Klartale > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:48

Klartale - 16 maj 22 kl. 08:29

Onsdag kan begge ha sendt søknad til Nato

Før helgen sa Sanna Marin at Finland burde søke om å bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Hun er finsk statsminister. Marin fikk også støtte fra Sauli Niinistö. Han er president i landet.Parlamentet i Finland skal ha møte mandag.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Sanna Marin, Finland, Nato, Sauli Niinistö, Pekka Haavisto, Sverige, Magdalena Andersson,  nato, Andersson, Ann Linde, Peter Hultqvist, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Onsdagkan , beggeha , sendt, søknad, til, Nato
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 23 feb 22 kl. 06:29

Har sendt søknad om løsrivning

Aksjonsgruppa «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» har onsdag sendt søknad til Kommunal- og distriktsdepartementet om å starte en prosess som skal gjøre Søgne til en egen kommune i 2024. Innbyggerinitiativet favner 2292 underskrifter fra lokalbefolkningen. Kristiansand bystyre vedtok i desember å stoppe denne prosessen, nå håper aksjonsgruppa at departementet vil legge til rette for at kommunen gjenoppstår..

NRK - 01 maj 22 kl. 23:11

Linde sikker på finsk Nato-søknad

Sveriges utenriksminister Ann Linde sier til SVT at hun er sikker på at Finland kommer til å sende Nato-søknad. Finland kommer med den største sannsynlighet til å bli med i Nato, sier hun i programmet «Agenda». Hun sier at finsk medlemskap vil endre balansen som tidligere var basert på en stabil situasjon der både Sverige og Finland sto utenfor militæralliansen.

NRK - 28 feb 22 kl. 20:53

Åtte EU-land krever umiddelbar behandling av Ukrainas EU-søknad

Presidentene i åtte østeuropeiske EU-land vil ha Ukraina inn i unionen så raskt som mulig og krever umiddelbar behandling av landets søknad om EU-medlemskap. Presidentene i Bulgaria, Tsjekkia, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Slovakia og Slovenia opplyser dette i et åpent brev til EU mandag kveld. – I dette kritiske øyeblikket gjentar vi vår fulle solidaritet med Ukraina og dets folk, heter det i brevet.

NRK - 08 mar 22 kl. 17:08

Sveriges statsminister: Nato-søknad vil øke spenningen

Sveriges statsminister, Magdalena Andersson, sa på en pressekonferanse at en søknad om medlemskap i Nato vil forverre situasjonen. – Hvis Sverige bestemmer seg for å sende inn en søknad om nato-medlemskap sånn situasjonen er nå, vil det bare øke spenningen og destabilisere denne delen av Europa, sa Anderson. Det sa hun på en pressekonferanse, ifølge Reuters..

NRK - 18 mar 22 kl. 13:02

Ukraina ventar framgang i EU-søknad

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj skriv på Twitter at han har snakka med leiar for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen om Ukraina sin søknad om EU-medlemskap, melder nyheitsbyrået Reuters. Zelenskyj skriv at Ukraina ventar framgang i søknadsprosessen. – EU-kommisjonen si meining om Ukrainas søknad for EU-medlemskap vil bli klargjort innan få månadar, skriv Zelenskyj på Twitter..

NRK - 21 maj 22 kl. 09:17

Vil ikke diskutere OL-byer nå

Idrettslederne er samlet til møte i Tromsø denne helga. Der skal de blant annet se på mulighetene for en ny norsk OL-søknad. Idrettspresident Berit Kjøll sier til Helgemorgen på NRK1 og P2 at prosessen med å lodde stemningen for en ny søknad er i gang, men at det er altfor tidlig å snakke om steder slik Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen har tatt til orde for.

NRK - 21 maj 22 kl. 13:31

Norsk idrett tok første steg mot mulig OL-søknad

Både krets, særforbund og idrettslag har blitt spurt. Også aktører fra frivilligheten, arrangører og veteraner, har vært involvert i arbeidet. – Det er likevel et klart flertall.

NRK - 12 maj 22 kl. 17:50

USA: Lover rask behandling av finsk og svensk Nato-søknad

Hvert enkelt land i Nato må ta stilling til om nye land skal tas opp som medlemmer i forsvarsalliansen. I USA er det Senatet som godkjenner og vedtar traktater, og det kreves enstemmighet blant senatorene for å godkjenne nye medlemmer til Nato. Demokraten Menendez er leder av Senatets utenrikskomité.

Klartale - 08 jun 22 kl. 14:20

Hevder Tyrkia lovet støtte til finsk Nato-søknad

Sauli Niinistö er president i Finland. Han sier avisa lita-Sanomat at han hadde en prat med Recep Tayyip Erdogan 4. april.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 4 minutter siden

Politiansatte har varslet om kritikkverdige forhold

Politidirektoratet (Pod) har laget en oversikt over varslingssaker. Sakene er fra 2018 til 2021. Direktoratet fant 101 varslingssaker.

Klartale - 15 minutter siden

To av ti mener klimaendringer aldri kommer til å true dem

En av fire nordmenn mener klimaendringene ikke er skapt av mennesker. Men at det er naturlig. Det viser en ny undersøkelse om klima.

Klartale - 1 time siden

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

Klartale - 2 timer siden

Podcast nr 25.

Klartale - 2 timer siden

Nå starter en ny kamp for amerikanske kvinner

Amerikanske kvinner har hatt lov til å ta abort i over 50 år. Men nå har det endret seg. Det skjedde etter at høyesterett endret en kjennelse.

Klartale - 17 timer siden

Hun er en av verdens beste fotballspillere

Kanalen ESPN har laget en liste med de beste kvinnelige fotballspillerne. Der finner vi to norske over de 50 spillerne på listen.Både Caroline Graham Hansen som nummer fire og Ada Hegerberg som nummer ti.

Klartale - 17 timer siden

Politiet og PST innrømmer uklar kommunikasjon

– Vi forstår at mange føler på frustrasjon, skuffelse og misnøye etter at politiet anbefalte å avlyse markeringen. Det skriver politiet på Facebook. Søndag ble det kjent at Oslo kommune og Oslo Pride skulle arrangere en markering mandag.

Klartale - 17 timer siden

Støre er forsiktig med å kritisere politiet

Jonas Gahr Støre ville møte folk som jobbet ved pubene som ble rammet natt til lørdag. Derfor inviterte han til frokost. Støre er Norges statsminister.

Klartale - 19 timer siden

Dette kan vente deg på ferien i sommer

Det er mange som reiser om sommeren. På det meste så reiser rundt 97.000 nordmenn fra Oslo Lufthavn.

Klartale - 20 timer siden

Flyselskapene sier det vil ta tid før ting er normalt

– Jeg har dessverre ikke hatt noe annet valg enn å gå til tvungen lønnsnemnd. Det sa Marte Mjøs Persen til pressen tirsdag. Hun er arbeidsminister.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com