NRK > Nyheter

Tirsdag, 27 Juli, 07:25

NRK - 02 mars 20 kl. 11:46

OECD: Ventar lågare vekst

Verdas økonomiske vekst blir i år den lågaste sidan finanskrisa, trur Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling. Årsaka er spreiing av koronaviruset. Dei senka måndag anslaget for global vekst med 0,5 prosentpoeng til 2,4 prosent..
Les mer på NRK


Les mer om:
Organisasjonen, OECD

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: OECD, Ventar, lågare, vekst
Aftenposten - 24 jan. 21 kl. 07:00

Nokon ventar på tredje smittebølge. Eg ventar på første hundeomplasseringsbølge.

Nokon ventar på tredje smittebølge. Eg ventar på første hundeomplasseringsbølge..

P4 - 09 des. 19 kl. 10:34

OECD advarer Norge

Fallende produktivitet og lavere yrkesdeltakelse gjør at Borge ikke bør innføre nye velferdsreformer. Det advarer OECD i sin rapport om den økonomiske tilstanden i Norge. Selv om hovedkonklusjonen er at Norge har en robust økonomisk vekst, så er det ifølge OECD ikke lenger rom for å øke vårt offentlige forbruk på samme måte som vi har gjort.

NRK - 27 des. 19 kl. 21:16

Kontorlandskap gjev høgare fråvær

Folk som deler kontor har 18 prosent høgare sjukefråvær enn dei som har kontor aleine, viser tal frå Statens arbeidsmiljøinstitutt. Og risikoen for legemeldt sjukefråvær er 12 prosent høgare for dei som delar kontor..

NRK - 24 juli 20 kl. 20:15

Kvinnelege bønder høgare utdanna

25 prosent fleire kvinnelege bønder har høgare utdanning enn mennene, skriv Nationen. Det kjem fram i ein rapport gjort av Ruralis, der 1170 bønder har delteke. 16 prosent av dei spurde er kvinner, men seks av ti av dei har høgare utdanning..

NRK - 11 mai 21 kl. 09:15

Høgare arbeidsløyse enn venta

I revidert nasjonalbudsjett blir det anslått at arbeidsløysa vil enda på 3,5 prosent i år. Det er høgare enn det som blei anslått i fjor haust. Då anslo regjeringa at 3,1 prosent ville vera registrert ledige i 2021.

Aftenposten - 09 des. 19 kl. 17:57

OECD advarer Norge mot å bli selvtilfreds

I Norge har andelen i jobb sunket de siste 20 årene. I andre vellykkede OECD-land har den steget. Det er ingen grunn til å bli selvtilfreds i oljelandet, mener OECD..

NRK - 07 juli 20 kl. 14:13

OECD: Dobbel arbeidsledighet

Koronakrisen fører til at arbeidsløsheten i OECD-landene er på 11,4 prosent i juni, mer enn dobbelt så høyt som i desember, ifølge OECD. Ved slutten av 2019, og før pandemien rammet, lå ledigheten i de 37 landene på 5,2 prosent, det laveste på 50 år..

NRK - 01 juli 21 kl. 18:21

OECD enig om global skatt

130 land er enige om en plan for å reformere internasjonale skatteregler og sikre at multinasjonale selskaper betaler en rettferdig skatt, opplyser OECD. Store globale selskaper som Google, Amazon, Facebook og Apple skattlegges nå med en minimumssats på 15 prosent, opplyser Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD)..

E24 - 02 mars 20 kl. 11:07

OECD nedjusterer global vekst etter virusutbruddet

Utbruddet av koronaviruset, som allerede har ført til betydelig menneskelig lidelse og store økonomiske forstyrrelser, får OECD til å nedjustere sin globale vekstprognose i år. Vekstutsiktene er også svært usikre..

NRK - 10 mars 20 kl. 20:36

Fleire parti ventar med å utsetta

Framstegspartiet, Venstre og MDG ventar og ser situasjonen rundt spreiinga av det nye koronaviruset i Noreg, og vil ikkje seie om dei utset deira landsmøte som blir haldne i april og mai..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Haitis sikkerhetssjef arrestert

Haitis sikkerhetssjef er arrestert i kjølvannet av drapet på president Jovenel Moïse 7. juli, opplyser politiet. Sikkerhetssjef Jean Laguel Civil er mistenkt for å ha vært delaktig i plottet som fikk presidenten drept i sin bolig av agenter som klarte å ta seg forbi vaktene uten å løsne et skudd.

NRK - 15 minutter siden

Få personar med Alzheimer har GPS

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 15 minutter siden

Få personar med Alzheimer har GPS.

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 30 minutter siden

Brann i terrenget i Stryn

Det er ein brann i terrenget i Åsheimsfjellet i Stryn, skriv 110 Vest på Twitter. Branntenesta seier det er langt frå farbar veg. Dei melde fyrst at dei tok seg ut i området med ATV, men opplyste klokka 06:41 at dei vurderer skogbrannhelikopter når brannvesenet er framme og har oversikt..

NRK - 30 minutter siden

Brannbomber mot Cubas ambassade

Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez hevder landets ambassade i Paris har blitt angrepet med brannbomber, skriver NTB, Han ga ingen detaljer om angrepet i en melding på Twitter, og det er heller ikke klart om noen ble skadd eller om angrepet gjorde skade..

NRK - 30 minutter siden

Mann arrestert for skyteepisode

Ein mann i 25-årsalderen blei fredag arrestert sør i Stockholm og mistenkt for å vera innblanda i ein skyteepisode der to barn blei trefte i ein beina. Mannen forsøkte å stikka av då politiet kom og prøvde å køyra over ein politibetjent under arrestasjonen. Han er dermed også mistenkt for drapsforsøk på politimannen, skriv Expressen..

NRK - 45 minutter siden

Melbourne letter på restriksjonene

Melbourne åpner igjen tirsdag etter den siste tids nedstenging. I storbyen Sydney i New South Wales går fortsatt mot nedstenging etter fire uker med strenge restriksjoner. Tirsdag ble det registrert 172 nye smittetilfeller i delstaten.

NRK - 45 minutter siden

170 utan straum i Agder

Tysdag morgon er 170 husstandar utan straum i Agder etter uværet måndag kveld, opplyser Agder Energi til NRK. Selskapet har hatt feilretterar ute heile natt til tysdag. På det verste måndag kveld var nesten 3000 husstandar straumlause..

NRK - 45 minutter siden

Vil ha oppgjer med høgreekstremisme

Preses Olav Fykse Tveit i Den norske kyrkja vil ta initiativ blant religiøse leiarar til å ta eit oppgjer mot haldningane som låg bak 22. juli-terroren. – Vi vil ta ansvar for eit oppgjer blant trus- og livssynssamfunn etter terrorangrepet 22.

NRK - 1 time siden

Uvaksinerte får ikkje eigne reglar

Fleire europeiske land innfører eigne reglar for uvaksinerte. Høg vaksinasjonsdekning og stabil smittespreiing gjer at det same truleg ikkje vil skje i Noreg. – Ein vil følgja utviklinga av epidemien nøye framover, spesielt med omsyn til kva effekt spreiing av deltavarianten får for sjukdomsutvikling, både hjå vaksinerte og uvaksinerte personar.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt