minutter siden

Frykt for smittebølge i Afrika

Det er nå frykt for en tredje smittebølge over det afrikanske kontinentet. Vaksineleveranser til Afrika har nylig nær stoppet opp, og kontinentet lider av det som Verdens helseorganisasjon (WHO) omtaler som alvorlig vaksinemangel. Afrika har kun distribuert 31 millioner vaksiner til befolkningen på totalt 1,3 milliarder.

NRK - 2 timer siden

12 døde i gasseksplosjon i Kina

Et markedsområde i den kinesiske byen Shiyan ble søndag rammet av en større gasseksplosjon. En bygning kollapset som følge av eksplosjonen. Minst 12 personer mistet livet og 37 personer er alvorlig skadd, ifølge nyhetsbyrået DPA..

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta på Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget på de to er ukjent, og de er kjørt til sykehus i Kristiansand.

NRK - 1 time siden

To skadd i utforkjøring

To personer er skadd etter at en bil kjørte i grøfta i Hortemo like vest for Kristiansand. Bilen nektet å stanse i politikontroll, og politiet kjørte etter bilen. Skadeomfanget er ukjent, og Spesialenheten er koblet inn..

NRK - 1 time siden

Økt bruk av sosiale medier

Bruken av sosiale medier er blitt forsterket under pandemien, viser nye studier. Unge personer har delt mer om seg selv på nett det siste året, noe som er en uheldig utvikling, mener forsker Petter Bae Brandtzæg ved Universitetet i Oslo (UiO). – Alle er i samme båt nå.

NRK - 1 time siden

Tolv korsangere smittet

Færder kommune registrerte lørdag 18 nye koronasmittede. Tolv av dem er sangere i et kor. Ifølge Tønsbergs Blad ble de smittet under en konsert denne uka.

NRK - 1 time siden

Droner skal begrense smitte i Kina

En flåte med 60 droner er satt ut i den sørlige byen Guangzhou i Kina for å sørge for at folk holder seg innendørs og minne folk på å bruke munnbind. Politiet styrer dronene som er utstyrt med kamera og kringkaster beskjeder til folk som beveger seg utendørs, om at de er best beskyttet ved å bli innendørs..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt