NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:18

NRK - 17 sep 21 kl. 04:31

Obama ber folk stemme på Trudeau

USAs tidligere president Barack Obama anbefaler canadierne å stemme på statsminister Justin Trudeau i mandagens valg. Det er sjeldent at amerikanske presidenter slutter opp om kandidater i nabolandet i nord, men Obama gjorde det samme i Canadas siste valg i 2019. Obama tvitret torsdag at han var stolt over å ha samarbeidet med Trudeau, og beskrev ham som en effektiv leder med sterke, demokratiske verdier..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Barack Obama, Justin Trudeau, Obama, Canadas, Trudeau

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Obama, ber, folk, stemme, Trudeau
NRK - 18 jun 21 kl. 22:11

FN fordømmer militærkupp i Myanmar

FNs hovedforsamling fordømmer militærkuppet i Myanmar og ber medlemslandene innføre en våpenembargo mot landet. Resolusjonen ble fredag godkjent med 119 stemmer for, mens 36 land avsto fra å stemme. Hviterussland var alene om å stemme nei.

NRK - 17 sep 21 kl. 07:46

Obama støttar Trudeau

USAs tidlegare president Barack Obama rår canadiarane til å stemme på statsminister Justin Trudeau i valet på måndag. Obama gjorde det same i det førre valet i Canada i 2019. Obama tvitra torsdag at han var stolt over å ha samarbeidd med Trudeau, og skildra han som ein effektiv leiar med sterke, demokratiske verdiar..

NRK - 20 aug 21 kl. 05:57

Ber muslimer stemme på KrF

Initiativet Muslimer stemmer oppfordrer muslimer i Norge til å stemme KrF. Gruppa som er tilknyttet organisasjonen Islamnet, oppfordrer muslimer til å stemme i valget i høst, og mener KrF kommer best ut på spørsmål som er viktige for muslimer. Frp er partiet som kommer klart dårligst ut, mens også Arbeiderpartiet og Høyre får negativ score..

NRK - 20 aug 21 kl. 06:37

Ber muslimer stemme KrF

Initiativet Muslimer stemmer, oppfordrer muslimer i Norge til å stemme KrF. Gruppa er tilknyttet Islamnet. Islamnet er omtalt som en islamistisk salafistorganisasjon, og er ifølge Klassekampen hovedaktør bak initiativet Muslimer stemmer.

NRK - 07 sep 21 kl. 02:42

Advarer om valgjuks i Russland

Mindre enn to uker før parlamentsvalget i Russland advarer opposisjonen om sannsynligheten for omfattende manipulasjon av den elektroniske stemmegivningen. Ivan Zjdanov, en av den nærmeste allierte til den fengslede Kreml-kritikeren Aleksej Navalnyj, sier til radiokanalen Echo at han venter omfattende valgjuks. I noen regioner i Russland kan velgerne for første gang avlegge sin stemme elektronisk.

NRK - 05 jul 21 kl. 13:05

Løfven får flertall i Sverige

Stefan Lövfen (Socialdemokraterna) har flertall for å danne ny regjering i Sverige. Det er klart etter at lederen for Centerpartiet, Annie Lööf, i dag sa at hun vil stemme for Löfven som statsminister. Lööf sier at partiet vil «stemme gult», eller avstå fra å stemme, hvilket vil gi Löfven flertall.

NRK - 05 aug 21 kl. 11:51

Oslofolk kan stemme fra bilen

Årets valgdag er mandag 13. september. Dessverre er det lite tvil om at noen vil tilbringe dagen i isolasjon eller karantene.

NRK - 07 sep 21 kl. 19:33

Texas-guvernør signerte valglov

Den republikanske guvernøren i Texas, Greg Abbott, signerte tirsdag den omstridte valgloven som innebærer en rekke begrensninger på mulighetene til å stemme i delstaten. Det kuttes i tiden man kan stemme på søndager, og partiske valgobservatører gis mer makt. I tillegg fjernes flere måter man tidligere har kunnet stemme på.

NRK - 09 sep 21 kl. 08:58

Unge vet ikke hva de skal stemme

Unge velgere sliter med å bestemme seg for hvem de skal stemme på i stortingsvalget. For 4 år siden var det nesten 4 av 10 mellom 20 og 24 år som lot være å stemme..

NRK - 18 jun 21 kl. 22:11

FN ber om våpenboikott mot Myanmar

FNs hovedforsamling fordømmer militærkuppet i Myanmar og ber medlemslandene innføre våpenembargo. 119 land stemte for resolusjonen, mens 36 land avsto fra å stemme. Hviterussland var alene om å stemme nei.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 10 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 15 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 1 time siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 2 timer siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt