NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:46

NRK - 25 aug 22 kl. 13:14

Oppdrettarar tapte i retten

Dei 25 oppdrettarane som i 2020 saksøkte staten for å måtte redusera produksjonen sin, har fått anken avvist av Høgsterett, skriv IntraFish. På grunn av «trafikklysmodellen» måtte dei med anlegg i området mellom Nordhordland og Stad redusera produksjonen med 6 prosent i 2020. 25 oppdrettarar slo seg saman for og saksøkte staten same år, men tapte både i tingretten og i lagmannsretten. No har Høgsterett slått fast at det ikkje finst grunn til å oppheva den tidlegare dommen og avviser difor anken..
Les mer på NRK


Les mer om:
Høgsterett, IntraFish, Nordhordland, Stad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oppdrettarar, taptei , retten
NRK - 06 maj 22 kl. 10:14

Oppdrettarar vil anke til Høgsterett

25 oppdrettarar på Vestlandet vil anke den såkalla «trafikklyssaka» til Høgsterett etter å ha tapt i Gulating lagmannsrett tidlegare denne veka, skriv Firda. Oppdrettarane har saksøkt Nærings- og fiskeridepartementet etter å ha blitt pålagde å ta ned produksjonen som følge av trafikklyssystemet mot lakselus..

Klartale - 15 sep 23 kl. 15:30

Lørdag kan du tenne bål igjen

Hvert år er det bålforbud mellom 15. april og 15. september.

Klartale - 05 aug 22 kl. 10:54

Velgerne beskytter retten til abort

Høyesterett fjernet den føderale retten til å ta abort i juni. Det gjør at stater selv kan velge om de vil forby abort. I mange konservative stater er abort forbudt.

NRK - 13 nov 23 kl. 14:55

Fyllekjørte to ganger på tre timer

En kvinne i 80-årene er i Telemark tingrett dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for promillekjøring. Kvinnen ble først stoppet i Augestadvegen i Porsgrunn en septemberettermiddag i fjor. Da det ble utslag på promilletesten, ble hun fratatt førerkortet på stedet.

NRK - 26 aug 22 kl. 08:00

SAS tapte 1,9 milliarder i mai, juni og juli

Flyselskapet SAS tapte 1,9 milliarder kroner i mai, juni og juli. Mesteparten tapte selskapet under streiken, da tapte de 1,4 milliarder. Tallene for juni og juli viser en økning i antall reisesaker på nær 140 prosent i forhold til i fjor, og årets tall er vel 25 prosent høyere enn for tilsvarende periode i 2019 som var det siste normale året før pandemien.

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

NRK - 31 aug 23 kl. 04:32

Casper Ruud slått ut av US Open – tapte for kinesiske Zhang Zhizhen

Casper Ruud tapte overraskende andre runde i US Open onsdag mot kinesiske Zhang Zhizen onsdag. I fjor kom nordmannen til finalen. Ruud måtte gjennom fem sett og tapte til slutt for kineseren som er rangert som nummer 67 i verden.

NRK - 23 maj 23 kl. 18:53

Prins Harry tapte kampen om politivern i Storbritannia

Prins Harry gjekk til retten for å få lov til å betale for politivern når han besøkjer Storbritannia. Men no har ein dommar i London sett ned foten. Dommaren avviste påstanden frå den yngste sonen til kong Charles om at den britiske regjeringa gjekk utover fullmaktene sine då dei nekta han å leige inn politifolk for å verne han og familien.

NRK - 03 maj 22 kl. 04:27

Politico: USAs høyesterett vil endre retten til abort

Den amerikanske nettavisen Politico skal ha fått tak i et lekket utkast fra høyesterett som antyder at dagens rett til selvbestemt abort i USA kan bli fjernet. I utkastet, skrevet av høyesterettsdommer Samuel Alito, kommer det frem at den såkalte Roe mot Wade-dommen fra 1973, som sikret rett til selvbestemt abort i USA, var «sjokkerende feil helt fra starten». En avgjørelse som reverserer Roe mot Wade vil gi amerikanske delstater mulighet til å bestemme retten til abort selv.

NRK - 26 okt 22 kl. 10:31

Birgitte-saken: Fetteren vil møte i retten

7. november starter rettssaken mot 52-åringen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. 52-årinens forsvarer har tidligere varslet at fetteren til Tengs ville bli et tema i retten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com