NRK > Nyheter

Wednesday, 08 February, 23:58

NRK - 01 dec 22 kl. 20:28

Ofre for hiv og aids ble minnet i Oslo

Verdens aidsdag ble markert i Trefoldighetskirken i Oslo torsdag. Der ble de mange hundre hiv- og aidsofrene i Norge minnet. – Vi vil minnes og samtidig markere at hiv og aids fremdeles er utfordrende for mange, både i Norge og i andre deler av verden, heter det i en pressemelding fra HivNorge om markeringen. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og kronprinsesse Mette-Marit var blant dem som var til stede i Trefoldighetskirken. Ved utgangen av 2020 anslo Verdens helseorganisasjon at 38 millioner mennesker levde med hiv i verden.
Les mer på NRK


Les mer om:
Trefoldighetskirken, Oslo, Norge, HivNorge, Anette Trettebergstuen, Mette-Marit, Verdens, Folkehelseinstituttet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ofre, for, hivog , aids, ble, minneti , Oslo
Klartale - 02 feb 23 kl. 06:30

Land i Afrika vil få slutt på aids blant barn innen 2030

Hvert femte minutt dør det et barn som følge av sykdommen aids, ifølge UNAIDS. De jobber med kampen mot sykdommen i verdens-organisasjonen FN. I fjor laget UNAIDS målet om at ingen barn skal måtte leve med aids i 2030.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:41

Afrikanske land vil utrydde aids blant barn innen 2030

Tolv afrikanske land går sammen for å utrydde aids blant barn innen 2030. Det skal gjøres ved hjelp av utbredt hiv-testing, behandling og prevensjon. Ifølge UNAIDS dør det et barn av aids-relaterte årsaker hvert femte minutt.

NRK - 27 jul 22 kl. 18:06

Botswana når FN-mål i kampen mot hiv

Botswana har nådd tre viktige FN-mål i kampen mot hiv, ifølge en fersk studie. FN-målene går ut på at 95 prosent av hivpositive personer skal kjenne til diagnosen sin, at 95 prosent får tilbud om medisiner og at 95 prosent responderer godt på behandling. Den nye studien viser at Botswanas tall nå er 95-98-98.

Klartale - 27 dec 22 kl. 16:00

Her er 12 gode nyheter

Krig og elendighet er langt fra det eneste som skjedde i år. Året 2022 kom med noen lysglimt. Her er noen av dem:1.

VG - 18 jan 23 kl. 13:48

Avviser påstander om hivsmitte på utesteder i Oslo: – Alarmen hadde gått

En rykteflom om jenter som er blitt dopet ned med sprøyte og smittet med hiv på byen i Oslo spres i stort omfang. Nå avviser både utestedet Ivy og Hiv Norge hiv-påstandene..

Aftenposten - 13 jan 23 kl. 08:51

De ukjente historiene fra aids-epidemien i Norge: Presten som levde et dobbeltliv

En av de ukjente historiene fra aids-epidemien i Norge..

Aftenposten - 15 jan 23 kl. 18:24

– Aids ble kalt «homosjuka». Kanskje er det derfor det ikke finnes et minnesmerke.

I januar er det 40 år siden aids-diagnosen ble stilt i Norge for første gang..

Aftenposten - 18 jan 23 kl. 12:16

Jens Petter var den aller første i Norge som fikk beskjeden: Du har aids.

En vakker, ung mann fra Horten var den første i Norge som fikk høre ordene: Du har aids..

Dagbladet - 21 jan 23 kl. 09:12

- Vi bar hverandre til grava

For 40 år siden ble det første tilfellet med aids påvist i Norge. Nesten like lenge har Jorunn Saatvedt Prusik levd med hiv..

VG - 25 aug 22 kl. 22:13

Mann testet positivt for apekopper, hiv og coronaviruset

En 36 år gammel mann i Italia har testet positivt for coronaviruset, apekopper og hiv etter å ha vært på ferie i Madrid i Spania..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.

NRK - 2 timer siden

To ansatte i Leger uten grenser drept i Burkina Faso

To ansatte i Leger Uten Grenser er drept i et angrep i Burkina Faso, ifølge organisasjonen. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com