VG > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 05:05

VG - 01 mai 15 kl. 10:51

Oljefondet kvitter seg med flere miljøverstinger

Oljefondet har solgt seg ut av rundt 20 selskaper så langt i år etter vurderinger av klimautslipp, miljøødeleggelser og andre samfunnsmessige forhold..
Les mer på VG


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oljefondet, kvitter, segmed , flere, miljøverstinger
P4 - 18 mars 15 kl. 09:52

Oljefondet kan bli renere

Oljefondet kan bli renere. Arbeiderpartiet ønsker at Oljefondet skal trekke seg ut av kullselskaper de har investert milliarder i, melder Dagsavisen. I dag har Oljefondet investeringer i 117 av de 200 selskapene i verden med størst beholdning av kull-, olje- og gassreserver.

P4 - 14 mars 16 kl. 05:41

Mennene styrerer oljefondet

Bare en fjerdedel av de ansatte i oljefondet er kvinner. Og når det gjelder de åtte personene som styrer Oljefondet - er det ingen kvinner i det hele tatt. Lenger ned i organisasjonen er det noe bedre, men langt fra jevn fordeling, skriver Klassekampen.

NRK - 18 okt. 16 kl. 09:24

– Oljefondet bør kjøpe mer aksjer

Oljefondet bør kunne øke aksjeandelen til 70 prosent, foreslår et utvalg som har vurdert aksjehandel i Oljefondet, skriver Dagens Næringsliv. I dag kan oljefondet eie 60 prosent aksjer..

Hegnar.no - 31 mai 17 kl. 13:38

Oljefondet i all-time high

Verdien på det norske oljefondet ligger langt foran skjema..

P4 - 17 juli 17 kl. 11:14

Oljefondet investerer i Berlin

Det norske oljefondet har kjøpt en kontoreiendom i sentrum av Berlin for 4 milliarder kroner. Det opplyser Oljefondet selv. Eiendommen skal bli det nye hovedkvarteret til Axel Springer-konsernet.

P4 - 27 feb. 18 kl. 10:11

Oljefondet doblet avkastningen

Oljefondet doblet avkastningen i fjor. 1028 milliarder tjente fondet i 2017. Dette er sjette år på rad med positiv avkastning for oljefondet som forvaltes av Norges Bank.

DN - 01 mai 15 kl. 10:10

Oljefondet kvitter seg med flere miljøverstinger

Oljefondet har solgt seg ut av rundt 20 selskaper så langt i år etter vurderinger av klimautslipp, miljøødeleggelser og andre samfunnsmessige forhold..

P4 - 01 mai 15 kl. 12:52

Flere oljeverstinger borte

Oljefondet kvitter seg nå med 20 selskaper som ikke oppfyller krav når det gjelder redusering av klimautslipp. Fondets sjef, Yngve Slyngstad, sier til NTB at i hovedsak dreier det seg om selskap som har vært med på å hogge ned regnskog. Mandag er det høring på Stortinget om oljefondet.

Hegnar.no - 01 mai 15 kl. 13:49

Oljefondet kvitter seg med flere miljøverstinger

Oljefondet har solgt seg ut av rundt 20 selskaper så langt i år etter vurderinger av klimautslipp, miljøødeleggelser og andre samfunnsmessige forhold..

E24 - 13 okt. 20 kl. 18:21

Norwegian kvitter seg med Dreamliner-fly for første gang

Norwegian har lenge varslet at de skal kvitte seg med fly som et ledd i arbeidet med å skape «Nye Norwegian». For første gang kvitter selskapet seg nå med et par av de enorme Dreamliner-langdistanseflyene..

Fler nyheter fra VG

VG - 45 minutter siden

Israel: – Ti timer med rakettangrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu tror opptrappingen av konflikten mellom Israel og Palestina vil «fortsette en stund». Natt til tirsdag hevder forsvaret rakettangrepene fra Gaza fortsatt pågår..

VG - 5 timer siden

Varetektsfengslet kvinne tok sitt eget liv

I forrige uke forsøkte en kvinne å ta sitt eget liv mens hun satt varetektsfengslet i Bredtveit kvinnefengsel. Hun døde på sykehus noen dager senere..

VG - 11 timer siden

Rakettangrep fra Hamas mot Jerusalem – Israel gjengjeldte angrepet

BEIRUT/OSLO (VG) Mandag har Hamas skutt raketter mot Jerusalem. Like etter gjengjaldt Israel angrepet. Ifølge palestinske myndigheter er ni personer drept på Gazastripen i motangrepet..

VG - 10 timer siden

Storbritannia med flere lettelser: – Et betydelig steg mot normalitet

Mandag 17. mai vil Storbritannia ta det største enkeltsteget mot et åpent samfunn..

VG - 11 timer siden

Raketter avfyrt fra Gaza skal ha landet i Jerusalem

BEIRUT/OSLO (VG) Mandag har det blitt skutt raketter fra Gazastripen mot Jerusalem. Det er usikkert om de har forårsaket skade..

VG - 11 timer siden

Raketter skal ha landet i Jerusalem

OSLO / BEIRUT (VG) Mandag har det blitt skutt raketter fra Gazastripen mot Jerusalem. Det er usikkert om de har forårsaket skade..

VG - 11 timer siden

Åpner for å forlenge student-semesteret

Regjeringens to utdannings-statsråder kommer tirsdag med til sammen 300 millioner kroner som skal brukes til høsten på å ta igjen tapt læring..

VG - 12 timer siden

Fabian Stang peker på Tina Bru som Høyre-leder etter Solberg

Tidligere Høyre-ordfører i Oslo, Fabian Stang, sier partiet bør hoppe over en generasjon og gå for Tina Bru som Høyre-leder – når Erna Solberg en gang i fremtiden gir seg..

VG - 14 timer siden

29 har søkt erstatning etter coronavaksine: Har meldt om disse bivirkningene

23 kvinner og seks menn har søkt erstatning etter å ha blitt vaksinert mot corona. De meldte bivirkningene spenner fra dødsfall til svimmelhet..

VG - 17 timer siden

Tiltalt for drap på Thea: Måtte avbryte tiltaltes forklaring

VESTFOLD TINGRETT (VG) Mannen som er tiltalt for drap på kjæresten Thea Braavold (31) mener drapet har sammenheng med et annet drap han ble dømt for i 2003. Hans forklaring i retten mandag ble avbrutt fordi han mente han var for sliten til å fortelle..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt