NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 18:57

NRK - I førrgår: 16:40

Opnar tilsynssak etter dødsfall på sjukeheim i Trøndelag

Statsforvaltaren i Trøndelag har opna tilsynssak etter at ein mann døydde ved Klæbu helse- og omsorgssenter i mars i år. Det skjedde tre veker etter at han vart flytta dit. Det er pårørande som har sendt inn klagen. Dei meiner pasienten svelta og tørsta i hel, og blei utsett for «grov offentleg omsorgssvikt». – Dette tek vi på største alvor, og vi kjem til å gå inn i alle opplysningane som blir lagt fram.
Les mer på NRK


Les mer om:
Trøndelag, Klæbu, Wenche Dehli, Trondheim, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Opnar, tilsynssak, etter, dødsfall, sjukeheimi , Trøndelag
NRK - 16 mar 22 kl. 14:07

Flere koronasmittede gir flere assosierte dødsfall

Selv om det kan se ut til at smittetoppen er nådd, har Norge et pågående stort utbrudd av omikronvarianten for tiden, skriver Folkhelseinstituttet onsdag. I uke 10 er det så langt registrert 156 dødsfall, etter 152 i uke 9, som er det høyeste antall på en uke så langt i pandemien. – Det er ikke overraskende at det er flere covid-19 dødsfall nå enn ved tidligere bølger.

NRK - 24 maj 22 kl. 16:08

Tilsynssak mot eier av syretank

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) oppretter tilsynssak mot bedriften som eier en salpetersyretank i Bamble. I går måtte ni barn til sjekk hos lege, og to ble lagt inn på sjukehus etter å ha blitt eksponert for salpetersyredamp fra tanken. Lederen av bedriften som eier syretanken sier at han foreløpig ikke vil kommentere saken..

NRK - 29 mar 22 kl. 18:36

USA opnar for fjerde vaksinedose for eldre

USAs legemiddeltilsyn FDA har godkjent at personar frå 50 år og oppover kan få ein fjerde dose med koronavaksine. Dette skal gi dei mest sårbare i samfunnet ekstra vern i tilfelle det oppstår ei ny koronavirusbølgje. Avgjerda opnar for ein fjerde dose av Pfizer- eller Moderna-vaksine minst fire månader etter tredje dose.

NRK - 17 jun 22 kl. 10:28

Kinder-fabrikk opnar igjen

Fredag opnar ein belgisk sjokoladefabrikk etter å ha vore stengt på grunn av salmonella, melder helsestyresmaktene, ifølge AFP. Utbrotet førte til at Kinder-sjokolade over heile Europa måtte trekkast tilbake..

NRK - 18 mar 22 kl. 16:46

Kongeparet i Belgia opnar dørene for ukrainarar

Det belgiske kongeparet, kong Phillipe og dronning Mathilde, opnar to av kongehuset sine bygningar i Brussel og Vallonia for ukrainske flyktningar, skriv NTB. Begge bygningane blir administrert av det belgiske kongelege fond, som eig over 70 slott og andre eigedommar i Belgia. Foreløpig er det snakk om at tre ukrainske familiar skal flytta inn i dei eksklusive bygningane, men det er ikkje klart nøyaktig kva bygg det er snakk om..

NRK - 19 mar 22 kl. 21:58

Opnar legekontor for ukrainske flyktningar

Neste veke opnar eit legekontor for ukrainske flyktningar, skriv Bergens Tidende. I mellomtida er eit møterom på Thon Hotel Orion brukt som midlertidig legekontor. Hotellet er eit av tre akuttmottak som skal ta i mot om ca.

NRK - 16 mar 22 kl. 14:07

Flere koronasmittede gir flere assosierte dødsfall enn før

Selv om det kan se ut til at smittetoppen er nådd, har Norge et pågående stort utbrudd av omikronvarianten for tiden, skriver Folkhelseinstituttet onsdag. I uke 10 er det så langt registrert 156 dødsfall, etter 152 i uke 9, som er det høyeste antall på en uke så langt i pandemien. – Det er ikke overraskende at det er flere covid-19 dødsfall nå enn ved tidligere bølger.

NRK - 09 jun 22 kl. 08:10

Færre overdosedødsfall i 2021 enn året før

I 2021 var det 241 overdosedødsfall. Talet på døde av overdosar har ikkje vore så lågt i Noreg sidan 2013, skriv FHI på sine nettsider. I 2020 var talet 331.

NRK - 01 mar 22 kl. 19:52

Sør-Afrika med null koronadødsfall for første gong sidan mai 2020

Sør-Afrika har for første gong sidan mai 2020 ikkje registrert nokon koronarelaterte dødsfall dei siste to døgna, melder NTB. Koronapandemien har ramma Sør-Afrika hardare enn andre land på kontinentet, noko som gjer nedgangen i talet på dødsfall merkverdig. Førre gong landet ikkje registrerte eit einaste koronadødsfall i løpet av to døgn, var 12.

NRK - 02 maj 22 kl. 13:34

Ingen nye covid-dødsfall i Tyskland

Tyske myndigheter har ikke registrert et eneste koronarelatert dødsfall det siste døgnet – for første gang på sju måneder. Det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch-Instituts (RKIs) daglige koronastatistikk viste mandag null koronarelaterte dødsfall. Det ikke har skjedd siden 21.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 15 minutter siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 1 time siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 30 minutter siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 45 minutter siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 1 time siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.

NRK - 1 time siden

Personer skadet etter kollisjon med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke på Sannesveien i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert, minst én person er skadet. Ulykken skyldes en påkjørsel bakfra..

NRK - 1 time siden

Gjerningspersonen hadde uregistrerte våpen

De to våpnene er uregistrerte, og politiet vet ikke hvem som har hatt hånd på dem før den siktede, det sier politiet på en pressekonferanse i ettermiddag. – Det er noe vi søker å avdekke, sier politiadvokat Bård Enoksen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com