NRK > Nyheter

Saturday, 13 August, 08:34

NRK - 29 jun 22 kl. 04:45

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen. En kartlegging direktoratet har gjennomført, viser at det ikke er nok ledig lagerkapasitet for korn i Norge i dag. Nord-Europas største kornlag – Stavanger havnesilo – kan lagre 190.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nationen, Norge, europas, Agri, Stavanger, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oppbyggingav , kornlagerkan ta , sjuår
NRK - 01 aug 22 kl. 04:08

Eksperter uenige om Norge trenger kornlager

To eksperter som har sett på om Norge trenger et beredskapslager for korn, kommer til forskjellige konklusjoner. Ifølge Aftenposten mener Christian Anton Smedshaug i AgriAnalyse at Norge trenger kornlagre fordi verden har vist seg vanskelig å analysere. – Det har vi fått to eksempler på nå, i koronakrisen og Ukraina-krisen, sier Smedshaug, som fram til april i år var statssekretær i regjeringen.

NRK - 16 jun 22 kl. 14:38

Landbruksdirektoratet: Anbefaler at staten lagrer korn

Staten bør opprette et kornlager med kapasitet tilsvarende seks måneders normalforbruk, skriver Landbruksdirektoratet i en rapport. Den er utarbeidet på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, og skal være et grunnlag for hvordan et eventuelt lager med matkorn skal legges opp, skriver Nationen. I Rapporten skriver direktoratet at det må bygges opp lagerkapasitet dersom det skal være mulig å lagre korn for mer enn to måneder.

VG - 23 jul 22 kl. 12:42

Ukraina: Russisk angrep mot kornlager i Odesa

Dagen etter at Ukraina og Russland inngikk en avtale om eksport av korn, skal russiske raketter ha blitt skutt mot den viktige havnebyen Odesa. - Et spytt i ansiktet fra Vladimir Putin, sier ukrainsk talsperson..

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

Financial Times: USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen. Ifølge avisen planlegger USAs president Joe Biden en kunngjøring sammen med Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Klokken 19 norsk tid bekrefter landene det i en uttalelse. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen.

Aftenposten - 09 apr 22 kl. 17:48

Dette skjedde på krigens 45. dag: Boris Johnson i Kyiv

Nye anslag om antall drepte soldater. Oppbygging av styrker i øst. Boris Johnson på besøk i Kyiv..

NRK - 18 apr 22 kl. 00:44

Zelenskyj i samtale med IMF om oppbygging etter krigen

President Volodymyr Zelenskyj har snakket med Det internasjonale pengefondet (IMF) om Ukrainas økonomiske situasjon og gjenreisingen av landet etter krigen. I samtalen med Zelenskyj sa IMF-direktør Kristalina Georgieva at det ble lagt «klare planer for nå, samt en visjon for framtiden», tvitrer presidenten. Presidentens økonomiske rådgiver sier Ukraina vil be IMF og G7-landene om 50 milliarder euro, tilsvarende 475 milliarder kroner, for å dekke underskuddet krigen har påført landets økonomi, melder BBC.

NRK - 13 apr 22 kl. 12:04

Ukraina: Minst sju drept i angrep i Kharkiv

Minst sju sivile har mistet livet som følge av granatangrep i Kharkiv det siste døgnet, opplyser ukrainske myndigheter onsdag. Guvernøren i Kharkiv-regionen sier at 22 sivile er blitt såret, blant dem tre barn. – Sju mennesker er døde.

NRK - 02 maj 22 kl. 12:19

Dømt til sju år for knivstikking

Den 51 år gamle mannen som knivstakk en kvinne i Fagerheimgata i Oslo i august i fjor, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i sju år. Kvinnen var et tilfeldig offer. Hun ble knivstukket gjentatte ganger, og hun fikk store indre blødninger.

NRK - 02 maj 22 kl. 12:19

Dømt til sju års fengsel for knivstikking

Den 51 år gamle mannen som knivstakk en kvinne i Fagerheimgata i Oslo i august i fjor, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i sju år. Kvinnen var et tilfeldig offer. Hun ble knivstukket gjentatte ganger, og hun fikk store indre blødninger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Bidens klima- og helseplan godkjent i Kongressen

Eit fleirtal i Representantenes hus i USA har godkjend president Joe Bidens klima- og helseplan, skriv CNN. Planen blei søndag godkjend i Senatet, og er nå klar for Bidens endelege signering. Avtalen kan bli den størske klimapakka i USA si historie, med nasjonale utsleppskutt på 40 prosent innan 2030, ifølge demokratane.

NRK - 15 minutter siden

Britiske, svenske og kroatiske krigsfangar for retten i Donetsk

Tre britar, ein svenske og ein kroatar må møta i ein sjølvoppnemnt rett i Donetsk i Ukraina måndag, etter å ha delteke i krigen på ukrainsk side, ifølge den uavhengige, russiske avisa Meduza. Den eine briten skal ifølge britiske myndigheiter ha drive med humanitært arbeid. Blir dei dømd skyldig, kan dei risikera dødsstraff, skriv avisa.

NRK - 1 time siden

Mann med stort sår i halsen

Politiet har fått melding om ein mann med eit stort sår i halsen i Trondheim, skriv politiet i Trøndelag på Twitter. Naudetatane er på veg. Mannen skal vera bevisst..

NRK - 1 time siden

Mekling sju timer på overtid

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid på sjuende timen lørdag. Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 6.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt.

NRK - 2 timer siden

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs norske veier.

NRK - 2 timer siden

Nord-Korea fjerner munnbindpåbud

Nord-Korea har fjernet munnbindpåbudet og lettet på også andre koronarestriksjoner, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt opprettholdes. Folk med symptomer på luftveissykdommer anbefales dessuten å bruke munnbind.

NRK - 3 timer siden

Bankenes innskuddsmarginer har økt

Mens lånerenten går til værs, står kundenes innskuddsrente nærmest på stedet hvil, skriver Dagens Næringsliv. Siden i fjor høst har innskuddsrentene økt med 0,2 prosentpoeng, mens boliglånsrentene har økt med rundt 0,5 prosentpoeng, ifølge Statistisk sentralbyrå. (NTB).

NRK - 5 timer siden

Russlands økonomi falt 4 prosent

Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) falt 4 prosent i årets andre kvartal, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, ifølge offisielle tall. Tallene fra landets statistiske sentralbyrå Rosstat omfatter det første fulle kvartalet etter at Russland gikk inn i Ukraina med soldater. (NTB).

NRK - 6 timer siden

Alvorlig skadet etter sykkelulykke

En syklist er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en trafikkulykke på Vettre i Asker fredag kveld. Personen ble funnet i Granbakken like før midnatt fredag kveld. Det er uklart hva som har skjedd.

NRK - 7 timer siden

Salman Rushdie ligger på respirator

Forfatteren Salman Rushdie som ble knivstukket i New York fredag ligger på respirator og vil trolig miste et øye. Det opplyser agenten hans, ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Nyhetene er ikke gode.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com