NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:31

NRK - 08 jun 23 kl. 13:07

Om avlysning av støttemarkeringen

– Politietaten overlot for mye ansvar til Oslo Pride i planlegging og avlysning av støttemarkeringer i dagene etter arbeidet. – Oslo Pride opplevde at de ikke hadde noe reelt valg annet enn å avlyse markeringene, etter anbefalingene fra politiet. Samtidig visste ikke arrangørene hva som var begrunnelsen for avlysningen, og måtte da stå i reaksjonene mer eller mindre alene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo Pride, Pride

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Om avlysningav , støttemarkeringen
NRK - 08 jun 23 kl. 13:07

Om avlysning av avlysning av støttemarkeringer

– Politietaten overlot for mye ansvar til Oslo Pride i planlegging og avlysning av støttemarkeringer i dagene etter arbeidet. Oslo Pride opplevde at de ikke hadde noe reelt valg annet enn å avlyse markeringene, etter anbefalingene fra politiet. Samtidig visste ikke arrangørene hva som var begrunnelsen for avlysningen, og måtte da stå i reaksjonene mer eller mindre alene..

NRK - 29 sep 23 kl. 16:46

Tidligere PST-sjef om avlysning: Hadde informasjon om at angrepet ikke var fullført

– Vi hadde informasjon om at det man hadde oppnådd i dette angrepet ikke var fullført. Det hadde stort potensial, vi var overrasket over potensialet, og liv kunne gå tapt, sier tidligere PST-sjef Roger Berg under en høring om 25. juni-angrepet i Oslo 2022.

NRK - 01 jun 23 kl. 18:11

Mehl om pride-avlysning: – Veldig trist

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) synes det er trist at Redd Barna så seg nødt til å avlyse pridefestivalen for barn i Bergen, etter trusler på sosiale medier. – Det er helt uakseptabelt at hat og trusler skal føre til at man må skjule seg eller avlyse arrangementer som handler om å feire mangfold og feire frihet i et land som Norge, sier Mehl til NRK. Hun tok selv kontakt med politiet da hun fikk vite om avlysningen.

NRK - 08 jun 23 kl. 11:50

Utvalget: Ikke grunnlag for avlysning av solidaritetsmarkering

25. juni-utvalget: Beslutningen om å anbefale avlysning av solidaritetsmarkeringen som var planlagt på Rådhusplassen i Oslo mandag 27. juni var i strid med forsamlingsfriheten etter Grunnloven og Menneskerettighetene.

NRK - 10 jul 23 kl. 17:58

Støre til Stortinget: – Riktig å utsette markering

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det var riktig å utsette markeringen etter terroren 25. juni fjor. Evalueringsutvalget etter 25.

VG - 08 jun 23 kl. 11:26

Får kritikk etter Pride-avlysninger i fjor sommer

Politidirektør Benedicte Bjørnland brøt egne retningslinjer da hun ba Oslo-politiet om å anbefale å avlyse støttemarkeringen som skulle være 27. juni i fjor, mener utvalget som har evaluert håndteringen..

NRK - 09 jun 23 kl. 10:00

Mener fortsatt det var riktig å avlyse pride-markering

Det var riktig å avlyse støttemarkeringen til Oslo Pride 27. juni i fjor. Det sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

NRK - 12 okt 23 kl. 11:44

Statkraft-sjefen møter Fosen-demonstranter

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen møter representanter for Fosen-demonstrantene som oppholder seg utenfor selskapets hovedkvarter, klokka 12.30. Det opplyser Statkraft i en epost til NTB.

NRK - 15 okt 23 kl. 16:07

Høy temperatur under Israel-markering i Oslo

Politiet i Oslo er på palss med mange patruljer i forbindelse med støttemarkeringen for Israel klokken 16 i dag Blant talerne er Frp-leder Sylvi Listhaug. NRKs bilder fra stedet viser at politiet jobber for å holde motdemonstranter unna..

NRK - 01 jun 23 kl. 20:00

Støre om avlysning av pridefestival for barn: – Alvorlig

Statsminister Jonas Gahr Støre mener det er alvorlig at Redd Barna så seg nødt til å avlyse et pride-arrangement for barn på grunn av trusler. – Jeg har fått høre den nyheten. Jeg kjenner Redd Barna som en kunnskapsrik organisasjonen i arbeidet for barns rettigheter, arrangementer og forståelsen for det som er av betydning for barn.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com