NRK > Nyheter

Mandag, 17 Mai, 21:26

NRK - 04 feb. 16 kl. 10:18

Oljefondet ut av 73 selskaper

Statens pensjonsfond utland solgte seg i 2015 ut av 73 selskaper på grunn av miljø- og samfunnsmessige risikofaktorer, opplyser Norges Bank..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norges Bank

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oljefondetut av 73 , selskaper
P4 - 28 des. 16 kl. 10:48

Oljefondet vraker 15 selskaper

Norges Bank vraker ytterligere 15 selskaper fra oljefondet fordi de baserer en stor del av virksomhetene sine på kull. Totalt er dermed 59 selskaper kastet ut - mens 11 er satt til observasjon i henhold til det såkalte kullkriteriet, melder NTB. Oljefondet vil være deleier i selskaper som eier og driver kullgruver, eller som har mer enn 30 prosent av inntektene sine fra kullkraft..

P4 - 13 mai 20 kl. 05:56

Oljefondet kaster ut 12 selskaper

12 selskaper kastes ut av Oljefondet. Det kunngjorde Statens Pensjonsfond utland i to kunngjøringer i natt. Oljefondet er i dag investert i 9202 selskaper i 74 ulike land.

E24 - 13 feb. 18 kl. 10:05

Oljefondet kvittet seg med seks selskaper

Oljefondet solgte seg ut av seks risikable selskaper i 2017, mens det solgte 23 selskaper året før. Til sammen er over 200 selskaper kastet ut, ifølge en fersk rapport..

P4 - 14 april 16 kl. 13:43

Kullselskaper ut av oljefondet

Norges Bank har besluttet å utelukke 52 selskaper fra investeringer via oljefondet. Selskapene er "svartelistet" etter en vurdering opp mot nye retningslinjer for fondets investeringer. Stortinget bestemte ifjor at oljefondet skal trekke seg ut av selskaper som baserer 30 prosent eller mer av sin virksomhet på kullkraft eller kullgruver..

P4 - 02 mai 16 kl. 10:44

Oljefondet vil sette lederlønninger under lupen

Oljefondet har planer om å engasjere seg sterkere i lønnspolitikken i selskapene det har plassert penger i. Det varsler fondets sjef Yngve Slyngstad. Financial Times skriver at oljefondet nå vil slå ned på høye lederlønninger i selskaper over hele verden.

P4 - 04 feb. 16 kl. 10:22

Oljefondet ut av 73 selskaper

Oljefondet har nå solgt seg ut av 73 forskjellige selskaper på grunn av det de omtaler som miljø- og samfunnsmessige risikofaktorer. Det opplyser Norges Bank i dag. Totalt har Statens pensjonsfond utland solgt seg ut av 187 selskaper de siste fire årene..

P4 - 04 feb. 16 kl. 10:22

Oljefondet ut av 73 selskaper

Oljefondet har nå solgt seg ut av 73 forskjellige selskaper på grunn av det de omtaler som miljø- og samfunnsmessige risikofaktorer. Det opplyser Norges Bank i dag. Totalt har Statens pensjonsfond utland solgt seg ut av 187 selskaper de siste fire årene..

NRK - 28 des. 16 kl. 08:48

Oljefondet vraker kullavhengige

Norges Bank kaster ut 15 selskaper fra oljefondet fordi de baserer en stor del av virksomheten på kull. Totalt har er 59 selskaper utelukket og ytterligere 11 selskaper satt til observasjon i henhold til det såkalte kullkriteriet..

P4 - 07 sep. 19 kl. 12:45

Har investert i selskapet som knyttes til miljøkatastrofe

Oljefondet anslår at det eier for 25 milliarder kroner i selskaper som kan medføre fare for avskoging i Amazonas. Til sammen anslår Oljefondet at det er investert i 40 slike selskaper, i sektorer som skogdrift, papir, aluminium, kull, , gruvedrift, landbruk og fiske. Men det vil være en stor jobb å få fullstendig oversikt, understreker fondet.

P4 - 22 okt. 19 kl. 08:45

Har penger i svartelistede selskaper

Oljefondet har 1,2 milliarder kroner investert i selskaper som nylig ble svartelistet av amerikanske myndigheter. Det skriver Vårt Land. USA har svartelistet flere kinesiske selskaper som de mener undertrykker uigurfolket i Kina gjennom overvåkningsutstyr, kunstig intelligens og talegjenkjenning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Deler av E10 i Lofoten stengt

Veien er stengt like vest for Moskenes etter steinras. Det blir en ny vurdering tirsdag ettermiddag rundt kl 15, melder Statens vegvesen. Det er satt inn passasjerbåt fra Moskenes og Sørvågen.

NRK - 10 minutter siden

Melding om lyngbrann

Melding om gress/lyngbrann i Eidsfjord, Vesterålen. Nødetatene på vei til stedet, melder Politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 15 minutter siden

Politihelikopter på staden

Politihelikopter er i Fredrikstad der fleire ungdommar skal ha gått til angrep på politiet..

NRK - 15 minutter siden

Gut tatt inn til arresten

Ein gut i Kristiansand har oppført seg ufint i sentrum. Han skal vera rusa og kranglete. Han har blitt tatt inn til arresten etter politilova og vil bli meldt..

NRK - 30 minutter siden

Tre måtte bergast

Redningsskøyta "Bergen Kreds" måtte i kveld rykke ut til ein seglbåt som hadde grunnstøytt nordvest av Atløy i Sunnfjord. Tre personar blei evakuert av redningsskøyta med bistand frå redningshelikopteret frå Florø..

NRK - 30 minutter siden

Tente på paller

Politiet har fått melding om at noen har tent på paller i parken ved Sandgata og Kongens Gate. Politiet er på stedet for å undersøke hva som har skjedd..

NRK - 15 minutter siden

2700 over Marokko-grensa

Spanske myndigheter opplyser at 2.700 personer, rundt 1.000 av dem mindreårige, tok seg over grensa fra Marokko mandag.

NRK - 30 minutter siden

Ungdommar utøver vald mot politiet

Politiet skriv at ungdommar i Fredrikstad går imot politiet og utøver vald mot politiet. Dei skriv at dei er der med fleire patruljar, og at dei har fleire på veg. Fleire hundre ungdommar er aggressive.

NRK - 30 minutter siden

Beruset gutt til akuttmottaket

En overstadig beruset gutt er kjørt med ambulanse til akuttmottaket i Kristiansand. Ifølge politiet gikk gutten inn og ut av bevissthet da han ble funnet på gata av en patrulje..

NRK - 30 minutter siden

Sikre på at Hamas var i bygget

En talsmann for den israelske hæren (IDF) sier de er 100 prosent sikre på at Hamas bedrev planlegging av angrep fra mediebygget som ble bombet i Gaza by. Bygget huset blant annet det amerikanske nyhetsbyrået AP. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Israel har gitt USA dokumentasjon på at Hamas brukte mediebygget, men det sa USAs utenriksminister Antony Blinken mandag at han ikke hadde sett..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt