NRK - 13 okt 23 kl. 02:42

Nytt kaos i Kongressen i USA

Republikaneren Steve Scalise – som var nominert til å bli leder i Representantenes hus – trekker seg som kandidat. Huset i den amerikanske Kongressen har stått uten leder siden Kevin McCarthy ble kastet. Republikanerne nominerte torsdag Scalise til å bli ny leder. Avstemmingen er blitt utsatt flere ganger ettersom han ikke har klart å sikre seg et flertall. Det erkjenner han nå og trekker seg..
Les mer på NRK


Les mer om:
Steve Scalise, Representantenes, Kongressen, Kevin McCarthy, Scalise, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nytt, kaosi , Kongresseni , USA
NRK - 30 jan 24 kl. 23:12

Stoltenberg møtte ledere i Kongressen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte i kveld republikanske og demokratiske ledere i Kongressen. Målet med besøket til Washington er blant annet å sikre videre støtte til Ukraina. Stoltenberg møtte blant annet Republikanernes leder i Representantenes hus Mike Johnson.

Klartale - 11 okt 23 kl. 13:15

– Det er vanskelig å lære seg et nytt språk som voksen

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 10 dec 23 kl. 03:06

USAs regjering går utenom Kongressen for å selge granater til Israel

Utenriksdepartementet i USA har gitt grønt lys for salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på godkjenning fra Kongressen. Biden-administrasjonen opplyser lørdag at den har godkjent salg av 14.000 stridsvogngranater til Israel.

NRK - 29 dec 23 kl. 22:09

USAs regjering har godkjent et nytt «nødvåpenslag» til Israel

For andre gang denne måneden omgår regjeringen i USA Kongressen for å få godkjent et «nødvåpenslag» til Israel. USAs utenriksminister Antony Blinken har informert Kongressen om at han har tatt en «nødavgjørelse» om et potensielt salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på godkjenning fra Kongressen. Blinken har fastslått at det foreligger en nødssituasjon som krever salg av ammunisjon til Israel.

NRK - 29 dec 23 kl. 22:09

USAs regjering har godkjent et nytt «nødvåpensalg» til Israel

For andre gang denne måneden omgår regjeringen i USA Kongressen for å få godkjent et «nødvåpensalg» til Israel. USAs utenriksminister Antony Blinken har informert Kongressen om at han har tatt en «nødavgjørelse» om et potensielt salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på godkjenning fra Kongressen. Blinken har fastslått at det foreligger en nødssituasjon som krever salg av ammunisjon til Israel.

Klartale - 27 okt 23 kl. 08:12

USA har angrepet i Syria

---Ekstra kort og klartUSA sier soldatene deres blir angrepet i Irak og Syria.De skylder på grupper som Iran støtter.Nå har USA svart på angrepene.

Klartale - 05 apr 24 kl. 06:00

Her er sakene Trump er tiltalt i

Til høsten velger USA ny president. Det står mellom Donald Trump og dagens president Joe Biden. Trump gjør det bra på meningsmålinger.

NRK - 18 dec 23 kl. 22:26

Kongressen vedtar lov om Nato-medlemskap

I USA har Kongressen vedtatt et lovforslag som gjør at presidenten ikke kan trekke USA ut av Nato uten å gå gjennom Kongressen, melder The Hill. Forslaget ble fremmet av senatorene Tim Kaine (D) og Marco Rubio (R). Tidligere president Donald Trump har sendt blandede signaler om sitt syn på USAs medlemskap i Nato.

NRK - 03 feb 24 kl. 14:16

Russland sier USA «sår kaos og ødeleggelse» i Midtøsten

Russland anklaget lørdag USA for å skape kaos og ødeleggelse i Midtøsten, melder AFP. Uttalelsen kommer etter at USA bekreftet hevnangrep mot minst 125 mål i Syria og Irak fredag kveld. – Washington, selvsikker på sin straffrihet, fortsetter å så kaos og ødeleggelse i Midtøsten, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet, ifølge AFP.

NRK - 19 dec 23 kl. 03:56

USA vil gå tom for våpen-penger til Ukraina før nyttår

USA vil slippe opp for penger til nye våpenleveranser allerede før nyttår. Det sa John Kirby, utenrikspolitisk talsmann for president Biden på en pressebrifing NRK deltok i mandag. – Vi planlegger en hjelpepakke til for Ukraina nå i desember, men når den er sendt, er det ikke mer vi kan gjøre uten nye penger fra kongressen, sa han.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

EU varsler sanksjoner mot Iran

EU har varslet at de vil innføre nye sanksjoner mot Iran etter angrepet mot Israel forrige uke. Det melder Reuters. De følger dermed etter USA, og vil i likhet med dem forsøke å ramme Irans drone- og missilprogram med sanksjonene..

NRK - 1 time siden

Qatar revurderer rollen som mekler mellom Hamas og Israel

Qatar revurderer rollen som mekler i samtalene om våpenhvile mellom Israel og Hamas, melder nyhetsbyrået Reuters. Qatars statsminister sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani forklarer det med at Qatars rolle blir misbrukt av enkelte politikere til gunst for egne politiske interesser. Qatar-statsministeren utdypet ikke utsagnet ytterligere, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

Truet beboere med jernstang

Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk.

NRK - 1 time siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 1 time siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 2 timer siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 2 timer siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 3 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 4 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com