VG > Økonomi

Saturday, 16 October, 17:00

VG - 08 jun 21 kl. 10:18

Omstridt Alzheimers-medisin kan bli godkjent i Norge

Det europeiske legemiddelverket har satt i gang prosessen med å godkjenne en omstridt medisin mot Alzheimers. Innen nyttår kan den være godkjent i Norge..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Alzheimers, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Omstridt, Alzheimers-medisinkan bli , godkjenti , Norge
VG - 08 jun 21 kl. 10:18

Omstridt Alzheimers-medisin kan bli godkjent i Norge: Medisiner kan gi håp i en så fortvilende situasjon

Det europeiske legemiddelverket har satt i gang prosessen med å godkjenne en omstridt medisin mot Alzheimers. Innen nyttår kan den være godkjent i Norge..

VG - 08 jun 21 kl. 10:18

Omstridt Alzheimers-medisin kan bli godkjent i Norge: – Medisiner kan gi håp

Det europeiske legemiddelverket har satt i gang prosessen med å godkjenne en omstridt medisin mot Alzheimers. Innen nyttår kan den være godkjent i Norge..

NRK - 07 jun 21 kl. 17:50

USA godkjenner Alzheimers-medisin

For første gang på nærmere 20 år er en ny medisin mot Alzheimers godkjent for bruk i USA. Det skjer til tross for advarsler fra uavhengige eksperter. USAs legemiddeltilsyn (FDA) mener det er den eneste medisinen som fungerer mot selve sykdommen..

NRK - 10 jun 21 kl. 12:49

Går av etter Alzheimers-medisin

To medlemmer av en viktig komité i USAs legemiddeltilsyn (FDA) har trukket seg etter at tilsynet godkjente den omstridte Alzheimers-medisinen Aduhelm. Onsdag skrev nevrologen David Knopman ved den anerkjente Mayo-klinikken i en epost at han ikke ønsket å være del av det han kaller en skinnprosess, skriver Washington Post..

NRK - 09 jul 21 kl. 21:13

Vil granske Alzheimers-godkjenning

Var det et resultat av et for tett samarbeid mellom USAs legemiddeltilsyn (FDA) og produsenten, og ble regler brutt da FDA godkjente Alzheimers-medisinen Aduhelm i forrige måned? Det ber nå FDA helsedepartementet om å undersøke, melder New York Times. To medlemmer av en komité i FDA trakk seg etter at tilsynet godkjente den omstridte medisinen..

NRK - 02 sep 21 kl. 14:42

Ahtisaari lider av alzheimers

Finlands tidligere president, Matti Ahtisaari, lider av alzheimers, Det opplyser presidentsembetet, skriver Yle. Martti Ahtisaari er født i 1937 og var president 1994-2000. Han ble tildelt Nobels fredspris i 2008 for sitt langvarie arbeid for fred og forsoning i verden.

NRK - 09 jun 21 kl. 09:00

Biden fikk godkjent dommere

To dommere utnevnt av USAs president Joe Biden, ble tirsdag godkjent av Senatet. Julien Neals og Regina Rodriguez ble de første dommerne som blir godkjent i Bidens presidentperiode. Biden forsøker å få utnevnt flest mulige dommere mens demokratene har flertall i Senatet, før mellomvalget neste år..

NRK - 09 jun 21 kl. 10:34

EU: Koronapass godkjent fra 1. juli

EU-parlamentet har godkjent bruk av koronasertifikat som kan brukes for reisende i Europa, melder Dagens Nyheter. Så langt har over én million europeere skaffet seg koronasertifikat, ifølge EU-kommisjonen. Målet med koronasertifikatet er at det kan åpne for reiser innad i Europa fra 1.

NRK - 13 okt 21 kl. 10:38

Sp har godkjent regjeringsplattformen

Stortingsgruppa til Senterpartiet har godkjent regjeringsplattformen. Ifølge NRKs reporter på stedet ble det hørt applaus fra møterommet. For kort tid siden ble det kjent at også Arbeiderpartiets stortingsgruppe har godkjent plattformen..

Aftenposten - 18 jun 21 kl. 18:35

En medisin vi allerede bruker i stor skala, kan være effektiv mot korona. Hvorfor snakker vi ikke om det?

Hverken Norge eller EU ønsker å bruke en lovende medisin mot korona, på grunn av gammel forskning. Hvor rasjonelt er det?.

Fler nyheter fra VG

VG - 45 minutter siden

Mann funnet død i Skien: Betegnes som et mistenkelig dødsfall

En uidentifisert mann ble funnet død på en sti i et boligfelt i Skien lørdag. Politiet betegner det som et mistenkelig dødsfall..

VG - 1 time siden

Salah-magi og Firmino-hat trick i mareritt-debut for Ranieri

(Watford - Liverpool 0–5) De røde fra Liverpool viste frem fotball i høyeste klasse, da Sadio Mané scoret sitt 100. Premier League-mål, Mohamed Salah tok over ledelsen om å bli toppscorer og Roberto Firmino scoret hat trick..

VG - 2 timer siden

Disse ble drept på Kongsberg

KONGSBERG (VG) Politiet frigir navn av ofrene som ble drept på Kongsberg..

VG - 3 timer siden

Kongsberg-angrepet: Statsforvalteren oppretter tilsynssak

Statsforvalteren oppretter tilsynssak mot helsetjenesten i Kongsberg etter at Espen Andersen Bråthen drepte fem personer og skadet tre..

VG - 5 timer siden

Bråthen-saken: Etterlyser mer fokus på stridens kjerne

Clas Brede Bråthen (52) opplever voldsom støtte fra fra utøvere, trenere, hoppmiljøet, sponsorer og folk flest. Arbeidsrettsadvokat Per Ragnar Bronken mener det har fint lite å gjøre med stridens kjerne..

VG - 5 timer siden

Den siste gjenlevende fra Shetlandsgjengen er død

Krigsveteranen Jakob Strandheim var den siste gjenlevende fra motstandsgruppa Shetlandsgjengen fra andre verdenskrig. Nå er han død, 101 år gammel..

VG - 7 timer siden

Rosenborg har doblet spilletiden til utlendinger fra i fjor til i år: – Hever dem ikke nok til gull

TRONDHEIM (VG) Ingen i Eliteserien har gitt mer spilletid til utlendinger enn Rosenborg denne sesongen. Eurosport-ekspert Joacim Jonsson mener ikke nasjonaliteten er problemet, men ferdighetene..

VG - 6 timer siden

Fugl ble frigjort under evakueringen – gir håp til afghanere

En liten fugl spiller hovedrollen i en uvanlig og rørende fortelling om den farlige og kaotiske evakueringen fra Afghanistans hovedstad Kabul i høst..

VG - 7 timer siden

IS sier de sto bak selvmordsangrep mot moské i Kandahar

Den ytterliggående islamistgruppen IS tar på seg ansvaret for fredagens selvmordsangrep mot en moské i Kandahar i Afghanistan, der minst 47 mennesker ble drept..

VG - 8 timer siden

Eksperten tror Salah forsvinner: – Jeg kan ta feil

Mohamed Salah har blitt kåret til månedens Liverpool-spiller både i august og september. Men forblir han hos de røde når kontrakten går ut etter 2022/23-sesongen?.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt