NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:52

NRK - 27 maj 20 kl. 20:43

Opnar for Huawei-utlevering

Ein domstol i Vancouver i Canada gir grønt lys til å la prosessen om utlevering av Huawei-toppen Meng Wanzhou til USA, fortsetje. Denne rettsavgjerda slår fast at skuldingane mot Meng vil halde i ein kanadisk domstol..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vancouver, Canada, Huawei, Meng Wanzhou, USA, Meng

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Opnar, for, Huawei-utlevering
P4 - 16 jul 20 kl. 05:36

USA stenger grensene for Huawei-ansatte

USA innfører reiserestriksjoner for ansatte i kinesiske Huawei og andre som anses å støtte autoritære lands menneskerettighetsbrudd. Det opplyser utenriksminister Mike Pompeo. Han hevder Huawei er en forlenget arm det kinesiske overvåkingssamfunnet, og sier at telekommunikasjonsselskaper over hele verden bør notere seg at dersom de handler med Huawei, handler de med menneskerettighetsforbrytere.

NRK - 02 jun 21 kl. 10:50

Huawei med eget operativsystem

I dag lanserer kinesiske Huawei sitt eget operativsystem HarmonyOS etter å ha mistet tilgang til Googles Android-system og dets apper. Huawei var en gang verdens største mobilprodusent. Selskapet ble i 2018 svartelistet av USA som følge av anklager om spionasje.

P4 - 17 aug 20 kl. 20:22

Skjerper sanksjoner mot Huawei

USA trapper nå opp sanksjonene mot Huawei for å hindre bedriften å få tak i mikrobrikker og annen teknologi. Sanksjonene går mot 38 av Huaweis samarbeidspartnere. USA mener Huawei har brukt disse for å omgå sanksjonene.

NRK - 20 okt 20 kl. 20:23

Huawei bannlyst fra svensk 5G-nett

Sverige nekter kinesiske Huawei å ta del i utbyggingen av det nye 5G-mobilnettet i landet. Flere land ser med skepsis på tette bånd mellom Huawei og kinesiske myndigheter. Huawei beklager at Sverige lar seg presse av USA, melder Sveriges Radio..

Aftenposten - 28 maj 20 kl. 12:26

Canadisk domstol åpner for Huawei-utlevering

En domstol i Vancouver i Canada gir grønt lys til å la prosessen om utlevering av Huawei-toppen Meng Wanzhou til USA, fortsette..

NRK - 21 sep 21 kl. 09:24

Vestfoldbanen opnar igjen måndag

Bane Nor opnar Vestfoldbanen for trafikk igjen måndag 27. september, men mange tog vil framleis vere innstilte. Banen blei stengd mellom Skien og Tønsberg i juli på grunn av brann i det tekniske anlegget.

NRK - 21 okt 21 kl. 13:23

Opnar for omplassering av uvaksinerte

Helsedirektoratet opnar i eit brev for at helsepersonell som ikkje er vaksinerte kan bli omplassert dersom arbeidsgjevar meiner det er naudsynt. Dei opnar også for at det kan bli sett i verk forsterka smitteverntiltak. Direktoratet understrekar at det er frivillig å vaksinere seg, men at arbeidsgjevar har eit ansvar for å sikre forsvarlege helsetenester, og verne pasientar mot smittefare.

NRK - 18 dec 22 kl. 09:41

Vikafjellet og Aurland-Hol opnar

Vikafjellet opnar klokka 10 etter å ha vore stengd på grunn av uvêr. Også fjellovergangen Aurland-Hol opnar..

NRK - 11 feb 23 kl. 13:45

Opnar grenseovergang for første gong på 35 år

Ein grenseovergang mellom Armenia og Tyrkia opnar for første gong på 35 år, melder tyrkiske medium. Overgangen opnar for å kunne frakte humanitær hjelp inn til dei områda som er hardt råka etter jordskjelva. Fem lastebilar med mat og vatn har kryssa grenseovergangen, ifølgje Tyrkias spesialutsending for dialog med Armenia.

NRK - 05 jul 20 kl. 22:16

Frankrike vil ikke forby Huawei

Frankrike vil ikke innføre et totalforbud mot å bruke utstyr fra kinesiske Huawei i 5G-nettet, men mobiloperatørene blir bedt om å unngå Huawei. Det sier lederen for det franske cybersikkerhetsbyrået ANSSI, Guillaume Poupard, ifølge Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann kastet kebab på politibil

En mann ble natt til søndag anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en kebab på en politibil i Gjøvik. Mannen i 30-årene fikk også forbud mot å oppholde seg i Gjøvik sentrum frem til klokken 1200 på søndag. Hendelsen skjedde rett før klokken 3 da en politipatrulje var i sentrum som et forebyggende tiltak.

NRK - 45 minutter siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 2 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 2 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 2 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 3 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com